perjantai 28. huhtikuuta 2017

Kinkkupiirakka (24cm)

Moi!
Tein yksi päivä ihan peruskinkkupiirakan jonka pohjan tein hieman terveellisemmin. En muista koska viimeksi olisin tehnyt suolaiseen piirakkaan ihan pelkillä vehnäjauhoilla pohjan. Osa jauhoista on tässä ruisjauhoja ja lisäsin makua ja suutuntumaa tuomaan 4-viljan hiutaleita. Täyte on luotu niistä aineksista mitkä jääkaapista löytyi. Perussettiä, mutta niin maukasta 😋



Kinkkupiirakka 24cm

Pohja:
150 g pehmeää voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 dl neljän viljan hiutaleita
½ tl suolaa
3 rkl vettä

Täyte:
200 g saunapalvikinkkua
1 suippopaprika
1 dl rouhosipulisilppua
mustaa pippuria
---
2 dl juustoraastetta
---
150 g ranskankermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa

Nypi pohjan ainekset yhteen taikinaksi ja painele 24cm irtopohjavuoan pohjalle ja nosta taikinaa myös hieman reunoille. Pilko kinkku, paprika, ruohosipuli ja sekoita joukkoon mustaa pippuria. Laita pohjan päälle puolet juustoraasteesta ja sitten kinkku-paprikasilppu ja sitten tämän päälle toinen puoli juustoraasteesta. Sekoita sitten keskenään ranskankerma, tuorejuusto ja munat. Kaada seos piirakan päälle ja paista 200 asteessa 35-40 minuuttia.

Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Nam! Niiiin herkullisen näköinen piirakka :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju ♥ Mä en varmaan koskaan kyllästy suolaisiin piirakoihin! Tuntuu, että teki millaisen version vaan, niin aina on niin taivaallisen hyvää ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊