tiistai 27. syyskuuta 2016

Mutakakku suklaavaahdolla ja karhunvadelmilla

Moi!

Sain appivanhemmilta karhunvadelmia ja minusta karhunvadelmat aina vaativat kaverikseen suklaata tai niistä on vähintään leivottava jotain juhlavaa. Innostuin tekemään niistä nyt mutakakun täyteläisellä suklaavaahdolla. Ihana yhdistelmä oli ja helppo kuin mikä! Pitää vaan muistaa paistaa mutakakku tarpeeksi ajoissa, että se kerkeää jähmettymään kylmässä tarpeeksi. Suosittelen kokeilemaan tätä herkkua! ;)

Blogissani on muitakin kivoja ohjeita karhunvadelmasta:



Mutakakku:
200 g voita 
200 g tummaa suklaata 
4 kananmunaa 
2 dl sokeria 
2 ½ dl vehnäjauhoja 
ripaus suolaa 

Voitele kunnolla pyöreä 24cm irtopohjavuoka. Aloita sulattamalla voi kulhossa mikrossa. Paloittele suklaa pieniksi ja lisää lämpimään voihin ja sulata varoen (voit käyttää seosta välillä mikrossa 10-20 sekuntia kerrallaan jos suklaa ei meinaa sulaa). Sekoita suklaa ja voi tasaiseksi seokseksi ja jäähdytä hieman. Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen kunnolla ja lisää sitten sokeri. Sekoita keskenään jauhot ja suola ja sekoita nämä taikinaan. Kaada vuokaan ja kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 14-15 minuuttia (kakku jää raa'aksi ja taikina "heiluu" vuoassa, mutta se kuuluu asiaan). Jäähdytä kakku kunnolla ja pidä sitä mielellään yön yli jääkaapissa.

Irrota kakku vuoasta. Kun kakkuvuoka on voideltu kunnolla niin rasvainen kakku liukuu suht kivasti pois metalliselta pinnalta, kun työnnät kakun lautaselle (älä vaan käytä vuoassa leivinpaperia tms! Paperi jää kiinni pehmeään kakkuun) Voit myös isolla veitsellä irrottaa pohjan vuoasta varovasti naarmuttamatta vuokaa.
Tee täyte:

Suklaavaahto:
2 dl vispikermaa 
3 tl sokeria
100 g tummaa suklaata 

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi tai kylmemmäksikin. Vaahdota tällä aikaa kerma ja sokerit vaahdoksi, mutta älä vatkaa liian kovaksi koska suklaakin vielä vatkataan joukkoon. Kun suklaa on sopivasti jäähtynyt lisää se parissa erässä kermavaahtoon vatkaten. Levitä vaahto sitten mutakakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Laita ainakin tunniksi jääkaappiin tekeytymään niin suklaavaahto jähmettyy.



Terveisin Taru

lauantai 24. syyskuuta 2016

Tomaatti-fetapitsa (pellillinen)

Hei!
Tässä onkin mahtava herkku viikonlopuksi! Kirsikkatomaattien kypsymisen kunniaksi tein tälläisen pitsan. Ekaa kertaa muuten tuli tehtyä kasvispitsaa ja tykättiin tosi paljon! Parhaat kaverit tomaatille on mielestäni feta ja basilika! Pohjan tein kuten aina, rukiisena. Pitsa oli älyttömän hyvää, maukasta ja pehmeää!
Hyvää viikonloppua kaikille!


Tomaatti-fetapitsa

Rukiinen pitsapohja:
3 dl vettä
25 g tuorehiivaa (1 pss kuivahiivaa)
1 tl suolaa
4 rkl rypsiöljyä
4 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi (noin puoli tuntia). Painele jauhotetuilla sormilla pitsapohja pellille.

Täytteet:
ketsuppia
3 valkosipulin kynttä
mustaa pippuria
iso kourallinen tuoretta basilikaa
juustoraastetta
paljon kirsikkatomaatteja
1 pkt (100g) aurinkokuivattu tomaatti fetaa

Levitä pitsapohjan päälle ketsuppia ja rouhi siihen päälle myllystä mustaa pippuria. Murskaa tai pilko pieneksi valkosipuli ja ripottele se ketsupin päälle. Pilko sitten basilika pieneksi ja ripottele sekin ketsupin päälle. Laita sitten 2/3 osaa juustoraasteesta, pilkotut tomaatit ja murusteltu feta. Päällimmäiseksi loput juustoraasteet. Paista 250 asteessa n.10 minuuttia.

Terveisin Taru

torstai 22. syyskuuta 2016

Mustaherukkahyydykekakku browniespohjalla (∅24cm)

Moi!

Isällä oli viime viikolla syntymäpäivät ja halusin leipoa hänelle taas lahjaksi jotain herkkua. Isä tykkää mustaherukoista ja siksi päädyinkin mustaherukkakakkuun. Mulla ei myöskään ole blogissa vielä mustaherukasta hyydykekakun ohjetta joten kiva kun saan nyt sellaisenkin ohjeen teille tänne. Täytekakun täyte kyllä löytyy, täältä. Tämän kakun ohjeen pohjana käytin Kuningatarhyydykekakkuni ohjetta, joka on yksi parhaimmista hyydykekakuista joita olen tehnyt. Täyte on niin hyvä, että olen käyttänyt sitä täytekakuissakin. Tästä mustaherukkaversiosta tuli aivan yhtä ihana, pehmeä, raikas ja suklainen!

Onnittelut vielä isälle! ♥



Mustaherukkajuustokakku browniespohjalla

Brownies-pohja: 
125 g voita 
75 g tummaa suklaata 
2 dl sokeria 
hyppysellinen suolaa 
1 tl vaniljasokeria 
2 kananmunaa 
2 dl vehnäjauhoja 

Brownies-pohjan ohje on Kinuskikissalta täältä. Olen muutellut ohjetta itselle sopivammaksi. 

Pohja kannattaa valmistaa jo edellisenä iltana jääkaappiin kylmettymään, kun se on kunnolla kylmä sen saa parhaiten irti vuoasta ja sitä on helpompi siirrellä. 

Voitele kunnolla vuoan pohja ja reunat. Sulata voi mikrossa kulhossa ja lisää kuumaan voihin tummasuklaa paloiteltuna ja sekoittele hiljalleen kunnes suklaa on sulanut. Jos haluat nopeuttaa sulamista voit varovasti käyttää seosta mikrossa pienia aikoja kerrallaan. Lisää seuraavaksi joukkoon sokerit ja suola. Sen jälkeen munat yksitellen. Lopuksi sekoita joukkoon jauhot. Kaada taikina ∅24cm vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jätä pohja jäähtymään ja kylmenemään jääkaappiin yön yli. 

Kun pohja on kylmä, irrota veitsellä varovasti pohja irti ja nosta pohja tarjoilulautaselle. Laita irtopohjavuoan reuna brownies-pohjan ympärille ja lisää reunakalvot vuokaan. Kostuttele pohjaa pienellä määrällä maitoa halutessasi (minä pistelen pohjaan reikiä haarukalla ja laitan maitoa pullasudilla sivellen noin 1/4 dl). 

Mustaherukkatäyte:
4 dl kermaa
250g (1 prk) Mascarpone-tuorejuustoa
400 g turkkilaista jogurttia (13% rasvaa) 
4 dl mustaherukoita (2½dl sosetta) 
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
12 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon notkistettu mascarpone ja lopuksi jogurtti. Sulata ja soseuta mustaherukat. Kiehauta 3 ruokalusikallista mustaherukkasoseesta ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana loppuun herukkasoseeseen ja sekoita hyvin. Sekoita mustaherukkasose sitten täytteeseen ja kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin kuitenkin yön yli.

Koristeet:
pursotuksissa kaakaokermaa: 
n.1 dl kermaa + 1 rkl kaakaojauhetta + 1 rkl tomusokeria
Kaikki ainekset vatkataan yhteen.

Kakun keskellä on tummaa suklaata ja koristehelmiä

Reunalla kaksi tummasuklaaperhosta



Terveisin Taru

maanantai 19. syyskuuta 2016

Omenapiirakka hillosta tai soseesta (∅26cm)

Moi!
Viime viikolla tuli keitettyä omenasosetta tosi monta litraa, kun sain äidiltä paljon omenaa. Omassa pihassa on myllätty monta vuotta ja vanhoja omenapuita on kaadettu tosi monta. Yksi puu on jäljellä ja siinä kasvaa todella punaisia omenoita. Tein näistä punaisista omenoista myös sosetta ja siitä tulee kyllä aivan hurmaavan väristä! Ikinä en kyllästy ihmettelemään sitä punaisuutta! Olen tehnyt näistä omenista myös mehua ja se oli yhtä ihanan väristä! Tämän puun kyllä säilytän vaikka se on tosi vanha, omenat ovat hyviä ja niin ihanan värisiä! Tein näistä omenasoseista myös pari kertaa piirakkaa vaniljatuorejuuston kanssa ja yhdistelmä on ihana. Juustokakkumainen, täyteläinen ja raikas.

Ohje on pyöreään peruspiirakkaan ja alla olevassa kuvassa oleva neliskanttinen piirakka on tehty kaksinkertaisilla määrillä.

Tässä neliskanttisessa piirakassa laitoin pohjan päälle ensin sosetta, sitten tuorejuustoseoksen ja siihen päälle vielä omenasosetta kasoina jotka sitten vetelin veitsellä marmorikuvioiksi. Piirakka herätti syöjissä hämmennystä, kun moni luuli sen olevan suolainen piirakka! :D



Vieläkään en tiedä tämän punaisen omenan nimeä, mutta epäilen sen olevan talviomena Lobo. Omenan sisällä menee punaisia raitoja ja liha on valkoinen. Kaikki väri tulee kuoresta.


Omenapiirakka 26cm vuokaan

Muropohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
n. 1½ dl omenahilloa tai -sosetta
1 prk (200g) Valion vaniljatuorejuustoa
1 kananmuna

Vatkaa voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa se kunnolla vaahdon joukkoon. Lisää vehnäjauho. Tasoittele lusikalla taikina piirakkavuokaan. Levitä omenahillo tai -sose taikinan päälle tasaisesti. Sekoita sitten tuorejuusto ja kananmuna yhteen ja kaada se hillon päälle. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.

Vaniljatuorejuusto on makeutettua jos siis vaihdat sen maustamattomaan tuorejuustoon niin muista lisätä sokeria!

Neliskanttiseen 32 x 22cm piirakkaan tuplaa ainesten määrät!

Vinkki: Anna piirakan olla hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua. Näin sen koostumus hieman pehmenee ja maku tulee paremmin esiin.



Piirakka on todella pehmoista! Nam!

Terveisin Taru

keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Prinsessakakku

Moi!
Leppäkerttukakusta innostuneena tein viime viikolla myös prinsessakakun! Prinsessakakku on sokerikakkua, vadelmahilloa ja kermavaahtoa tai vaniljatäytettä sisältävä kakku joka päällystetään marsipaanilla. Henkilö jolle kakku meni, halusi täytteeksi kermavaahtoa joten tämä ohje on nyt sellainen. Joku kerta on kyllä kokeiltava prinsessakakkua sillä vaniljatäytteellä, varmasti se on hyvää! Prinsessakakun päällä on perinteisesti vihreää marsipaania, mutta kolme kauppaa kierrettyäni en löytänyt vihreää joten ostin vaaleanpunaista. Tosi ihanan värinen tämä on vaaleanpunaisenakin! ♥


Prinsessakakkuun tarvitset:
Kakusta riittää noin 10-12 syöjälle

4 munan (24cm) sokerikakkupohjan joka leikataan normaalisti kolmeen osaan. Muotoile yhdestä kakkupohjasiivusta hieman pienempi ympyrä kulhon pohjimmaiseksi levyksi jne... voit askarrella pohjia myös pienemmistä palasista, ne eivät enää valmiissa kakussa näy.

Vuoraa sopiva pyöreä kulho tuorekelmulla ja kasaa kakku sinne sisälle laittamalla vuorotellen kakkupohjaa, vadelmahilloa + murustettuja jäisiä vadelmia ja kermavaahtoa (vatkataan 4dl kermaa + 4rkl sokeria + lopuksi lisätään 3rkl vaniljakreemijauhetta). Kakun kostukkeeksi laitoin vaniljamaitoa.

Voi-sokerikreemi:
100 g voita
1½ dl tomusokeria

Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri ilmavaksi vaahdoksi, noin 5-10 minuuttia.

Kuorruta tarjottimelle kumottu kakku kreemillä.


Prinsessakakun päällystämiseen tarvitset:
n. 400 g marsipaania

Kaulitse tomusokeroidulla pöydällä marsipaani paljon isommaksi ympyräksi kuin mitä kakku on. Huolehdi että marsipaani on kokoajan irti pöydästä, että alla on tarpeeksi tomusokeria. Nosta kaulittu marsipaani varovasti kakun päälle joko käsin tai kaulimen avulla. Tasoittele pinta tiiviisti kakkuun kiinni käsin tai kakkutasoittajalla. Leikkaa lopuksi ylimääräinen marsipaani pois kakun reunaa myöden. 

Koristele kakku lopuksi sihtaamalla päälle tomusokeria ja aseta keskelle yksi marsipaaniruusu.


Terveisin Taru

maanantai 12. syyskuuta 2016

Omenapiirakka (∅26cm)

Heippa!
Sain äidiltä valtavasti omenaa ja nyt olen pähkäillyt mihin kaikkialle niitä laittaisin ja mitä niistä tekisin. Tässä nyt ohje ihan perusomenapiirakkaan muropohjalla. Tämä on ihanaa ihan tälläisenään, mutta me herkuteltiin tätä vaniljajäätelön kanssa. Tähän käy ihanasti myös vaniljakastike!



Omenapiirakka

Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
½dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(3 rkl vaniljakreemijauhetta)

3-4 pientä omenaa
päälle kanelia ja ruokokidesokeria

Vatkaa voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa se kunnolla vaahdon joukkoon. Lisää vehnäjauhot sekaan nostellen. Tasoittele lusikalla taikina piirakkavuokaan. Sekoita täytteen ainekset yhteen ja tasoittele pohjan päälle. Viipaloi päälle omenat ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.


Terveisin Taru

perjantai 9. syyskuuta 2016

Leppäkerttukakku ja ihana mansikkarahkatäyte

Moi!
Jihuu! Mä tein sen! Ensimmäisen kokonaan massapäällysteisen kakkuni! Ja mikä riemu, kun kakku oli vielä tosi suloinenkin! Monta kertaa kävin jääkaapilla kikattamassa leppiksen suloisuutta! Lapsetkin jaksoivat ihmetellä kakkua! Ja kun mies palasi töistä kotiin talutin hänetkin suoraan jääkaapille katsomaan mitä olin tehnyt! ;D


Olen vältellyt massojen käyttöä jo monta vuotta koska en osaa niitä kunnolla käyttää enkä tykkää niiden maustakaan. Kakkujen päälipinnalla olen massoja käyttänyt, mutta en ole koskaan koko kakkua päällystänyt. No ajattelin nyt, että tälläistä pyöreää uskallan lähteä kokeilemaan, kun ei tarvi olla reunojen ja kulmien kanssa niin tarkka. Ja samalla sain harjoitusta tulevia lasten synttäreitä varten ;) Tämän täytteen tein ihan niistä aineksista jotka sattui inspiraation hetkellä kotona olemaan ja täytteestä tulikin älyttömän hyvänmakuinen! Oikein raikas ja mansikkainen. Myös tuo massan alle tuleva mansikkakreemi korosti mansikan makua kakussa. Tällä kertaa massakaan ei maistunut ihan hirveän pahalta vaan söin melkein puolet siitä mitä lautaselle tuli. Aika makeaa tuo massa kyllä on... Kakkua testaamaan tulleet vieraatkin kehuivat kovasti kakun makua ja näköä! :) 


Leppäkerttukakkuun tarvitset:
Kakusta riittää noin 10-12 syöjälle 

4 munan ∅24cm sokerikakkupohjan joka leikataan normaalisti kolmeen osaan. Leikkaa yhdestä kakkupohjasiivusta hieman pienempi ympyrä kulhon pohjimmaiseksi levyksi jne. voit askarrella pohjia myös pienemmistä palasista, ne eivät enää valmiissa kakussa näy. 

Vuoraa sopivan mallinen pyöreä kulho tuorekelmulla ja kasaa kakku sinne sisälle laittamalla vuorotellen pohjaa ja täyttettä. Kakkupohjan kostukkeeksi laitoin n. 1½dl vaniljamaitoa

Ihana mansikkarahkatäyte:
2 dl vispikermaa 
1 prk Valion makeaa mansikkarahkaa 
2½ dl mansikkasosetta 
2 rkl sokeria 
1 tl vaniljasokeria 
1 dl vaniljakreemijauhetta (Sallinen) 

Sulata ja soseuta mansikat. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi ja lisää rahka ja mansikkasose. Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe muutamassa erässä vatkaten. Jaa täyte kakun kahteen väliin. Taita kelmujen reunat kakun päälle ja laita painoksi lautanen ja anna kakun tekeytyä kulhossa yön yli. 

Seuraavana päivänä kumoa kakku kakkutarjottimelle ja kuorruta se varovasti sivellen mansikkavoikreemillä. Kreemi toimii kosteuseristeenä, ettei päälle tuleva massa kostu kakun kosteudesta. 

Mansikkavoikreemi: 
100 g voita 
1½ dl mansikkatomusokeria 

Vatkaa pehmeä voi ja mansikkatomusokeri ilmavaksi vaahdoksi, noin 5-10 minuuttia. 

Leppäkertun kuorruttamiseen tarvitset:
n. 500 g punaista sokerimassaa 
n. 250 g mustaa sokerimassaa 
pikkuisen valkoista sokerimassaa 

Kaulitse tomusokeroidulla pöydällä ensin punainen massa paljon isommaksi ympyräksi kuin mitä kakku on. Huolehdi että massa on kokoajan irti pöydästä, että massan alla on tarpeeksi tomusokeria. Nosta kaulittu massa varovasti kakun päälle joko käsin tai kaulimen avulla. Tasoittele pinta tiiviisti kakkuun kiinni käsin tai kakkutasoittajalla. Leikkaa lopuksi ylimääräinen massa pois kakun reunaa myöden. 

Kaulitse sitten musta massa samalla tavalla pöydällä ja leikkaa lautasen avulla puolipyöreä pala leppäkertun naamaksi. Nosta naama kakun päälle ja tasoita taas ylimääräinen massa alareunasta pois veitsellä. 

Askartele sitten massojen lopuista leppäkertulle silmät, suu, pilkut, tuntosarvet ja ripset. Tyllan "väärällä" puolella sai hienosti pilkut ja muut pyöreät koristeet leikattua. Silmien keskiosan tein pienen pienellä kukkamuotilla. 

Massoja jää aikalailla, mutta jotta kakun saa kunnolla kuorrutettua, on massaa oltava paljon. Loppumassan voi säästää ja tehdä siitä vaikka koristeita. Avattu massa on säilytettävä jääkaapissa, ilmatiiviissä pussissa tai tuorekelmun sisällä. 

Vinkki! Kakkua kannattaa leikata terävällä veitsellä! 

Vauhdissa napattuja vaihekuvia. 



Terveisin Taru

maanantai 5. syyskuuta 2016

Marjainen juustokakkupiirakka

Moi!
Taikinataivaan Tarjuska vihjaisi herkullisesta juustokakkupiiraasta ja palat näyttivät niin hyviltä, että halusin myös kokeilla niitä. Ja sopivan tilaisuuden tullen tein niitä heti. Ohje täältä kopioitu. Nämä olivatkin oikein hyviä ja saivat hyvää palutetta vierailta! Ja mikä parasta nämä voi tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä ja palat paranevat vaan vanhetessaan!


Marjainen juustokakkupiirakka 20 palaa

Pohja:
300 g digestive-keksiä 
150 g voita 

Täyte 1 
600 g maustamatonta tuorejuustoa 
4 kananmunaa 
2 dl sokeria 
300 g pakastemarjoja (mustikoita ja vadelmia) 
2 rkl perunajauhoja 

Täyte 2 
2 prk (à 150 g) ranskankermaa 
1½ dl tomusokeria 
2 tl vaniljasokeria 

Murenna keksit hienoksi ja sulata voi. Sekoita murut rasvaan. Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka tai -pelti (n. 22 x 32 cm). Painele seos pohjalle. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Laske lämpötila 175-asteeseen. 

Vatkaa kulhossa tuorejuusto, munat ja sokeri. Levitä seos esipaistetun keksipohjan päälle. Sekoita pakastemarjat ja perunajauhot ja ripottele piirakan päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla n. 40 minuuttia.
Tässä vasemmalla näkyy ensimmäisen täytteen paistopinta jonka päälle lisätään ranskankermatäyte (oikealla). 


Ota piirakka uunista 5 minuutiksi jäähtymään. Sekoita toisen täytteen ainekset. Levitä seos piirakan päälle. Paista vielä n. 15 minuuttia kunnes pinta jähmettyy. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen leikkaamista, esim. yön yli jääkaapissa. Leikkaa piirakka sitten varovasti terävällä veitsellä paloiksi. Minä sain piirakasta 20 palaa.



Terveisin Taru

perjantai 2. syyskuuta 2016

Kerroskiisseli vadelmista ja karviaisista (8kpl)

Moi!
Tein yksi päivä lapsille välipalaksi kerroskiisseliä. Käytin marjakiisseliin punaisia karviaisia ja villivadelmaa omasta pihasta. Karviaiset ovat aika happamia marjoja yksinään, mutta näin vähemmän laitettuna ja vadelman kanssa passasivat oikein hyvin yhteen. Hyvää tuli ja lapset tykkäsi kovasti!


Kerroskiisseli vadelmista ja karviaisista 8 kpl 

Maitokiisseli:
6 dl kevytmaitoa 
½ dl sokeria 
½ dl maissitärkkelystä 
1 tl vaniljasokeria 

Vadelma-karviaiskiisseli: 
n. 5 dl vettä 
n. 2 dl punaisia karviaisia
n. ½ dl sokeria (oman maun mukaan!)
1 tl vaniljasokeria 
1 dl vettä+2 rkl perunajauhoja 
200-300 g vadelmia 

Mittaa kaikki maitokiisselin ainekset teflonkattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Pienennä lämpöä ja keitä noin 4 minuuttia, kunnes kiisseli sakenee. Nosta liedeltä. Ripottele pinnalle hieman sokeria, ettei kiisseli kuoretu. 

Valmista vadelma-karviaiskiisseli. Mittaa vesi ja pelkät karviaiset kattilaan ja anna kiehua hetki jotta karviaiset pehmenevät. Soseuta sitten marjat sauvasekoittimella. Sekoita sitten keskenään 1dl vettä ja perunajauhot, lisää se karviais-veteen ohuena nauhana, anna pulpahtaa ja ota pois levyltä. Lisää kiisseliin jäiset vadelmat. Sekoita vain hellästi, etteivät vadelmat rikkoudu. Jätä jäähtymään. 

Kokoa kerroskiisselit kahdeksaan annosmaljaan tai lasiin. Lusikoi pohjalle jäähtynyttä maitokiisseliä ja sen päälle varovasti vadelma-karviaiskiisseliä. Anna jäähtyä. 

Terveisin Taru