sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Hauskaa vappua kaikille!

Hauskaa vappua kaikille lukijoille ja kävijöille! 💕


Tänä vappuna tein perinteistä simaa, tavallisia sokerimunkkeja ja kokeilu mielessä tein vaniljalla maustettuja munkkeja jotka on kuin kristallipullat. Taikinassa on vaniljasokeria kuin myös päällä olevan sokerin joukossa on vaniljasokeria. Ihania herkkuja kaikki!
Nauttikaa vapusta ja herkuista! 😊


Toivottaa Taru ♥

perjantai 28. huhtikuuta 2017

Kinkkupiirakka (24cm)

Moi!
Tein yksi päivä ihan peruskinkkupiirakan jonka pohjan tein hieman terveellisemmin. En muista koska viimeksi olisin tehnyt suolaiseen piirakkaan ihan pelkillä vehnäjauhoilla pohjan. Osa jauhoista on tässä ruisjauhoja ja lisäsin makua ja suutuntumaa tuomaan 4-viljan hiutaleita. Täyte on luotu niistä aineksista mitkä jääkaapista löytyi. Perussettiä, mutta niin maukasta 😋



Kinkkupiirakka 24cm

Pohja:
150 g pehmeää voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 dl neljän viljan hiutaleita
½ tl suolaa
3 rkl vettä

Täyte:
200 g saunapalvikinkkua
1 suippopaprika
1 dl rouhosipulisilppua
mustaa pippuria
---
2 dl juustoraastetta
---
150 g ranskankermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa

Nypi pohjan ainekset yhteen taikinaksi ja painele 24cm irtopohjavuoan pohjalle ja nosta taikinaa myös hieman reunoille. Pilko kinkku, paprika, ruohosipuli ja sekoita joukkoon mustaa pippuria. Laita pohjan päälle puolet juustoraasteesta ja sitten kinkku-paprikasilppu ja sitten tämän päälle toinen puoli juustoraasteesta. Sekoita sitten keskenään ranskankerma, tuorejuusto ja munat. Kaada seos piirakan päälle ja paista 200 asteessa 35-40 minuuttia.

Terveisin Taru

maanantai 24. huhtikuuta 2017

Karjalanpiirakoita

Moi!
Tehtiin 5-vuotiaan tyttäreni kanssa karjalanpiirakoita kahvipöytään. Eipä olla pitkään aikaan niitä tehty! Ohje löytyy täältä. Tytär on Mamman luona pari kertaa harjoitellut rypyttämistä ja sen homman jätinkin sitten suosiolla hänelle. Vaikka hän on vasta kovin pieni niin tuo rypytys sujuu kyllä todella hienosti. Mukavasti meni piirakoiden teko, kun minä kaulitsin ja laitoin puuron ja tytär rypytti. Ja niin kauniita piirakoista tuli, että on kyllä oltava ylpeä tytöstä! 💕 


Terveisin Taru

keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Karhunvadelmajuustokakku (24cm)

Heips!
Saatiin appivanhemmilta iso pussillinen karhunvadelmia ja halusin tehdä niistä kakun. Karhunvadelma on sellainen aromikas marja ja ajattelin että se sopisi hyvin kakkuun. Kakusta tulikin hyvä, oikein pehmeän makuinen. Täytemassa maistui aika miedolta ja mietittiin mahtaisiko pelkkää massaa syödessä tunnistaa marjaa karhunvadelmaksi... Jokatapauksessa kakku oli hyvää ja marjaisaa. Päällä olevat karhunvadelmat korostivat vielä marjan makua oikein kunnolla. Ihana kakku oli, herkullinen ja juhlava. Huomattiin muuten samalla, että karhunvadelma sopii smoothieen aivan mahtavasti! 😋



Karhunvadelmajuustokakku 24cm

Pohja:
200 g digestive-keksejä
(1 tl vaniljasokeria)
80 g voita

Täyte:
reilu ½ litraa karhunvadelmia paseerattuna = 3dl
4oo g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
8-10 liivatelehteä

Koristeeksi kunnon kasa karhunvadelmia

Laita ensimmäisenä kattilaan ½ litraa karhunvadelmia ja ½dl vettä. Kiehauta niin että marjat pehmenevät (ja sulavat). Laita sitten siivilä kulhon päälle ja kaada marjat siivilään. Pyörittele ja painele massaa siivilässä niin kauan että marjoista on irronnut kaikki mehu ja liha, tätä mehua pitäisi tulla n.3 dl. Jätä liemi jäähtymään kattilaan. Käytä jäljelle jäänyt kuori- ja siemenmassa vaikka smoothien joukossa, se sopii siihen tosi hyvin!

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen vaniljasokerin kanssa ja painele kevyesti 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.


Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon notkistettu tuorejuusto. Ota karhunvadelmamehusta noin ½dl sivuun kattilaan ja kaada loput täytemassan joukkoon. Kiehauta sivuun otettu karhunvadelmamehu ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.

Huom: Tein kakun 10 liivatelehdellä ja siitä tuli sellainen juustokakkumainen koostumukseltaan. Jos tykkäät pehmeistä moussemaisista kakuista niin laita vaan 8 liivatelehteä.



Terveisin Taru

torstai 13. huhtikuuta 2017

Mangokakku ja pienet pekoni-juustopiirakat

Hei!
Tälläisen setin tein tutuille jokin aika sitten. Toiveiden mukaiset herkut toteutin pyynnöstä gluteenittomana. Ekaa kertaa tein juustokakun pohjan gluteenittomana. Ihan normaalisti gluteenittomat digestive-keksit toimivat, hinta oli vain aivan huima verrattuna tavallisiin digestive-kekseihin. Tämä kakku on tehty tämän mangojuustokakun ohjeella.
Lisäksi tein 36 kappaletta pieniä juustoisia pekonipiirakoita, ohje täällä. Rahkavoitaikina gluteenittomana olikin vähän haastava näin pieninä piirakoina, mutta onnistui kuitenkin. Rahkavoitaikinaan kun ei tule sitkoa niin kaulitseminen ym on vähän haastavaa. Pellillisenä ei varmasti huomaa mitään eroa. Pohja on valmiissa piirakassa gluteenittomana hieman murenevampi ja pehmoisempi kuin mitä tavallinen pohja. Nämä molemmat ovat ihania herkkuja ja olivat hyvin maistuneet! 😏



Terveisin Taru

lauantai 8. huhtikuuta 2017

Mehevä maapähkinä-suklaapiirakka ja -kakku

Moi!
Sain K-kaupalta ilmaiseksi maapähkinävoita ja halusin tehdä siitä heti jotain suklaista herkkua! Taas käytin niin monipuolista ja helppoa kinderpiirakan taikinaa pohjana. Olen päätynyt siihen niin monet kerrat! 😄 Pohja on muuten sama, mutta vähensin sokerin määrää ja lisäsin joukkoon maapähkinävoita. Kuorrutuksen tein makuihin sopivaksi. Maapähkinävoi mehevöittää pohjaa ihanasti ja antaa hentoa pähkinäistä makua. Maapähkinävoita saisi olla maun puolesta enemmänkin, mutta en ole kokeillut sitä vielä. Suolapähkinät viimeistelee ehdottomasti piirakan! Niistä tulee suutuntumaa, suolaisuutta ja ulkonäköäkin. Tämä kokeilu onnistui kertaheitolla! Ja varmasti teen uudestaan tätä! ...tai itseasiassa, tein jo... 😂



Maapähkinäpiirakka (pellillinen)
5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja tai glut. vaaleaa jauhoseosta
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita
4 kananmunaa
2 dl maapähkinävoita

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata veteen samalla voi. Sekoita vesi-voiseos kuivien aineiden joukkoon. Lisää sekoittaen munat yksitellen taikinaan. Lisää lopuksi maapähkinävoi. Paista 200 asteessa noin 30-35 min. Jätä pohja jäähtymään ja valmistele kuorrute.

Kuvien mukainen kuorrutus syntyy näin:
♥ Rouhi 1-2 dl suolapähkinöitä
♥ Laita 2 rkl maapähkinävoita pieneen minicrip-pussiin
♥ Ota valmiiksi marmorointia varten coctailtikku
♥ Sulata joko 200g suklaata, tummaa tai maitosuklaata, tai Dr.Oetkerin suklaakuorrutetta 2 pussia. Itselläni oli valkoinen- ja tummakuorrute yhdessä. Jos käytät kuorrutetta niin voit laittaa pussien sisällöt lasikippaan ja sulattaa mikrossa 1-2 minuuttia välillä sekoitellen. 
♥ Levitä ensin suklaa/kuorrute piirakan päälle. Leikkaa minicrip-pussin kulmaan pieni reikä ja tiputtele sitten maapähkinävoita pieniä kasoja joka puolelle. Vetele nopeasti coctailtikulla maapähkinävoi-kasoja jotta syntyy marmorikuvioita. Ripottele lopuksi päälle rouhitut suolapähkinät.
♥ Anna kuorrutteen jähmettyä huoneenlämmössä ennen paloiksi leikkaamista.





Voit tehdä myös kakun puolittamalla kaikki ainekset ja paistamalla taikinan 24cm irtopohjavuoassa!
Muista laittaa vuokaan myös pohjalle leivinpaperi!


Terveisin Taru

maanantai 3. huhtikuuta 2017

Pienet voitaikinapiiraat

Moi!
Yhtenä päivänä päätin käyttää pakkasesta voitaikinalevyt pois ja keksin tehdä todella nopeita suolaisia piirakoita. Näissä oli nyt maku kyllä kohdillaan ja mielestäni olivat aikas näyttäviäkin. Menisivät vaikka juhlissa suolaisena tarjottavana! Olivat kyllä tosi herkullisia! Jospa joku teistä saisi näistä inspiraation! 😉

Mulla menee taas mukavasti aikaa kasvien parissa, kun on kevät ja taimikasvatusaika. Kuistini on taas täynnä kaikenlaisia versoja, pistokkaita ja kukka- ja hyötykasvitaimia 😃 Mukavaa puuhaa taas lasten kanssa miettiä ja toteuttaa mitä kaikkea kesällä kasvatellaan 💕
Olisi mahtavaa kuulla mitäs kaikkea te kasvatatte?


Pienet voitaikinapiiraat:
4 voitaikina palaa
maustamatonta tuorejuustoa
juustoraastetta
mustaa pippuria
4 ilmakuivattua kinkkusiivua
1 kevätsipuli
muutama kirsikkatomaatti

Voitele jäiset voitaikinapalat tuorejuustolla, jätä kuitenkin reunat voitelematta. Laita päälle juustorastetta, mustaa pippuria ja haluamiasi täytteitä. Paista 225 asteessa n.12 minuuttia.



Terveisin Taru