tiistai 30. huhtikuuta 2019

Hauskaa vappua!

Hauskaa vappua kaikille!
Tässä meidän munkkikarkeloista kuva 😋
Munkit teen tällä ohjeella ja 


Tässä meidän pihan ensimmäiset kukkijat, kevätkurjenmiekka ja helmililja 😊 Helmililjat on vanhoja ruukkukukkia jotka olen istuttanut maahan. Ovat kukkineet maassa jo monta vuotta! 😄


Terveisin Taru

sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Voileipäkääretorttu tonnikalatäytteellä

Heippa!
Tästä voileipäkääretortusta laitoin instagramiin kyselynkin että vaikka kääretortussa on kehittelemistä niin kiinnostaisiko silti ohje ihmisiä. No kiinnostihan se 😃 Kääretortun leipä on tässä liian paksu ja siksi rullaus oli vaikeaa ja se näkyykin tuossa kuvassa ettei torttu ole rullautunut kauniisti. Tämän täytteen kehittelin aiemmin tekemieni tonnikalapatonkien ohjeesta koska se oli niin älyttömän hyvää. Tässä nyt siis ohje sellasenaan kuin tämän nyt tein. Kääretorttu oli älyttömän maukasta ja parani vanhetessaan. Pitää vielä testata uudestaan tehdä ohuempi leipä, kunhan kerkeän...


Voileipäkääretorttu tonnikalatäytteellä:

(Lehtikaali)Leipä:
3 dl vettä
50 g hiivaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
2 tl suolaa
(2 rkl kuivattua lehtikaalia)
5 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl vehnäjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää öljy, hunaja ja suola. Lisää sitten jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Painele sitten taikina öljytylle leivinpaperille pellille. Anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Kumoa kuuma leipä heti toiselle leivinpaperille ja irrota leivinpaperi pohjasta. Jätä paperi silti leivän päälle suojaksi ja vaikka peltikin ettei leipä pääse kuivumaan.

Kostutukseen 2 dl kasvislientä. 2 dl vettä + ½ kasvisliemikuutio

Tonnikalatäyte:
2 prk tonnikalaa (paloja öljyssä)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
1 dl majoneesia
3 kevätsipulia
1 pienehkö suolakurkku
1 paprika
3 rkl tomaattipyrettä
mustapippuria
suolaa
3 rkl sitruunan mehua

Pilko kevätsipulit, suolakurkku ja paprika pieniksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Maista täytettä että vaatiiko se suolaa.

Pistele leipää haarukalla ja lusikoi sitten kasvisliemi leivän päälle. Anna imeytyä hetken.
Levitä sitten täyte leivän päälle ja rullaa leivinpaperin avulla rullaksi. Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi. Avaa sitten leivinpaperi ja laita kääretorttu tarjoiluastialle.

Sivele pintaan tuorejuustoa ja koristele haluamallasi tavalla vaikka erilaisilla kasviksilla ja hedelmillä.

Kääretorttu paranee vanhetessaan!

Terveisin Taru

keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Prinsessakääretorttu

Moi!
Tein ennen pääsiäistä tälläisen prinsessakääretortun. Tämä ei jäänyt itselle, mutta pääsin kyllä maistamaan tätä silti. Tämä oli oikein mehevää ja herkullista! 😋 Kääretorttu oli helppo tehdäkin! Ja minusta marsipaani on paremman makuista kuin sokerimassa. Jos jotain massaa nyt on syötävä 😆 Koristeeksi laitoin massakoristeiden sijaan pelargonian kukkia koska niitä mulla nyt riittää 😃🌸



Prinsessakääretorttu

Kääretorttupohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon sihdin läpi varovasti sekoittaen. Levitä taikina uunipellille jossa on leivinpaperi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Laita sillä aikaa pöydälle uusi leivinpaperi johon ripotellaan sokeria. Kumoa hieman jäähtynyt kääretorttupohja sokerin päälle varovasti ja anna jäähtyä sen ajan kun teet täytteen.

Täyte:
1½ dl vaniljakreemijauhetta
2 dl vettä
2 dl kermaa
noin 200 g vadelmahilloa

Vatkaa vaniljakreemijauhe ja vesi yhteen ja laita jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa kun vatkaat kerman vaahdoksi. Yhdistä sitten kermavaahto ja vaniljakreemi hyvin sekoittaen yhteen.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle vadelmahilloa tarvittava määrä. Lisää sitten vaniljatäyte kuvan mukaisella tavalla pieniin kasoihin. Täyte on paksua ja hillo liukasta mutta pikkuhiljaa edeten täytteen saa siististi levitettyä.

Kääri torttu sitten rullaksi ja laita jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa kun kaulit marsipaanin.

Päälle:
250 g vihreää marsipaania

Kauli marsipaani suorakaiteen muotoiseksi ja aseta se sitten kääretortun päälle. Tasoittele käsillä tasaiseksi. Työnnä marsipaanin helmat kääretortun alle ja ripsauta tomusokeria pintaan. Koristele kukkasin. Minulla oli tässä pelargonian kukkia.


Terveisin Taru

lauantai 20. huhtikuuta 2019

Omenapullapitko, voisilmäpullia, leipiä ja sämpylöitä...

Moi!
Olen leiponut tosi paljon lähiaikoina 😃 Olen tehnyt paljon taas kaikenlaista mihin löytyy jo ohje blogista niin teen näistä kaikista tälläisen yhteisen postauksen teille vaikka inspiraatioksi. Loppuun laitoin vielä pelargonioiden kukinnasta kuvan ja meidän pupusta Annelista ♥ Pihahommissa on kyllä mennyt myös paljon aikaa. Ollaan perustettu uusi kukkapenkki jonka meinaan pyhittää pörriäisten iloksi yksivuotisille kukille. Laitan sinne unikkoja, ruiskaunokkeja, malvikkeja, kosmoskukkia, leijonankitoja, kehäkukkia, silkkikukkia, yms yms 😍 Kasvihuone on jo täynnä orvokkeja joita tuli aivan liikaa taas 😅 Onpahan taas kaikki paikat täynnä kukkailoa ensi kesänä! Seuraavaksi pitäisi koulia samettikukat ja tsinniat ja idättää päivänsini ja tuoksuherneet 😁♥

Pitkot tein tällä ohjeella. Näissä on vaniljakreemiä sisällä ja päällä. Lisäksi itsetehtyä omena-punaherukkahilloa ja omenan lohkoja. Päällä vielä stroisselimurua johon ohje löytyy täältä. Oli ihanaa pitkoa! 


Porkkanaleipien ohje löytyy täältä.
Nämä on ihanan helppoja leipiä tehdä.
Kuori on rapea ja leipä säilyy oikein hyvänä pari päivää.


Kaurasämpylät tein tällä ohjeella.
Näissä oli ekstrana 3 rkl lehtikaalijauhetta ja ½dl chia-siemeniä.
Pelargonioiden kukintaa kuistilla 🌸

Anneli ♥

Terveisin Taru

tiistai 9. huhtikuuta 2019

Valkosipulipatongit valkosipulin nupuista 3 kpl

Moi!
Tein viime kesänä aivan ihanaa tahnaa valkosipulin nupuista. Jos joku ei tiedä, niin valkosipuleista pitää poistaa nuput jotta itse valkosipuli kasvaisi mahdollisimman isoksi eikä energiaa menisi turhaan kukkien kasvatteluun. Ja nämä nuput ovat aivan ihanaa herkkua! 😃 Keksin tässä joku kerta sitten että sose sopisi älyttömän hyvin leipään! Nuput ovat miedompia kuin itse kynnet. Valkosipulin määrä ohjeessa on siis vain arvio, voit laittaa sitä mielesi mukaan. Sanomattakin on selvää että nämä patongit ovat tuoreena aivan taivaallisia! Rapeita päältä ja ihanan pehmoisia sisältä. Aijai miten hyviä! 😍 Ja tuo patonkien tekoon tarkoitettu pelti on loistava! 👍


Valkosipulipatongit valkosipulin nupuista 3 kpl
4 dl vettä
½ pkt hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl hunajaa
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkosipulin nupuista tehtyä sosetta tai 4 valkosipulin kynttä
n. 9 dl vehnäjauhoja

Lämmitä kattilassa kädenlämpöiseksi vesi ja valkosipulinnuppusose tai puristetut valkosipulinkynnet. Liota joukkoon hiiva. Lisää hunaja, oliiviöljy ja suola. Lisää sitten vehnäjauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
Leivo sitten taikinasta kolme patonkia ja laita ne uunipellille tai patonkipellille. Tee halutessasi patonkeihin viiltoja. Jätä sitten kohoamaan liinan alle noin 15 minuutiksi. Paista patonkeja 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Valkosipulin nupuista tehty tahna on helppo tehdä tehosekoittimessa niin että laitat nuppujen (mulla n. 30kpl) joukkoon sen verran öljyä (½-1dl) että saat nuput pyörimään ja saostumaan tahnaksi. Voit pakastaa tahnan pieninä annoksina. Tahna sopii kaikkiin ruokiin joihin valkosipulikin sopii!



Terveisin Taru