lauantai 18. huhtikuuta 2020

Appelsiinikakku unikonsiemenillä (2 litran vuokaan)

Moi!
Yhtenä päivänä innostuin leipomaan kahvikakkuja. Tein kaksi tälläistä pientä appelsiinikakkua ja kaksi pientä tiikerikakkua. Teen nykyään usein 2 litran kakkutaikinan mutta jaan sen kahteen litran vetoiseen vuokaan. Näin saan pieniä kakkuja pakkaseen tai viemisiksi. Tämä ohje on sydämen surujen kakun ohje muutettuna appelsiinin makuiseksi. Tämä oli todella hyvää kakkua. Parasta tämä on huoneenlämpöisenä. Unikonsiemenet toi tähän kivaa pientä rapsuvaa suutuntumaa 😊


Appelsiinikakku unikonsiemenillä:
2 litran kakkuvuokaan
6 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
150 g voita
250 g turkkilaista jogurttia
½-1 dl appelsiinin mehua
yhden ison appelsiinin kuoriraaste
2 kananmunaa
1 rkl unikonsiemeniä 

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään isossa kulhossa tai yleiskoneen kulhossa. Joukkoon rikotaan munat, kaadetaan appelsiinin mehu ja kuoriraaste, sulatettu rasva ja turkkilainen jogurtti. Sekoitetaan yhteen vahvalla puukauhalla tai lastalla. Paistetaan 2 litraisessa kahvikakkuvuoassa, 180 asteessa noin 50-60 minuuttia. 
Kokeile tikulla kypsyys ajoissa ettei kakku kuivu! Minulla iso 2 litran kakku kypsyy 50 minuutissa ja pienet litran kakut 40-45 minuutissa.


Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa hyvältä. Appelsiini sopii hyvin leivontaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊 Joo niin sopii! Tämäkin oli todella hyvän makuista 😋

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊