maanantai 30. toukokuuta 2016

Vihreä karviaislikööri

Moikka!
Sain viime syksynä appivanhemmilta ison pussin karviaisia. Tein pari kuukautta sitten niistä tätä likööriä. Laitoin marjat suoraan pakkasesta alkoholiin. Tämä likööri olikin kivan makuista! Maku on jännä koska se on samaan aikaan todella makea ja silti kirpsakka. Ihanaa! Samanlaista likööriä saisi myös raparperista. Siskoni teki sellaista raparperilikööriä joskus ja siitä saikin ihania shotteja laittamalla päälle pienen nokareen kermavaahtoa ja ripottelemalla sen päälle vielä kanelia! Sopisi hyvin tähänkin! Nam! :)





Karviaislikööri
800 g karviaisia
1 kg sokeria
8 dl kirkasta n. 40% alkoholia

Kaada karviaiset ja sokeri suureen kannelliseen tölkkiin. Kaada joukkoon alkoholi, jota tulee olla niin paljon että marjat peittyvät. Sekoita varovasti ja anna mehustua kylmässä muutaman kuukauden ajan. Kääntele astiaa viikoittain. Siivilöi marjat pois ja kaada likööri pulloihin.

Ohjeella tulee noin 1½ litraa likööriä.

Karviaisissa on aika paljon roskia. Ne kannattaa siivilöidä pois harsolla tai todella tiheällä siivilällä.

Terveisin Taru

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Raparperi-vaniljajuustokakku (24cm)

Heippa!
Nyt on ollut niin paljon pihahommia, että ihan tämä leivontapuoli meinaa kärsiä. Aikaa on kulunut niin taimien kasvatuksessa, puutarhan suunnittelussa ja pihahommissa. Ollaan nyt pikkuhiljaa saatu taas pihaa asiallisempaan kuntoon. Viime kesänä aloitettu hyöty/laatikkopuutarhakin alkaa nyt kunnolla hahmottua ja rakentua. Ja ajattelin vielä kasvihuoneenkin laittaa. Hyötykasvien taimia on lasikuisti täynnä! :D 

No mutta jotain pitää välillä leipoa, että jaksaa sitten taas painaa. Tätä kakkua en olekaan hetkeen tehnyt, mutta pakastimen tyhjennys mielessä piti jotain tehdä raparperista. Tämä Kinuskikissan ohje on yksi meidän lemppareista. Aivan ihanaa kakkua! ♥ 



Raparperi-vaniljajuustokakku:

Pohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja 
2 tl sokeria 
ripaus suolaa 
100 g voita tai margariinia 
2 rkl vettä 

Raparperitäyte:
500 g raparperia 
2 rkl perunajauhoja 
125 g voita tai margariinia 
1 ½ dl sokeria 

Vaniljatäyte:
4 liivatelehteä 
2 dl kermaa 
2 maustemittaa vaniljajauhetta 
1 ½ dl tomusokeria 
2 valkuaista 
200 g maustamatonta tuorejuustoa 
2 rkl sitruunamehua 

Kermavaahto:
1 ½ dl kermaa 
1 tl sokeria 
2 tl vaniljakreemijauhetta 

Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunan alaosa (siihen asti, johon pohjataikina ulottuu). 

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle (ei piukkaan). 

Pese raparperit ja kuori niistä ulommainen kerros. Leikkaa paloiksi. Sekoita joukkoon perunajauho ja levitä pohjan päälle. 

Mittaa voi ja sokeri kattilaan ja keitä, kunnes seos muuttuu karamellimaiseksi. Kaada raparpereiden päälle. 

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 35 minuuttia ja anna sitten jäähtyä. Huom: vuoan alle kannattaa laittaa foliota suojaksi vuoasta tihkuvan nesteen varalta.


Putsaa vuoan sisäreunoja, mikäli niihin on paistamisen aikana tarttunut jotain. Sivele reunoille kevyesti kasviöljyä – näin valmis kakku on helpompi irrottaa siististi vuoasta. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kermaan vaniljajauhe. Vatkaa vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen lomassa joukkoon tomusokeri. 

Vaahdota valkuaiset. Yhdistä kerma- ja valkuaisvaahto sekä (notkistettu) tuorejuusto. 

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. 

Ripottele pinnalle koristeeksi vaniljajauhetta tai vaniljatangon siemeniä. 

Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. 

Sekoita kermaan sokeri ja lisää vaahdotuksen aikana vaniljakreemijauhe. Pursota kakun päälle rengas.



Terveisin Taru

torstai 19. toukokuuta 2016

7 minuutin vaniljamuffinssit (18kpl)

Hei!

Tein kahvipöytään näitä muffinsseja ja samalla ajattelin, että teen jotain sellaista jolla voin osallistua Roosan, Essin ja Reetan kisaan. Osallistun näillä muffinsseilla siis Serkusten suklaaunelma-blogin toukokuun vanilja-haasteeseen

Tein 7 minuutin kahvikakun taikinan jonka paistoin muffinssivuoissa. Taikina ei ollu täydellinen muffinsseina, leivinjauheen määrää ainakin ensi kerralla tarkastelen. Muffinssiin tuli nimttäin taikinan ja vuoan väliin pieni ilmatasku. Makuunhan se ei vaikuta, mutta oli muuten omituinen juttu :D Kokonaisuus oli todella herkullinen, pehmeää kakkua ihanalla tuorejuustokuorrutteella! :)


7 minuutin vaniljamuffinssit:
4 munaa 
3 dl sokeria 
200 g voita sulatettuna tai huoneenlämpöisenä 
3 tl leivinjauhetta 
3 tl vaniljasokeria 
1½ dl vehnäjauhoja 
2 dl perunajauhoja 

Mittaa kaikki aineet yhdellä kertaa kulhoon ja vatkaa 7 minuuttia. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Ohjeella tulee noin 18 muffinssia

Tuorejuustokuorrutus:
60 g pehmeää voita 
200 g maustamatonta tuorejuustoa 
4 dl tomusokeria 
3 tl vaniljasokeria 

Vatkaa kaikki ainekset yhteen valkoiseksi vaahdoksi ja pursota jäähtyneiden muffinssien päälle.


Terveisin Taru

sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Trooppinen jäätelö (2l)

Heips!
Samalla kun tein trooppisen juustokakun, tein myös tätä trooppisen makuista jäätelöä, kun sosetta oli niin paljon. Makuina on siis banaani, mango ja guava. Oli muuten ihanaa! Aikalailla samanmakuista silti kuin aiemmin tekemäni mango-banaanijäätelöHedelmäsose raikastaa makeaa jäätelömassaa mukavasti :)



Trooppinen jäätelö
6 dl kuohu- tai vispikermaa
1 prk (397g) kondensoitua maitoa
½ dl glukoosisiirappia
1-2 tl vaniljaa myllystä
5 dl Trooppista sosetta (Bonne)

Mittaa kerma, kondensoitu maito, glukoosisiirappi ja vanilja kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää lopuksi hedelmäsose ja sekoita. Kaada 2 litran vetoiseen astiaan. Voit säästää osan soseesta ja tehdä siitä raitoja jäätelön pinnalle. Pakasta vähintään 8 tunnin ajan.


Terveisin Taru

tiistai 10. toukokuuta 2016

Trooppinen juustokakku (24cm)

Moi!
Äitienpäivä on aina vähän kiireinen niin tein itselleni myöhässä äitienpäiväkakun. Mulla oli kaapissa iso litran kokoinen tetra Bonnen trooppista hedelmäsosetta (kaupassa myytävä on ½ litraa). Soseessa on mangoa, banaania ja guavaa. Sose on hyvän makuista ja sopii hyvin juustokakkuun. Pelkäsin, että banaani jyrää muut maut alleen, mutta ei onneksi!


Pohjaan laitoin taas mantelirouhetta, kun siitä tulee niin ihana rapeus pohjaan. Mantelirouheen voi hyvin jättää poiskin, mutta lisää sitten keksien määrää niin, että niitä on yhteensä 200g. Täyte on ihanan raikas, pehmoinen ja oikein suussa sulava. Kiille korostaa makuja vielä entisestään. Koristelin kakun ananaskirsikoilla ja mansikoilla.



Trooppinen juustokakku 24cm:

Pohja:
180 g Digestive- tai kaurakeksejä
1 dl mantelirouhetta
80 g voita

Täyte:
4oo g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kermaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
½ dl vettä

Kiille:
1 dl trooppista sosetta
1 dl vettä
2 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä ja matelirouhe yhteen ja painele kevyesti 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.

Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää kermavaahtoon notkistettu tuorejuusto ja hedelmäsose. Kiehauta vesi ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana samalla vatkaten täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen kiilteen lisäämistä.

Laita kiillettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Lämmitä 2 rkl vettä kattilassa. Kun vesi kiehuu sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Kun liivatteet ovat lionneet lisää joukkoon hedelmäsose ja loput vedestä. Sekoita tasaiseksi ja kaada varovasti kakun päälle. Kiilteen lisäämisen jälkeen anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia, mielummin yön yli.





Terveisin Taru

torstai 5. toukokuuta 2016

Sitruuna-valkosuklaakahvikakku (2l)

Moi!
Täällä ollaan parannuttu ja sain vihdoin ne munkitkin paistettua! Laittoman monta tuli syötyä... ;) Tein myös yksi päivä Sydämen surujen kakkua suklaahippu-lisällä ja sain yhtäkkiä ajatuksen vaaleasta versiosta koska minulla oli vielä myös valkosuklaahippuja. Korvasin taikinassa kaakaojauhon vehnäjauhoilla ja makua tuomaan raastoin yhden sitruunan kuoren ja maidon tilalle laitoin sitruunanmehua. Rahkaa ei ollut joten laitoin turkkilaista jogurttia. Kakusta tuli todella hyvä! Mehevä, maukas ja sopivasti sitruunainen. Valkosuklaahiput sulivat taikinan joukkoon ihanan kosteiksi ja makeiksi sattumiksi. Kakku on myös todella helppo tehdä, kun ainekset vaan sekoitetaan keskenään! 


Alla olevassa kuvassa näkyy hyvin noita valkosuklaasattumia.


Sitruuna-valkosuklaakahvikakku
6 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
150 g voita
250 g turkkilaista jogurttia
½ dl sitruunan mehua
yhden sitruunan kuoriraaste
2 munaa
1 dl valkosuklaahippuja/-nappeja

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään isossa kulhossa tai yleiskoneen kulhossa. Joukkoon rikotaan munat, kaadetaan sitruunanmehu ja kuoriraaste, sulatettu rasva ja turkkilainen jogurtti. Sekoitetaan yhteen vahvalla puukauhalla tai lastalla. Paistetaan 2 litraisessa kahvikakkuvuoassa, 180 asteessa noin 55-60 minuuttia.


Terveisin Taru