sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Vaniljakakku punaherukkakreemillä

Moi!
Tässä tyttäreni 4-vuotissyntymäpäiväkakku. Halusin tällä kertaa tehdä jotain aivan muuta kuin perinteistä kermatäytekakkua. Tein tälläisen amerikkalaistyylisen tuhdin ja makean kakun. Tämä kakku on muunneltu versio minun mustikka-vaniljakakusta jolla osallistuin Nami-hiiren kakkukilpailuun viime syksynä. Ulkonäköön hain inspiraatiota tästä Katherine Sabbathin kakusta. Kakusta tuli hirmu iso, kun tein siihen kaksi pohjaa ja täytevälejä tuli neljä. Toisesta pohjasta jätin yhden kerroksen laittamatta, kun alkoi jo korkeus huimaamaan. Tämä ohje on nyt siis hillitympään kahden täytevälin kakkuun. Jos kuitenkin haluat tehdä tälläisen huippukorkean kakun niin tee kaksi pohjaa ja tuplaa täytteen määrä.


Kakku oli meidän perheen mielestä todella hyvää! Pohja on miedon vaniljan makuista, tuhtia ja pehmoista. Kreemi oli mielestäni ihanan marjaisaa, jotenkin kirpsakkaa ja silti yhtäaikaa makeaa. Vierailta sain aika paljon sellaista kommenttia, että kakku oli tosi makeaa. Mun mielestä nuo marjaisat valkosuklaapalat on tosi ihania! Makeaa suklaata ja kirpeitä marjoja, nam! :) Ja oli kiva koristella kakkua ja suklaata tuolla kultatomulla. Sillä tuli oikeaa luksusta kakkuun! :D



     Vaniljakakku: ø26cm 
100 g voita 
6 kananmunaa 
450 g sokeria 
1 vaniljatangon siemenet tai 2 tl vaniljaa myllystä tai 3 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa 
360 g vehnäjauhoja 
3 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa 

Sulata voi ja jätä se jäähtymään. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljan siemenet vaaleaksi vaahdoksi, tähän menee noin 5-10 minuuttia. Lisää sitten maito sulatettuun voihin. Yhdistä kuivat aineet. Lisää muna-sokeri-vaahtoon ensin puolet voi-maitoseoksesta ja lisää sitten puolet kuivista aineista. Lisää sitten loput voi-maitoseoksesta ja lopuksi loput kuivista aineista, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina 26cm irtopohjavuokaan jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi, reunat voideltu ja jauhotettu tai reunallakin kiertää leivinpaperi. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia (kokeile tikulla kypsyys). Peitä pinta paiston puolivälissä foliolla, kun kakku on saanut väriä. Anna kakun jäähtyä hetken ennenkuin kumoat sen. 
Kakkujen ohje on muokattu Linda Lomelinon kirjasta.

Punaherukka-tuorejuustokreemi:
200 g pehmeää voita 
4 dl tomusokeria 
3 tl vaniljasokeria 
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vaniljakreemijauhetta 
4 rkl soseutettua ja paseerattua punaherukkaa
2 tl vadelmajauhetta

Vaahdota pehmeä voi, vaniljasokeri ja tomusokeri keskenään (5-10 min.). Lisää tuorejuusto, vadelmajauhe ja vaniljakreemijauhe ja vatkaa ne kunnolla joukkoon. Lisää lopuksi sauvasekoittimella soseutettu punaherukka josta olet paseerannut siemenet ja kuoret pois ja vatkaa sekin kunnolla joukkoon. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja täytä kaikki välit kreemillä.
Päällystä kakku voi-sokerikreemillä:

Voi-sokerikreemi:
125 g voita
5 dl tomusokeria
vaaleanpunaista elintarvikeväriä
1 rkl vettä

Vatkaa pehmeää voita ja tomusokeria niin kauan, että vaahto on kauniin valkoista. Lisää elintarvikeväri ja vesi ja vatkaa vielä hetki. Levitä kakun päälle tasaisesti.



Valkosuklaaganache:
50 g valkosuklaata
50 g valkoisia candy meltsejä
80 g kermaa

Rouhi suklaat pieneen kulhoon valmiiksi. Lämmitä kermaa kattilassa niin, että se höyryää, mutta ei kiehu. Kaada kerma suklaiden päälle ja sekoittele niin kauan, että suklaat sulavat. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Kaada varovasti kakun päälle ja auta lusikan kanssa ganachea valumaan reunoille.

Marjavalkosuklaa-koristeet:
100 g valkosuklaata
60 g valkosuklaata+ 4 tl vadelmajauhetta
päälle kuivattuja marjoja, vadelmajauhetta ja kultatomua

Sulata suklaat eri lautasilla ja sekoita toiseen vadelmajauhe. Kaada ensin valkoinen valkosuklaa leivinpaperille. Kaada päälle ohuina viiruina vaaleanpunainen vadelmajauhetta sisältävä valkosuklaa. Marmoroi suklaat coctailtikulla. Ripottele päälle kuivattuja marjoja ja tupsuttele kultatomua ja vadelmajauhetta. Anna kovettua jääkaapissa kylmäksi ja riko sitten veitsellä sopiviksi paloiksi.

Kuivatut marjat olen ostanut Punnitse ja säästä-liikkeestä.



Leikkauskuva kakusta. Punaherukka ja vadelmajauhe antavat täytteelle kauniin värin.

Terveisin Taru

torstai 28. tammikuuta 2016

Kolmen suklaan juustokakku (26cm)

Heippa!
Pitihän tälläistäkin sitten kokeilla! :) Aika paljon näitä on vuosien aikana netissä nähty, mutta nyt vasta kokeilin itse. Olen kuitenkin joskus syönyt tälläistä siskon tekemänä ja hyväähän se oli! ;D Tähän kakkuun tein oman reseptin koska halusin kakusta ison. Ja kakusta tulikin todella iso! Kakusta riittää 20-25 hengelle. Vaikka kakussa on kolme täytettä ei se silti tuntunut vaivalloiselta. Kakku on niin hyvää, että kaikki työ on sen arvoista! Kakun koostumus oli älyttömän pehmeä ja kermainen mascarponen ansiosta. Liivatteitakaan en hirveän paljoa laittanut, kun suklaa jo itsessään hyydyttää täytettä. Kakku tuli tyttäreni synttäreille, enkä kiireessä kerennyt kuvaamaan palakuvia ym.


Kolmen suklaan juustokakku 26cm

Pohja:
250 g Domino minttukeksejä 
50 g voita 

Tumma suklaatäyte:
2 dl vispikermaa 
250 g Mascarpone-tuorejuustoa 
150 g tummaa suklaata
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
2 rkl vahvaa kahvia

Maitosuklaatäyte:
2 dl vispikermaa
250 g Mascarpone-tuorejuustoa
150 g maitosuklaata
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
2 rkl vahvaa kahvia

Valkosuklaatäyte:
2 dl vispikermaa
250 g Mascarpone-tuorejuustoa
150 g valkosuklaata
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
2 rkl vettä 

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele 26cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteiden teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä

Tee ensin tummasuklaatäyte. 
Sulata ensin tummasuklaa ja jätä se pöydälle jäähtymään. Vatkaa kerma ja sokerit. Vatkaa toisessa kulhossa mascarponen koostumus pehmeäksi. Lisää mascarponen joukkoon sulatettu suklaa ja vatkaa kunnolla sekaisin. Kiehauta sitten kahvi ja sulata liivatteet siihen. Lisää ohuena nauhana mascarpone-suklaavaahtoon. Yhdistä sitten joukkoon kermavaahto. Kaada  täyte vuokaan ja tasoittele pinta. Anna hyytyä sen aikaa, kun teet toisen täytteen.

Tee maitosuklaatäyte ja valkosuklaatäyte samalla tavalla kuin tummasuklaatäytekin.
Anna kakun hyytyä vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli. 
Koristele haluamallasi tavalla.

Mulla on tässä koristeena kaksi jäätelövohvelia joihin olen pursottanut sisälle kaakaokermaa (1 dl vispikermaa+1 rkl kaakaojauhetta+1 rkl tomusokeria). Pinnalle olen ripsauttanut vielä nonparelleja ja sitten painanut tötteröt kakun päälle. Sitten spritsasin vielä valkosuklaaganachea niiden päälle ja suklaanonparelleja. 

Tämä kuva ei ole mikään häävi, mutta tästä saa ehkä jonkinlaisen käsityksen kakun koostumuksesta. Joka oli siis älyttömän pehmoinen! :D

Terveisin Taru

tiistai 26. tammikuuta 2016

Savulohimousse-leivokset (40 kpl)

Heippa!
Suolaisena tyttären syntymäpäiväjuhlissa oli näitä pieniä savulohileivoksia. Kokeilin rahkavoitaikinaa tällä kertaa grahamjauhoista ja tykkäsin tosi paljon. Otin taikinasta kukkasen mallisia paloja ja paistoin ne muffinssipellillä. Mousse on varioitu savulohitahnasta, lisäsin siihen muun muassa kermavaahtoa, että sain siitä ilmavampaa. Ja se olikin hyvää! Meillä oli pikkusen suolaton savukala ja maistelemalla ja suolan kanssa saatiin moussesta todella maukas. Kannattaa siis tehdä ensin ilman suolaa ja sitten maistelemalla hakea omaan mousseen hyvä maku. Tarjosin samaa moussea itsetehdyn saaristolaisleivän päällä ja ne menivätkin kuin kuumille kiville! Saaristolaisleipä ja savukalatahnat/-mousse on ihan lyömätön yhdistelmä! :D


Täysjyvä-rahkavoitaikina:
n. 40 kpl

250 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2½ dl grahamjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
1 tl suolaa 
250 g maitorahkaa 

Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi ja kuivat aineet. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä jauhoja. Kaulitse taikina ohueksi jauhotetulla alustalla (liian paksuksi jätetty taikina voi olla leivoksessa kuivahkon oloinen) ja paina kukkasen tai pyöreän mallisella pikkuleipämuotilla 20 palaa ja laita palat varovasti metalliseen muffinssien paistovuokaan joka on voideltu. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia, niin että pohjat saavat kauniin värin. Anna jäähtyä ja tee sillä välin täyte. 

Savulohimousse:
300 g lämminsavulohta
400 g maustamatonta tuorejuustoa
120 g smetanaa
1 ruukku tilliä 
1 ruukku ruohosipulia 
4-6 rkl sitruunan mehua
mustapippuria ja valkopippuria
(½ tl suolaa)

2 dl kermaa vaahdotettuna

Silppua yrtit ja hienonna kala (tarkista ruodot pois). Lisää tuorejuusto, sitruunanmehu, mahdollinen suola ja pippuri joukkoon ja sekoita kunnolla. Nostele lopuksi varovasti joukkoon kermavaahto. Pursottele mousse taikinakuppeihin tai vaikka saaristolaisleivän päälle.

Saaristolaisleipä savulohimoussella.

Terveisin Taru

sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Suklaapalat

Heips!
Tein näitä suklaapaloja tyttäreni synttäreille pikkumakeaksi. Halusin tehdä näitä koska olen tehnyt näitä viimeksi kesällä 2012. Nämä herkut olivat jo silloin kovasti tykätyt ja nyt saan ohjeen tänne blogiinkin. Ohje on Open Cafesta täältä. Nämä suklaapalat ovat meheviä, makeita ja muistuttavat maultaa jotenkin sacherkakkua. Varmasti tuhdin suklaisuuden ja tuon täytteeseen tulevan omenamarmeladin vuoksi. Koristeena on Ullan Unelmasta ostetut prinsessa koristeet. Leikkasin nämä pieniksi suupaloiksi, että sain vieraat maistamaan kaikkea ;D




Suklaapalat:

Pohja
200 g tummaa suklaata
200 g voita 
3 dl sokeria 
6 dl vehnäjauhoja 
4 tl vaniljasokeria 
4 tl leivinjauhetta 
2 prk kermaviiliä 

Täyte 
100 g tummaa suklaata 
100 g valkosuklaata 
2 rkl voita 
2 dl omenamarmeladia (laitoin koko paketin, 230g)

Kuorrutus
100 g valkosuklaata 
100 g tummaa suklaata 
1 rkl voita 
2 rkl ranskankermaa 

Vuoraa suorareunainen, tasapohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla tai voitele ja korppujauhota vuoka. Käytä noin 20 x 30 cm vuokaa. Kuumenna uuni 200 asteeseen. 

Sulata suklaa ja anna hetki jäähtyä. Sekoita vaniljasokeri ja leivinjauhe vehnäjauhoihin. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon sulatettu suklaa. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen. Sekoita lopuksi joukkoon kermaviili. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteisessa unnissa noin 25 min. Anna jäähtyä muutaman tunnin. 

Halkaise kakku vaakasuunnassa. Levitä sulatetusta suklaasta ja hedelmäsoseesta sekoitettu täyte kakkulevyjen väliin.

Valmista kuorrutus. Sulata suklaat ja voinokare. Sekoita ranskankerma suklaaseen. Levitä kuorrutus kakun päälle, anna kovettua jääkaapissa ja leikkaa varovasti pieniksi neliöiksi.



Terveisin Taru

torstai 21. tammikuuta 2016

Vadelmamarenkitikkarit

Moi!
Lauantaina juhlitaan vanhemman tyttäreni 4-vuotissyntymäpäivää ja tein juhliin lapsia ajatellen tälläisiä vadelman makuisia marenkitikkareita. Tikkareiden lisäksi tein vielä pieniä marenkeja. Vadelmajauhe antaa marengille ihanan maun ja kauniin värin! :) Olen saanut tuon jauheen nami-hiiren kilpailuvoittona, enkä tiedä mistä tätä voisi ostaa, mutta ainakin Punnitse ja säästä-liikkeen kuivatut marjat käyvät marengin joukkoon. Niitä voi halutessaan murskata pienemmiksi. Koristeeksi laitoin pieniä sydämiä ja nämä onkin niin suloisia, että kävisivät myös ystävänpäivä herkuksi! :D 





Vadelmamarenkitikkarit
(n.20 kpl) 

3 valkuaista 
2 dl sokeria 
4 tl vadelmajauhetta 
1 tl vaniljasokeria 

Vatkaa valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeria pikkuhiljaa vaahdon joukkoon. Lopuksi vatkaa hiljaisella nopeudella ja lisää vaahdon joukkoon vadelmajauhe ja vaniljasokeri. 

Laita pellille kuvan mukaisesti puisia tikkuja joiden toisen pään takaosan olet dipannut marenkimassaan ja paina tikut pellille leivinpaperin päälle. Pursottele tikun päälle marenkiruusu ja koristele nonparelleilla. Tein itse 16 tikkaria ja loput pursottelin pieniksi marengeiksi. Paista 100 asteessa noin 40 minuuttia. Minä paistoin tavallisessa uunissa molemmat pellit yhtäaikaa ja vaihdoin puolessa välissä peltien paikkaa. Jätä marengit uuniin jäähtymään ja jätä uunin luukku raolleen.



Terveisin Taru

lauantai 16. tammikuuta 2016

Munkkeja

Moi!
Munkkeja tuli eilen tehtyä. Tein perinteisiä sokerimunkkeja ja herkkumunkkeja mansikkamarmeladilla ja kermavaahdolla. Nam! ;D Käytän Leenalta samaani ohjetta joka löytyy täältä.
Mukavaa viikonloppua kaikille! :)



Terveisin Taru

maanantai 11. tammikuuta 2016

Sytykeruusut

Moikka!
Olen koittanut hillitä leipomista, koska kohta on toisen tyttäreni syntymäpäivät. Ja synttäreille saan sitten leipoa paljon! ;D Käsillä tekeminen on kuitenkin minulle hirmuisen tärkeää ja jos en leivo niin yleensä puuhailen jotain muuta. Blogissa onkin näkynyt muita harrastuksia kuten saippuan teko. Jotain pieniä askarteluja olen postannut ja muutama vaippakakkukin on blogiin eksynyt. Jaan nyt kanssanne uuden villitykseni johon olen hurahtanut ;)



Olen ollut kiinnostunut sytykeruusujen teosta, kun olen katsellut siskon tekemiä ihania ruusuja. Mutta nyt vasta se innostus iski minuun niin kovaa, että oli päästävä niitä itsekin tekemään. Ennen joulua tein sitten kokeeksi pienen määrän itselle ja joululahjoiksi. Jäin näiden tekemiseen heti koukkuun! Nyt olenkin sitten jo kinunut sukulaisilta kennoja ja kynttilänjämiä, että pääsisin enemmänkin askartelemaan. Ruusujen teko on niin rentouttavaa ja mukavaa puuhaa! Olen aivan innostunut niistä! Ja kaiken lisäksi ruusut ovat erittäin käteviä ja hyödyllisiä! Viime viikolla tässä meillä Meri-Porissa oli parhaimmillaan 28 astetta pakkasta ja meillä takkaa käytetään joka päivä. Nyt kun ruusuja käytetään ei enää tarvitse polttaa muita pahveja tai papereita vaan ne voi kuskata kierrätykseen. Samalla minä saan näistä sytykkeiden tekemisestä mukavaa näperrettävää ;D Välillä silti hirvittää sytyttää kaunis ruusu, kun tuntuu että jokainen on niin kaunis. Ja huomaankin polttavani vähemmän kauniit yksilöt ensin :D


Ohjeita on netissä paljon ja siskoltanikin löytyy ohje
mutta laitan tähän silti pienen selostuksen ruusujen teosta.

Eli sytykeruusut tehdään tyhjistä kananmunakennoista repimällä. Ensin irrotetaan kaikki kupit ja sitten kansi revitään siivuiksi jotka kieputetaan kuppien sisään. Kaikki pienet silputkin ujutellaan ruusujen sisään. Jokainen taiteilee ruusut omaa silmää miellyttäviksi :) Laita ruusut tarjottimelle jossa on leivinpaperi suojana.

Itse sulatan kynttilänjämät ihan peltipurkissa vesihauteessa. En anna koskaan veden kiehua vaan hitaasti todella kuumassa vedessä sulatan steariinin. Pidä varmuuden vuoksi lähellä kattilan kansi tai sammutuspeite jos steariini syttyy palamaan. Näiden ihanien punaisten ruusujen väri on tumman punaisesta parafiini-tuikusta joka on aivan täynnä väripigmenttiä. Yksi tuikku riittää värjäämään paljon valkoista/vaaleaa steariinia. Laitan sulamista odotellessa ruusuihin ensin kaksi teelusikallista sulaa steariinia joka kiinnittää keskellä olevat kiepit. Sitten pihtien avulla dippaan ruusun sulaan steariiniin. Kaada ruusun sisältä ylimääräiset steariinit pois! Itse dippaan ruusut kaksi kertaa, ripsautan glitteriä pintaan ja jätän tarjottimelle kovettumaan.

Kovin paljon steariinia ei ruusuun tarvita ja jos sitä on liikaa se saattaa olla jopa vaarallista. Olen kuullut, että jos ruusuja laittaa takkaan liian monta tai jos niissä on liikaa steariinia, voi steariini sulaessaan ja palaessaan valua takan pohjalle, tuhkaluukkuun ja vaikka ulos pesästä! Joten vain yksi ruusu kerrallaan takkaan!

Sytykeruusun käyttö:
Yksi ruusu asetetaan puiden keskelle ja sytytetään. Ruusu palaa ainakin 5 minuuttia ja sytyttää tässä ajassa puut. Muuta sytykettä ei tarvita!

 Tälläisiä pieniä pakkauksia olen tehnyt viemisiksi ja lahjoiksi.

Erivärisistä kennoista ja kynttilöistä saa vaihtelua ruusujen väreihin. Olen silti koittanut tehdä ruusuista aina punaisia koska ne ovat niin kauniita! Ja siskolta nappaamani idean mukaan laitan aina ruusuihin myös glitteriä! ;D Ja jos joku ihmettelee noita punaisia kohtia noissa punaisissa ruusuissa niin ne ovat sellaisten punaisten ja pinnaltaan metallisten kynttilöiden pintaa. En osaa tuota paremmin selittää, mutta kynttilöiden päällä oli sellainen kiiltävä metallisen oloinen pinnoite joka ei sulanut vaan hajosi liuskoiksi steariinin joukkoon. Ihan hauskalta nuo palaset ruusuissa näyttävät! :)

Terveisin Taru

perjantai 8. tammikuuta 2016

Luumuleivokset

Moi!
Onko joulun jäljiltä jäänyt jääkaappiin rahkaa, kermaa ja luumumarmeladia?? Tässä olisi nyt aivan ihana leivonnaisten ohje johon saa hukattua pari rahkaa ja marmeladia. Nämä leivonnaiset ovat superhelppoja ja vielä aivan ihanan makuisia! Siis ihan suussa sulavia! Tein taikinasta 20 leivoskuppia ja 9 mansikkamarmeladi-kukkaa jotka olivat myös maukkaita.



Luumuleivokset 20 kpl

Rahkavoitaikina:
250 g voita
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa

Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi ja kuivat aineet. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä jauhoja. Kaulitse jauhotetulla alustalla ja paina kukkasen tai pyöreän mallisella pikkuleipämuotilla 20 palaa ja laita palat varovasti metalliseen muffinssien paistovuokaan joka on voideltu. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia, niin että pohjat saavat kauniin värin. Anna jäähtyä ja tee sillä välin täyte.

Tee lopusta taikinasta vaikka alla olevassa kuvassa olevia mansikkatorttuja.

Luumutäyte riittää 20 leivokseen!

Luumutäyte:
2 dl kermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g Valion luumu-kanelirahkaa
2 rkl luumumarmeladia
(2 rkl vaniljakreemijauhetta)

Vatkaa kerma ja sokerit. Lisää siihen sitten rahka ja marmeladi. Vaniljakreemijauhe laitetaan lopuksi hyvin sekoittaen, mutta kuitenkin varovasti. Jauhe jämäköittää täytettä, eikä ole pakollinen. Pursottele täyte jäähtyneisiin rahkavoitaikinakuppeihin ja nauti!




Mansikkatortut 9kpl
Ota taikinasta kukan mallisia paloja ja voitele ne kananmunalla. Pursota tai lusikoi keskelle marmeladia ja ripottele reunoille raesokeria. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Terveisin Taru

sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Punaisten marjojen juustokakku (20cm)

Moi!
Tälläisen herkun tein meille uuden vuoden herkkupöytään. Halusin tehdä jotain raikasta ja sellainen tämä olikin! Ihanan marjaisa ja herkullinen kakku. Kakku oli melko lempeän makuinen ja jos haluaa niin marjaa voi laittaa enemmänkin. Tai täytteeseen voi upottaa kokonaisia vadelmia raikkaiksi sattumiksi. Koristeeksi laitoin pakkasesta punaherukan terttuja, pensasmustikoita ja vadelmia.



Punaisten marjojen juustokakku 20cm

Pohja:
200 g Domino-keksejä
40 g voita

Täyte:
2 dl kermaa
250 g Mascarpone-tuorejuustoa
1 prk (200g) Valion makea mansikkarahkaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl mansikkaa
1 dl vadelmaa
1 dl punaherukoita
6 liivatelehteä
2 rkl vettä


Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele 20cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä

Tee täyte. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon notkistettu mascarpone ja sitten mansikkarahka. Lisää soseutetut marjat. Sosetta pitäisi olla 3 dl yhteensä. (otin marjat kokonaisina pakkasesta, sulatin ja soseutin ne sauvasekoittimella) Kiehauta vesi ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin kuitenkin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.



Terveisin Taru