maanantai 5. syyskuuta 2016

Marjainen juustokakkupiirakka

Moi!
Taikinataivaan Tarjuska vihjaisi herkullisesta juustokakkupiiraasta ja palat näyttivät niin hyviltä, että halusin myös kokeilla niitä. Ja sopivan tilaisuuden tullen tein niitä heti. Ohje täältä kopioitu. Nämä olivatkin oikein hyviä ja saivat hyvää palutetta vierailta! Ja mikä parasta nämä voi tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä ja palat paranevat vaan vanhetessaan!


Marjainen juustokakkupiirakka 20 palaa

Pohja:
300 g digestive-keksiä 
150 g voita 

Täyte 1 
600 g maustamatonta tuorejuustoa 
4 kananmunaa 
2 dl sokeria 
300 g pakastemarjoja (mustikoita ja vadelmia) 
2 rkl perunajauhoja 

Täyte 2 
2 prk (à 150 g) ranskankermaa 
1½ dl tomusokeria 
2 tl vaniljasokeria 

Murenna keksit hienoksi ja sulata voi. Sekoita murut rasvaan. Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka tai -pelti (n. 22 x 32 cm). Painele seos pohjalle. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Laske lämpötila 175-asteeseen. 

Vatkaa kulhossa tuorejuusto, munat ja sokeri. Levitä seos esipaistetun keksipohjan päälle. Sekoita pakastemarjat ja perunajauhot ja ripottele piirakan päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla n. 40 minuuttia.
Tässä vasemmalla näkyy ensimmäisen täytteen paistopinta jonka päälle lisätään ranskankermatäyte (oikealla). 


Ota piirakka uunista 5 minuutiksi jäähtymään. Sekoita toisen täytteen ainekset. Levitä seos piirakan päälle. Paista vielä n. 15 minuuttia kunnes pinta jähmettyy. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen leikkaamista, esim. yön yli jääkaapissa. Leikkaa piirakka sitten varovasti terävällä veitsellä paloiksi. Minä sain piirakasta 20 palaa.



Terveisin Taru

17 kommenttia:

  1. Herkulliselta näyttää!
    Ihana ohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Aika monivaiheinen ohje on, mutta sen arvoinen ;)

      Poista
  2. Vau minkänäköinen pala! :P Kuullostaa muutenkin ihanalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo juustokakku oli ihanaa! Paistettu pohjakin on jo niin suussa sulavaa, että ;D

      Poista
  3. Jotain vastaavaa olen joskus kokeillut, taisi siinä vain olla brownie-pohja.. Hyvää oli joka tapauksessa ja niin näyttää tämäkin tosi hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Nämä paistettavat juustokakut ovat toidella täyteläisiä ja herkullisia :)

      Poista
  4. Oih ja nams :) taidanpa nostaa tämän "tätä täytyy kokeilla"-listan kärkeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi! Kokeile ihmeessä! Sain hyvää palautetta tästä! Sokeria on paljon, mutta ei tätä koko piirakkaa tarvikkaan yksin syödä ;D

      Poista
  5. Oho, nam! Näyttää superilta. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tämä oli täyteläistä ja makeaa ja marjat raikastivat ja tasapainoittivat tätä ihanasti! :)

      Poista
  6. Mulla on kans tämä samainen kokeiltavien listalla aika korkealla....kunhan tässä ehdin ja jaksan tehä. Ihanalle näyttää ja eri marjoja käyttäen saa ohjeella aina erilaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi! Tämä oli tosi täyteläistä ja hyvän makuista joten kannattaa kokeilla. Vierailta sain hyvää palautetta tästä!

      Poista
  7. Nam! Täytyy kyllä kokeilla. Kokeilulistalle on vaan taas kertynyt niin monta kakkua, ettei tiedä mistä aloittaisi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile Anu ihmeessä! Tiedän tuon listan... mä oon hukannut omani jo jonkun aikaa sitten ja teen vaan kaikkea mielialojen mukaan ;D Ei listassa vaan pysynyt perässä. Yks päivä juuri mietin, etä mitä leipoisin, enkä muistanut mitään mitä olen suunnitellut tekeväni! Koko lista on hukassa! Voin siis alkaa tekemään uutta??? ;D

      Poista
  8. Voikohan tätä pakastaa ja tarjota myöhemmin?

    VastaaPoista
  9. Voiko tämän tehdä ilman viimeistä kerrosta, ja onko paisti-aika silloin vaan 4min.vai 55min

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊