sunnuntai 26. elokuuta 2018

Kaurasuklaapalat / kaurasuklaaneliöt (pellillinen)

Moi!
Löysin ihan mahtavan ohjeen netistä! Sellaisen todella helpon ja herkullisen! Näin äidin näkökulmasta tämä on ihan mahtava herkku mihin tahansa juhliin, lapset tykkäsi ihan hulluna ja leivonnaiset on helppo tehdä ja säilyttää. Tämä kaurapohja on ihanan sitkeää ja purtavaa ja suklaa ja kaura ovat ihana makupari yhdessä. Tykättiin näistä tosi paljon! 😋♥
Ohjeen löysin Koti maatilalla-blogista täältä. Olen muutellut ohjeen itseni näköiseksi. Lisäsin ohjeeseen marmoroinnin ohjeen jos joku haluaa sellaisen laittaa.


Kaurasuklaapalat / Kaurasuklaaneliöt:
9 dl kaurahiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
200 g voita
5 rkl tummaa siirappia
2 maitosuklaalevyä
6 palaa tummaa suklaata

Sekoita kuivat aineet. Lisää sulatettu voi ja siirappi. Levitä massa uunipellille tiiviiksi ja tasaisesti (näppärä väline tähän oli sellainen kaulintamassojen silottaja!). Paista 175 asteessa 10 minuuttia. Paistetulle levylle paloitellaan suklaat tasaisesti. Sammuta uuni ja laita pelti uuniin jälkilämpöön muutamaksi minuutiksi jotta suklaapalat sulavat. Laita tällä aikaa tummat suklaat minicrip-pussiin ja pussi tulikuumaan veteen niin että suklaat jäävät vedenpinnan alapuolelle mutta pussin suu pysyy kuivana. Anna suklaiden sulaa. Ota pelti uunista ja levitä maitosuklaa lusikalla tasaisesti koko pellille. Leikkaa sitten minicrip-pussin kulmaan tosi pieni aukko ja pursottele viivoja maitosuklaan pinnalle. Vetele sitten coctailtikulla edestakaisin saadaksesi pintaan marmorikuvion. Täräytä peltiä sitten vähän pöytää vasten että kuvio laskeutuu. Voit myös jättää tämän koristelun tekemättä. Anna levyn kovettua jääkaapissa kylmäksi ennen kuin leikkaat sen paloiksi.


Ja vähän taas puutarhakuvia 😊 
Yllä olevassa kuvassa on pinkkiä ja valkoista maloppia ja silkkikukkia. Lisäksi keltaisia daalioita. 
Alla on kimppu jonka tein äidilleni. Kimpussa on sormustinkukkia, maloppia, silkkikukkia ja siankärsämöä. 
Viime syksynä istutin kahdeksan karhunvadelman alkua jotka saatiin miehen vanhemmilta. Useampi marja saadaan niistä jo maistella 😍
Lisäksi alla on kuva maksaruohosta jonka kukinta on vasta alkamassa.


Terveisin Taru

27 kommenttia:

  1. Jopas on herkullisen näköistä! Tuota lienee pakko kokeilla :)
    Ja kauniita kukkia. Niitt katselee aina mielellään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Olikin herkullista, suosittelen testaamaan! 😋 Kiitos, kiva kuulla! 😊

      Poista
  2. Täytyypä kokeilla, näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä Raisa, nämä on tosi hyviä! 😊

      Poista
  3. Taas jälleen ohje mikä menee kokeiluun ja löytyy senjälkeen blogistani . Marmorikuvio pitää tehdä se tekee siitä juhlavan . Kauniin kimpun teit äidillesi . Meillä meni vadelmat ja karhunvadelmat ampiaisille. Harmi . Minulla on maksaruohoa myös se kestää maljakossa tosi hyvin, mutta asetelmissa jo nyt kun se on vielä vihreäkin se on hieno lisä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että kiinnostuit näistä herkuista! Mustakin tuossa kimpussa oli jotain hauskaa, se on niin pirteä 😄 Mä ostin maksaruohon taimia kaksi lisää kun olivat älyttömän isoja ja maksoivat vain 2,50€/kpl! Huomasin että tämä nykyinenkin oli poikinut tänä kesänä tosi monta vauvaa ympärilleen 😍

      Poista
  4. Luin uudestaan ohjeen ja kuinka isoja on kyseiset suklaalevyt?

    VastaaPoista
  5. Aijjai, ihanan näköisiä! Hmm. Nyt muistinkin, että oon joskus tehnyt vähän samantyyppisiä vähän samanoloisella ohjeella (https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-rapeatsitkeat-daim-ja-minttukrokantti-keksit/) ja olivat kyllä ihania, sellaisia sitkeän rapeita. Taidan napata tästä idean tytön synttäritarjottaviksi, kiitti Taru!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää oli just sellasia sitkeän rapeita! Ihania! 😋 Kiva jos sait tästä ideaa! 😍

      Poista
  6. Sopii varmaankin tällaiselle suklaakaurakekseistä pitävälle :)

    VastaaPoista
  7. Oi jee, tämä osui naulan kantaan Taru! Tulin juuri katsomaan 1-vuotiaan synttäreille sitä sun yhtä helppoa ohjetta, missä laitat sitä oliko se nyt mustikkatäytettä kääretorttulevyjen väliin, niin löysinkin toisen näppärän ohjeen! Tuo kuulostaa vielä niin helpolta kun uuniin saa laittaa tuon suklaan sulamaan. Tätä teen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Ihana että tuli tilauksesta tälläinen helppo resepti! 😄 Tämä oli ihanan helppo ohje ja niin herkullisia nameja näistä tuli 😋

      Poista
  8. Kiitos tästäkin ihanasta ideasta! Tätä pitää kokeilla, joskin joudun tuon suklaan kanssa hieman soveltamaan maidottomuuteni kanssa, mutta katsotaan mitä saan aikaiseksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! 😍 Toivottavasti keksit keinot tehdä tästä maidoton versio! 👍😊

      Poista
  9. Ostoslistalle tarvikkeet ja huomenna kokeiluun😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että innostuit! Nämä on älyttömän hyviä! Toivottavasti maistuu myös siellä 😊

      Poista
  10. Kiitos helposta ohjeesta.
    Tein 60 cm leveän uunin pellille. Ei ihan riittänyt. Ensi kerralla teen 1,5 kertaisena pohjan ja 2-2,5 levyä suklaata päälle ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! 😊 Joo sinulla on sitten leveämpi uuni. Minulla on 50cm. Ensi kerralla suurennat sitten vaan ohjetta tai jätät yhteen reunaan 10cm verran laittamatta tuota taikinaa 😊

      Poista
  11. Tätä on pakko kokeilla. Kerrotko vielä, miten nämä herkut voi säilyttää. Pakasteessa suklaa muuttuu vaaleaksi pinnaltaan, ainakin minulla ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että kiinnostuit! 😊 Mulla ei oo varmaan koskaan suklaa muuttunut pakasteesta... En ainakaan muista. Luulen että salaisuus piilee suklaan sulattamisessa. Miten sulatat suklaan?

      Poista
  12. Mukava kun oot löytänyt blogistani tuon herkun ohjeen. Vaikka en oo moneen vuoteen blogia enää kirjoittanu ja meinannu monesti jo poistaa blogin kokonaan mutta mukava kun sinne joku vielä eksyy. En itekää oo maailman aikoihin sielä käynyt. �� Nuita on tälläkin hetkellä pakastimessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos sulle tämän ohjeen jakamisesta! Nämä on niin hyviä ja helppoja tehdä! :) Kyllä kaikenlaisista ohjeista on aina ihmisille iloa joten ei blogia kannata lopettaa :)

      Poista
  13. Vaikuttaa mahtavalta reseptiltä. 6v tyttären juhliin etsin uusia herkkuja. Kuinka tämä säilyy parhaiten ja kuinka kauan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taisin sulle jo instassa vastata? :D Mutta varmuuden vuoksi vastaan kuitenkin :) Eli voin takia nämä kannattaa säilyttää jääkaapissa. Näissä ei ole mitään helposti pilaantuvaa ainesosaa niin luulen että helposti säilyvät viikonkin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊