tiistai 10. marraskuuta 2020

Snickers-brownie (25x35cm)

Moi!
Nuoremman tytön nimipäiväherkku on tässä! 😋❤ Tyttö toivoi taas brownien 😆 Viime vuonna tein hänelle brownien myös ja se löytyy täältä. Silloin päällä oli kaakaokermavaahtoa, kinuskia, suklaata, vaahtokarkkeja ja popcornia 🤪😋 Nyt tein kuorrutteen maapähkinävoista ja koristelin kakun suolapähkinöillä, kinuskilla ja Snickers-patukoilla. Ja olikin hyvää! Makeaa, mutta niiiin tosi hyvää! Liiankin hyvää! 😄❤ 



Snickers-brownie

Pohja:
200 g tummaa suklaata paloina
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
100 g voita
2 tl vaniljasokeria
3½ dl sokeria
1 dl fariinisokeria
½ tl suolaa
6 kananmunaa
4 runsasta rkl ranskankermaa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. 
Vuoraa kooltaan noin 25 x 35 cm kokoinen uunipelti tai kakkuvuoka leivinpaperilla. 
Sekoita jauhot ja kaakaojauhe keskenään. Sulata suklaa vesihauteessa (tai mikrossa vähän väliä sekoitellen) ja anna jäähtyä hetken aikaa. Vatkaa sokerit ja voi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella (en saanut vaahtoa vaan sellaista sokerimurua). Lisää mukaan kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita sitten taikinaan ranskankerma, sula suklaa ja jauhoseos, ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina pellille tai kakkuvuokaan (tasoittele pinta). Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia tai kunnes "kakun" pinta rakoilee hieman (älä kuitenkaan paista liian pitkää aikaa, koska kakun sisuksen on tarkoitus jäädä kosteaksi). Anna pohjan jäähtyä.

Kinuski-maapähkinäkuorrute:
2 dl vispikermaa
½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g kinuskituorejuustoa (Viola)*
135 g maapähkinävoita (sileää)

Vatkaa vispikerma, fariinisokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa yhteen tuorejuusto ja maapähkinävoi. Yhdistä kermavaahto lopuksi nostellen tuorejuusto-maapähkinävoivaahdon joukkoon.  Levitä kuorrute brownien päälle.

 *Voit korvata kinuskituorejuuston maustamattomalla tuorejuustolla ja maustaa sen 1 dl kinuskikastikkeella.

Koristeet:
Kinuskikastiketta (tuubista)
4 Snickers-patukkaa viipaleina
Suolapähkinöitä
Suklaatähtiä
Tähtiströsseliä



Terveisin Taru 

lauantai 7. marraskuuta 2020

Limellä maustettu päärynähillo

Moi!
Tein lisää päärynähilloa kun lapset sitä niin rakastaa ja kyllä nyt oli päärynä kaupassa edullistakin 😄 Laitoin hilloon yhden limen kuoriraasteen ja mehun ja siitä tuli hilloon tosi kiva twisti, siksi haluan ohjeen tänne muistiin 😄 


Limellä maustettu päärynähillo:
1½ kg päärynöitä (kuorittu ja kodat poistettu)
1 limen raastettu kuori ja puristettu mehu
2 rkl vaniljasokeria
1 pkt (330g) hillo-marmeladisokeria

Kuori päärynät ja poista siemenkodat ja lohko vähän pienemmiksi. Keitä yksinään muutama  minuuti sekoitellen niin että päärynöistä irtoaa vähän mehua. Lisää sitten marmeladisokeri ja vaniljasokeri ja keitä hiljalleen noin pari minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi ja keitä vielä pari minuuttia.
Laita hillo puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin.

Terveisin Taru 

maanantai 2. marraskuuta 2020

Voileipäkakkurulla / Voileipäkääretorttu kylmäsavulohesta

Moi!
Tein viime viikonloppuna Halloween-juhliin aikuisille näin ihanan näköisiä herkkukääretorttuja 😋 Perinteisen voileipäkakun teko tuntui liian vaivalloiselta niin tein tälläiset hieman nopeammin valmistuvat kääretortut. Tekeytymisaika on kyllä yhtä pitkä, että maku olisi paras mahdollinen. Me haluttiin syödä jotain ihanaa kalaherkkua niin päädyin täyttämään kääretortut ihanalla savukalatäytteellä jota olen tehnyt monesti aiemminkin. Ohje siihen löytyy täältä. Muutin ohjetta vaihtamalla lämminsavulohen kylmäsavuloheen, sitruunan limeen ja yhden maustamattoman tuorejuuston savukalatuorejuustoon. Näistä tuli aivan älyttömän hyviä! Tämän kanssa sopi ihanasti pirskahteleva valkoviini! Voi ihanuutta! 😋❤



Voileipäkakkurulla / Voileipäkääretorttu kylmäsavulohesta (Ohje on yhteen rullaan)

Pohja:
12 siivua paahtoleipää
1½ dl maitoa

Täyte:
200 g kylmäsavulohituorejuustoa (Viola)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
120 g smetanaa
1 dl tilliä
1 dl ruohosipulia
300 g kylmäsavulohta (säästä vähän koristeluun)
ripaus valkopippuria
ripaus suolaa
2-4 rkl limen mehua

Kuorrutus:
1 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
ripaus suolaa ja valkopippuria

Koristeeksi:
salaattia / rukolaa
kurkkua
tomaattia
viinirypäleitä
katkarapuja
limen siivuja
kylmäsavulohta
pippuria myllystä lopuksi päälle

Levitä pöydälle tuorekelmua niin että siihen menee päälle 3x4 paahtoleipäsiivut ja niin että kelmua jää hyvin vielä reunoillekin. Kauli leipiä hieman läjään ja kostuta tasaisesti maidolla. Tee sitten täyte pilkkomalla kala ja yrtit ja sekoittamalla kaikki ainekset lopuksi yhteen. Jaa täyte leipien päälle pieniksi kasoiksi ja levitä se varovasti tasaiseksi koko alalle. Rullaa leivät varovasti rullalle ja lopuksi kieputtaen kiristä kelmun päät. Laita rulla vielä lopuksi folioon niin se pysty kunnolla kasassa. Anna tekeytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mielummin yön yli.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto ja mausteet. Levitä ja tasoittele kuorrute kääretortun päälle. Koristele lopuksi haluamillasi koristeilla.


Lapsille (ja tietysti aikuisillekin😄) tein hasselpähkinäpikkuleipiä joiden ohje löytyy täältä. Päälle tein suklaasta ja suklaakarkeista hassuja hämähäkkejä 😄🕷

Terveisin Taru