keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Pitaleivät (8-10 kpl)

Terve!

Tein yksi päivä nyhtöpossua ja halusin kokeilla jotain uutta sen kanssa. Halusin tehdä pitaleipiä ja ohjeen löysin Muista syödä välillä-blogista. Kyseessä on erittäin kaunis ruokablogi, kannattaa käydä kurkkaamassa! :) Tykkäsin heti ohjeesta siinä käytettyjen grahamjauhojen takia! Olen jo useamman vuoden käyttänyt pitsapohjassakin osittain ruisjauhoja. Sillä tavalla pitsapohjasta tulee niin maukasta! Eikä nämäkään olleet poikkeus! Olivat nimittäin todella hyviä ja helppoja, suosittelen kokeilemaan!
Anteeksi hämärässä otetut kuvat... 


Ohjeen kopioin Muista syödä välillä-blogista täältä
Ohje on alunperin Maku lehden sivuilta täältä

          Pitaleivät 8-10 kpl 
3 dl vettä 
25 g tuorehiivaa 
1 tl suolaa 
1 rkl ruokaöljyä 
2 dl grahamjauhoja 
5 dl vehnäjauhoja 

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva sen joukkoon. Lisää joukkoon suola sekä öljy ja sekoita jauhot taikinan joukkoon vähitellen. Alusta taikina kimmoisaksi ja kohota liinan alla noin 20 minuuttia. 
Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla ja ripottele sen päälle jauhoja. Jaa taikina tasakokoisiksi palasiksi ja kauli taikinapalat ohuiksi pyöreiksi pitaleiviksi. Nosta pitaleivät pellille ja kohota liinan alla vielä noin puoli tuntia. 
Paista pitaleipiä 275-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Pitaleivät kohoavat uunissa kuplamaisiksi, jolloin ne on helppo halkaista ja täyttää (leipiä ei siis missään nimessä saa pistellä ennen paistoa). 

Näihin tein täytteeksi nyhtöpossua johon ohje löytyy täältä.


Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Nam! Tuota nyhtöpossua voisikin joskus kokeilla, vaikuttaa helpolta ja herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Halvasta lihasta saa ihanan maukasta ja mehukasta näin. Helppoakin tekeminen on, antaa vaan lihan itsekseen muhia ja välillä valelee tai kääntelee lihaa! :) Mulla tahtoo tämän kanssa olla sellanen ongelma etten muista laittaa lihaa ajoissa uuniin ;)

      Poista
  2. Oi näyttää täydellisiltä pita-leiviltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli tosi hyviä! Ja niin helppojakin tehdä! :)

      Poista
  3. On kyllä herkun näköinen tuo täyte. :) Ja kiitos kehuista, tässähän ihan punastuu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sulla on tosi mahtava blogi, kuvat on kyllä ihan omaa luokkaansa! Ei taida koko blogista löytyä yhtään huonoa kuvaa. Reseptivihkoasi kun selailee niin tekisi mieli kokeilla (eli syödä) kaikkea! ;D
      Kiitos tästä hyvästä ohjeesta!

      Poista
  4. Kylläpä mielelläni söisin parit nyhtöpossupitaleivät sulta.;) En ole koskaan tehnyt pitaleipiä, vaikka suunnitellut monet kerrat. Olen niin surkea noissa täyteasioissa. Nyhtöpossun tekokin kuulostaa kokkien hommalta. Ite oon kaikkea muuta kuin sitä.:D vaikka kyllä kai sitä oppis niitäkin juttuja kun alkais kokeileen.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollut minäkään ennen kokeillut näitä, mutta nyt halusin vaihtelua ruokaan. Tykkäsin heti tästä ohjeesta ja helppoja nämä olikin tehdä! Ihan kuin sämpylöitä olis tehnyt, littanina vaan :D Eikä tuo nyhtöpossun teko ole vaikeaa! Kaikkea muuta. Liha vaan uuniin ja 4½ tunnin kuluttua herkuttelemaan ;D Laitan ensi kerralla faksilla tulemaan sulle maistiaisiksi yhden pitaleivän ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊