keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Nyhtökana

Moi!
Meidän lähikaupassa oli todella halvalla myynnissä kanan rintaleikkeitä. Paketti jossa oli 4 isoa leikettä maksoi vain 4,95€! Tästä innostuneena päätin kokeilla vihdoinkin nyhtökanaa. Meillä nyhtöpossu (ohjeeseen pääset tästä) on todella tykättyä niin ajattelin ettei nyhtökana nyt huonoa voi olla 😉 Söimme nyhtökanaa tortillojen kanssa ja seuraavana päivänä perunamuusin kanssa. Molemmat olivat todella hyviä. Kuvat on otettu illalla kun kanaa söimme joten ne ovat huonoja, mutta niistä kuitenkin näkee millaista kana oli, nimittäin todella mehukasta ja maukasta! Nam! Varmasti tehdään tätä vielä uudestaan! 😋


Nyhtökana:
4 kpl (1,6kg) kanan rintaleikettä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl Dijon-sinappia
4 rkl tomaattipyrettä
4 rkl vaahterasiirappia tai muuta makeaa
2 rkl oliiviöljyä
2-4 valkosipulin kynttä murskattuna
1 rkl kuivattua sitruunamelissaa
1 rkl kuivattua lipstikkaa
1 tl suolaa
1-2 tl viispippuria tai mustaa pippuria

Mittaa kaikki mausteainekset uunivuoan pohjalle ja sekoita hyväksi tahnaksi. Irrota halutessasi rintaleikkeistä nahka. Laita kanat mausteseokseen ja pyörittele niin että ne peittyvät mausteisiin. Paista uunissa 150 asteessa tunti ja käännä sitten rintaleikkeet ympäri. Laske lämpötila 125 asteeseen ja jatka paistamista noin 2 tuntia kääntäen leikkeitä tunnin välein. Kanojen paistoaika saisi olla yhteensä 2,5-3 tuntia mutta niitä voi paistaa neljäkin tuntia.

Kun otat kanat uunista anna niiden levätä hetki. Ota niistä sitten luut tarkasti pois ja nahat jos ne on vielä kanoissa kiinni. Anna mausteliemen olla vuoassa. Revi sitten kanat kahdella haarukalla suikaleiksi ja sekoita kunnolla mausteliemen kanssa yhteen. 
Nauti haluamallasi tavalla! 


Terveisin Taru

6 kommenttia:

  1. Sä se jaksat aina kokkaillakkin kaikkia herkkuja! Oon niin kade, itte en jaksa panostaa siihen puoleen ollenkaan :D Tääkin kuulostaa taas niin superhyvältä, että nälkä tulee ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruoanlaitto on ollut aina lähellä sydäntäni, lapsesta asti. Leipomaan oikein kunnolla aloin vasta kolmekymppisenä. Leivoin kyllä ennenkin mutta en niin suurella innolla kuin silloin 9 vuotta sitten kun leivontaan "sekosin" 🤣 Ensimmäisen täytekakkuni tein vasta 2009 kun halusin harjoitusta omien hääkakkujen tekoon 😄 Blogin olen silti pitänyt lähes pelkästään leivonnassa. Oon ottanut vain pitsa-hampurilaisjutut mukaan tänne. Ja ootappa vaan, saattaa se sullakin joskus lipsahtaa kokkaamisenkin puolelle 😉🤣

      Poista
  2. Nam, näyttääpä hyvältä!
    Mä odottelen kylmempiä päiviä, jotta saa taas laittaa lämmön leivinuuniin ja saa sinne kasslerin muhimaan. Ja nyt voisi kokeilla myös kanaa, kunhan jostain tarttuu mukaan edullisesti noita rintaleikkeitä. Ne on yleensä aika suolaisen hintaisia. Tosin ovathan ne lähes kokonaan syötävää, eli kyllä sen hinnan tavallaan ymmärtääkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne! :) No nämä rintaleikkeet oli kyllä edullisia! Usein ne ovat aika hintavia kyllä. Ja niissä on kyllä paljon syötävää! Voi kun olisi leivinuuni! Meillä on kyllä keittiössä kaakeliuuni johon saa ritilän, siellä voisi joskus tehdä kyllä jotain nyhtölihaa. Mies on joskus tehnyt siellä joulukinkun! :D

      Poista
  3. Oi että, ihan tulee vesi kielelle.. 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis tämä oli kyllä älyttömän maukasta! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊