tiistai 28. marraskuuta 2017

Masaliisa eli mokkapalat vatkattavalla kuorrutteella

Moi!
Kokeilin Pullahiiren ohjeella vaahdotettavaa kuorrutetta masaliisan päälle. Masaliisan ohje on omani, mutta siis kuorrutteen ohje on Pullahiiren. Ihastuttiin tähän kovasti! Kuorrute oli aivan ihanan makuista! Mietittiin että tekisinkö tästä lähtien kaikki masaliisat tällä kuorrutteella! 😃 Kuorrute ihan sulaa suuhun ja on ihanan mokan ja kaakaon makuista! 😋 Kokeilkaa ihmeessä!

Pitää vielä sanoa, että harmittaa kun Top100-blogit lopettaa toimintansa. Olen paljon käyttänyt näitä sivuja ja seurannut blogeja tämän listan kautta. En tiedä meneekö perille, mutta haluaisin laittaa tähän terveiset Top100-blogien pitäjälle, Ankerias Vipuselle:
Kiitokset sinulle kaikista vuosista, kun olet pitänyt Top100 listoja! 😊


Mamman Masaliisa: Pellillinen
3 munaa
3,75 dl sokeria
200 g sulatettua voita
2 dl maitoa
5½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään
3. Sulata voi ja lisää sinne kylmä maito
4. Laita muna-sokeri-vaahtoon vuorotellen kuivia ja nesteitä.
5. Paista 200 asteessa 20 minuuttia 


Vaahdotettava kuorrute:
300 g voita
1 dl kahvia (½dl vettä+1 tl pikakahvijauhetta)
4 dl tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta

Kuorrutteen ohje on kopioitu Pullahiireltä täältä.
Itse tein kuorrutteen pikakahvijauheesta pienemmällä vesimäärällä.
Valmista kuorrute vatkaamalla huoneenlämpöinen voi yhdessä hieman jäähtyneen kahvin kanssa. Lisää joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Vatkaa kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä jäähtyneen piirakan päälle.
Tämä määrä riittää pellillisen kokoiselle piirakalle.

Terveisin Taru

sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Vaiana-täytekakku (24x34cm)

Moi!
Tälläisen kakun tein siskoni tyttären 7-vuotissyntymäpäiväjuhliin. Tein kakun toiveiden mukaan. Salla on kova Vaiana-fani ja halusi elokuvasta teeman kakkuun ja juhliin. Kakku oli sisällöltään perus-mansikka-kermakakku.
Onnea Sallalle vielä! 💕



Tein kakkuun vaalean 10 munan sokerikakkupohjan 24x34cm kokoisena. 
Kostutin kakun vaniljalla maustetulla maidolla.
Väliin tuli mansikkahilloa, mansikoita paloina (500g) ja kermavaahtoa (4dl).
Päälle tuli kermapursotukset (8dl) ja valmis kakkukuva. Lisäksi tein sokerimassasta trooppisen oloisia kukkia. Alimpana kuva josta näkee vielä juuri ennen tarjoilua lisätyt 7-kynttilän ja Vaiana-hahmon.




Terveisin Taru

maanantai 20. marraskuuta 2017

Kinuskikissan Daim-halko

Moi!

Kokeilin nuoremman tyttären nimipäiväksi tätä suosittua Kinuskikissan Daim-halkoa. Kakku oli mielestäni jonkun verran työläs ja monivaiheinen, tai sitten oli muutenkin kovasti hommaa sinä päivänä, mutta meinasin jo etten kyllä ihan heti tee uudestaan kyseistä kakkua... Kunnes maistettiin sitä! 😂 Vitsit kun oli mukava herkku kaikkineen! Ihanan erilainen rapealla pohjallaan ja Daimilla, ja täyte se vasta olikin aivan ihanaa! Kyllä on vakavasti harkittava tämän tekemistä uudestaan!!! 😉

Ohje on Kinuskikissan kirjasta Kinuskikissan helpot suosikit.
Olen kopioinut ohjeen kirjasta.

Kinuskikissan Daim-halko

Keksipohja:
125g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
200g voita
2½ dl kevytmaitoa
2 pss (à 63 g) vaniljakastikejauhetta (esim. Blå Band)
2 isoa (à 56 g) Daim-patukkaa

Kuorrute:
35g voita
160g maitosuklaata
1 iso Daim-patukka

Vuoraa leipävuoka tuorekelmulla, vuoan koko noin 1,5 litraa ja 9 x 25cm.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaimella sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kauli taikina leivinpaperin päälle noin 25x37cm (minä tein 30x38cm ja kaikki meni) kokoiseksi levyksi. Mitoita levyn koko niin että saat leikattua siitä kakkuun neljä keksipohjakerrosta. Käytä kauliessa apuna reilusti jauhoja. Siirrä taikina leivinpapereineen pellille ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Aloita täytteen teko mittaamalla voi ja maito kattilaan. Keitä sekoitellen kunnes voi on sulanut maidon joukkoon. Sekoita vispilällä joukkoon vaniljakastikejauhe. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Seos saattaa muuttua jäähtyessään rakeiseksi, mutta se ei haittaa, sillä aineksiet sekoittuvat toisiinsa vatkaamisen aikana.

Leikkaa Daim-patukat rouheeksi ja vatkaa jäähtynyt täyte vaahdoksi. Lisää joukkoon Daim-rouhe.

Leikkaa keksipohjalevystä terävällä veitsellä neljä palaa vuoan mittojen mukaan. Lado palat siten että täytettä tulee kolmeen väliin. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa kolme tuntia. 

Kumoa kakku leikkuulaudalle ja poista kelmu. Tasoita tarvittaessa reunat terävällä veitsellä.

Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja paloittele joukkoon maitosuklaa. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista. Jatka sekoittelua tarvittaessa liedellä miedoimmalla lämmöllä.

Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Rouhi Daim-patukka ja ripottele rouhetta kakun päälle. Painele murusia myös reunoille.

Nosta kakku vielä hetkeksi jääkaappiin. Siirrä tarjoilulautaselle, kun kuorrute on jähmettynyt.


Terveisin Taru

tiistai 14. marraskuuta 2017

Omar-juustokakku (∅24cm)

Hei!
Vanhemman tyttäreni yksiä lempikarkkeja ovat Omar-karkit. Hänen tulevia syntymäpäiviä ajatellen (en vakavissani niitä suunnittele, kun ovat vasta 3 kk päästä, kunhan vähän vaan pohjustelen😅) aloin miettimään näistä karkeista juustokakkua. Löysinkin netistä hyvältä kuulostavan ohjeen jota piti noudattaa, mutta vahingossa tein kakun toisella tavalla. Vähän jännitti kakun koostumus ja maku, kun tuli sävellettyä, mutta kakku onnistui onneksi yli odotusten! Se oli aivan taivaallista ja siitä tuli heti meidän uusi lempparikakku! Niin makeaa ja pehmoista kakku oli! Tätä tehdään varmasti sitten tytön synttäreille! 😉
Ps. Oli muuten mukavaa hommaa avata 40 omaria näistä uusista kääreistä, huh! 😅


Omar-juustokakku ∅24cm

Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita

Täyte:
1 + 3 dl kermaa
1 pss (n.40kpl) Omar-karkkeja
400 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
4 rkl vettä

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti ∅24cm irtopohjavuoan pohjalle jossa on pohjalle pingotettu leivinpaperi ja reunoilla kalvot tai reunat on öljytty ja tomusokeroitu. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Tee ensimmäisenä Omar-karkeista kastike lämmittämällä 1 dl kermaa kattilassa johon annat karkkien sulaa (minä vähän pienensin karkkeja veitsellä). Jätä kastike sitten jäähtymään.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit. Yhdistä hieman jäähtynyt Omar-kastike ja notkistettu tuorejuusto. Yhdistä sitten kermavaahto ja Omar-tuorejuustoseos keskenään. Kiehauta 4 rkl vettä ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Lisää neste sitten ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli.
Koristele haluamallasi tavalla.


Niin pehmoista herkkua! Nam! 😋

Terveisin Taru

maanantai 13. marraskuuta 2017

Tarun Taikakakut Instagramissa!

Moi!
Tarun Taikakakut löytää nyt myös Instagramista! 😊
Klikkaa tästä!
Terveisin Taru

keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Lehtikaalileipä (2kpl)

Moikka!
Olen kesän lehtikaalisatoa säilönyt pääasiassa pakastamalla, mutta nyt erään lukijani vinkistä säilöin osan lehtikaaleistani kuivattamalla ja käytin sitä sitten hänen vinkistään leivonnassa. Kiitokset vinkistä Nilalle! Ensimmäisenä kokeilin kuivattua lehtikaalia tähän rapeakuoriseen leipään. Lehtikaali ei maistunut yhtään leivässä, mikä ei nyt välttämättä ole olleenkaan huono juttu! Kaikki keinot syöttää lapsille (ja aikuisillekin😉) superterveellistä lehtikaalia on vaan plussaa! 😃 Lehtikaalia laitoin nyt aluksi 3 ruokalusikallista, mutta ensikerralla laitan ehdottomasti enemmän!
Sain yhdeltä siskoltani lainaksi kuivurin ja sillä on ollutkin ihan mahtava kuivatella niin lehtikaalit ja suppilovahverotkin 😊 Ja viimeinen lehtikaalierä pääsi ulkona jo pakastumaan niin ihan mahtavaa että mulla oli kuivuri, koska en olisi uskaltanut näitä pakastuneita sitten enää pakastaa. Sanotaan muuten, että lehtikaalin maku vaan paranee jos pakkanen pääsee sitä puraisemaan. Pakkasen pitäisi makeuttaa lehtikaalin makua.
Tämä leipä on todella maukasta ja se on helppo tehdä! Rapean kuoren ansiosta leivän sisus pysyy mehevänä useamman päivän. Kokeilkaa ihmeessä!


Rapeakuoriset lehtikaalileivät 2 kpl
5 dl vettä
50 g hiivaa (2 pss kuivahiivaa)
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
1-2 tl suolaa
3-6 rkl kuivattua lehtikaalia murennettuna (laitoin 3)
2 rkl pellavansiemenrouhetta
12 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota tuorehiiva siihen (kuivahiivassa noudata pakkauksen ohjetta). Lisää öljy, hunaja, suola, lehtikaali ja pellavansiemenrouhe. Lisää lähes kaikki jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi eli noin 20 minuuttia.
Vaivaa sitten taikinasta ilmat pois ja leivo kaksi leipää. Aseta leivät pellille ja ripottele päälle jauhoja ja tee leipien pintaan terävällä veitsellä viillot. Anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia kunnes leivät ovat kunnolla kohonneita.
Lämmitä uuni 250 asteeseen ja aseta uunin pohjalle vesiastia. Paista leipiä tässä lämmössä 10 minuuttia ja laske sitten lämpö 180 asteeseen ja jatka paistamista vielä 20-30 minuuttia. 

Terveisin Taru

perjantai 3. marraskuuta 2017

Sateenkaarimuffinssit (kaakaomuffinssit piparminttukreemillä)

Moi!
Tälläisiä iloisia minimuffinsseja tein veljen tyttären syntymäpäiville täytekakun lisäksi. Taikina on kinderpiirakkataikinaa joka taipuu moneen. Tein pohjan ja kreemin maidottomana laktoosittomasta leivontamargariinista, se ei ollut niin hyvää kuin voista tehtynä mutta menetteli hyvin 😉 Ohjeen laitan kuitenkin normaalina, mutta onnistuu hyvin siis myös maidottomana. Loppuun kesäinen kukkakuva! 😏


Kaakaomuffinssit:
n.40 minimuffinssia/12 normaalin kokoista

2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja (tai glut. vaaleaa jauhoseosta)
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1½ dl kiehuvaa vettä
150 g sulatettua voita
2 kananmunaa

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi samalla veden joukkoon. Sekoita tämä kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan. Paista 200 asteessa, noin 15-20 minuuttia. Jäähdytä muffinssit hyvin ennen pursottelua.

Piparminttukreemi:
n.40 minimuffinssiin/12 normaalin kokoiseen

150 g voita
5 dl tomusokeria
3 tl piparminttuesanssia (maun mukaan)
5 eriväristä elintarvikeväriä (käytän pastavärejä)

Vaahdota hyvin huoneenlämpöinen voi, piparminttuesanssi ja tomusokeri (n.5min.).
Jaa valmis kreemi viidelle lautaselle ja lisää jokaiseen vuorotellen elintarvikeväriä pienissä erissä kunnes olet tyytyväinen väreihin ja sekoita jokainen kreemi hyvin. Laita pursotinpussiin tähtitylla ja laita sisään ensimmäinen kreemi ja pursottele 9 minimuffinssia. Tyhjennä sitten pursotinpussista loput kreemit pois takaisin lautaselle. Ota sitten uusi pussi ja laita sama tylla pestynä sinne ja täytä pussi uudella kreemillä ja pursottele sitten taas seuraavat 9 minimuffinssia. Jatka näin kunnes kaikki muffinssit on pursoteltu.
Pusseja tässä kuluu se viisi, mutta ei se haittaa kun saa näin iloisia herkkuja tarjota 😉


Tein Ainolle myös tämän My little pony-täytekakun jonka tarkemmat tiedot löydät täältä.

Voit myös vaihtoehtoisesti laittaa pursotinpussiin kaikkia värejä yhtäaikaa ja tehdä sateenkaarenvärisiä pursotuksia muffinsseihin. Tein kreemin 1½ kertaisena ja tein lisäksi toisen annoksen muffinsseja normaalinkokoisina niin sain itselle kahvipöytään muffinsseja. Olivat mahtavan näköisiä näin! Ja pieni varoituksen sana, tässä korkeassa pursotustyylissä kreemiä tulee aika paljon muffinssiin ja siksi tuollainen normaalikokoinen muffinssi onkin aika makea pommi! 😆



Ja voi kun vielä kasvaisi pihassa kukkia! Laitan teillekin kuvan näistä ihanista malvikeista jotka kukki meidän pihassa koko kesän pitkälle syksyyn! 💜 Vasta reilu viikko sitten ne oli leikattava alas kun pakkanen oli puraissut niitä useamman kerran. Malvikki on niin kaunis ja kestävä kukka ja aivan mahtava leikkokukka joten varmasti laitan niitä taas ensi kesänä kasvamaan! 😃

Terveisin Taru