tiistai 10. toukokuuta 2016

Trooppinen juustokakku (24cm)

Moi!
Äitienpäivä on aina vähän kiireinen niin tein itselleni myöhässä äitienpäiväkakun. Mulla oli kaapissa iso litran kokoinen tetra Bonnen trooppista hedelmäsosetta (kaupassa myytävä on ½ litraa). Soseessa on mangoa, banaania ja guavaa. Sose on hyvän makuista ja sopii hyvin juustokakkuun. Pelkäsin, että banaani jyrää muut maut alleen, mutta ei onneksi!


Pohjaan laitoin taas mantelirouhetta, kun siitä tulee niin ihana rapeus pohjaan. Mantelirouheen voi hyvin jättää poiskin, mutta lisää sitten keksien määrää niin, että niitä on yhteensä 200g. Täyte on ihanan raikas, pehmoinen ja oikein suussa sulava. Kiille korostaa makuja vielä entisestään. Koristelin kakun ananaskirsikoilla ja mansikoilla.



Trooppinen juustokakku 24cm:

Pohja:
180 g Digestive- tai kaurakeksejä
1 dl mantelirouhetta
80 g voita

Täyte:
4oo g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kermaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
½ dl vettä

Kiille:
1 dl trooppista sosetta
1 dl vettä
2 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä ja matelirouhe yhteen ja painele kevyesti 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.

Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää kermavaahtoon notkistettu tuorejuusto ja hedelmäsose. Kiehauta vesi ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana samalla vatkaten täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen kiilteen lisäämistä.

Laita kiillettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Lämmitä 2 rkl vettä kattilassa. Kun vesi kiehuu sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Kun liivatteet ovat lionneet lisää joukkoon hedelmäsose ja loput vedestä. Sekoita tasaiseksi ja kaada varovasti kakun päälle. Kiilteen lisäämisen jälkeen anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia, mielummin yön yli.





Terveisin Taru

27 kommenttia:

  1. Aivan ihana kakku!
    Mukavaa tiistai päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Ja mukavaa loppuviikkoa sinulle! :)

      Poista
  2. herkkulisen kuuloinen (ja varmasti makuinen!) kakku! :P menee aivan varmasti joskus testiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raita! Kokeile ihmeessä, kakku on ihanan raikas ja tällä liivate määrällä tämä on älyttömän pehmoista ja suussa sulavaa! :D

      Poista
  3. Oi juurikin viikonloppuna nappasin kaupasta tuon trooppisen soseen ja juustokakkuha se oli mielessä...pakko kyllä nyt tehdä kun tuli niin herkullisen näköinen kakustasi. Ihanaa viikkoa Taru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! :D Nyt sitten vaan tekemään kakkua! Sose on hyvän makuista ja sopii todella hyvin juustokakkuun. Kiitos samoin Kaisa ♥

      Poista
  4. Vautsi, miten upea kakku :) Oon nähnyt noita Bonnen-soseita kyllä kaupassa, mutta en ole vielä maistanut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jack! Nuo soseet on hyviä, kannattaa kokeilla. Ovat täyttä 100% tavaraa ilman lisäaineita ja sokereita :)

      Poista
  5. On kyllä ihanan näköinen kakku! Siisti ja kaunis. Epäilemättä herkullinenkin. :) Tuo mantelirouhe pohjassa on mulle uusi juttu. Laitan ehdottomasti korvan taa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! Kakku oli maistuva, kerkesin sitä kaksi kertaa syömään ennenkuin sairastuin... Sain myös sitten sen vatsataudin viimeisenä, kun olin ensin muut hoitanut :o Nyt alkaa onneksi jo helpottamaan! :) Tuo manteli antaa pohjaan ihanaa rapeutta ja suutuntumaa ja se tietysti maistuu ihanalta! Kokeile ensi kerralla! ;D

      Poista
  6. Arvaas kuka lähtee metsästämään trooppista sosetta ;) (lähikaupassa vaan mangoa ja persikkaa, kaupunkiinn siis)
    Mantelirouhettakin on pohjaan kokeiltava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonni, kaupoille tänne Poriin siis! ;D Kokeile ihmeessä tuota mantelia! Kakku kesti hyvin tarjoiluastialle siirron vaikka on leikattaessa pikkuisen murenevaa. Lisävoi tietysti auttaa jos haluaa kovemman pohjan. Jään odottamaan, että mitä tykkäät! :)

      Poista
  7. Voi kun on taas niin kaunis kakku! :) Kylläpä nyt alkoi kiinnostaa tuo sose, pitää ehdottomasti joskus testailla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu! :D Testaileppa joku kerta tuota sosetta! Se on ihanan raikasta :)

      Poista
  8. Kuinka monen hengen kakku tämä on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin, että tämä on noin 10-15 hengen kakku.

      Poista
    2. Okey, miekin mietin, että varmaan ainakin 15 hengelle riittäisi! Yritän vähän hahmottaa noiden hyydykekakkujen riittävyyttä. Tulossa juhlia, johon teen kakkuja, että osaisi tehdä oikean määrän.

      Poista
  9. Hei. Toimiikohan tämä ohje jos korvaan trooppisen soseen mansikkasoseella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin varmasti onnistuu!
      Tässä olisi silti vielä ohje herkullisen mansikkajuustokakkuun 😉

      Täältä löytyy kakkuun ohje:
      http://taikakakut.blogspot.fi/2014/05/mansikkajuustokakku-24cm.html?m=1

      Ja täältä kiilteeseen:
      https://taikakakut.blogspot.fi/2014/07/mansikkajuustokakku-24cm.html?m=1

      Poista
  10. Ihan älyttömän ihana kakku, kiitos loistavasta reseptistä! ♥♥♥

    VastaaPoista
  11. Tämä kakku löysi tiensä meidän pääsiäisbrunssille. Ja kiitos <3 - sun ohjeisiin voi kyllä aina luottaa!!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊