torstai 8. tammikuuta 2015

Tonnikalapasteijat

Moikka!
Yksi päivä siivoilin jääkaappia ja pakastinta. Voitaikinalevyistä on lähiaikoina tehty niin paljon makeaa, että halusin välillä tehdä jotain suolaista. Päädyin tonnikala-muna-riisitäytteiseen pasteijaan. Todella hyviä herkkuja tuli! :)


Tonnikalapasteijat 16 kpl

Tarvitset:
1 kananmuna voiteluun
8 voitaikinalevyä
Ota taikinalevyt ajoissa sulamaan huoneenlämpöön.

Keitä ensin kananmunat ja 
riisi:
1 dl puuroriisiä
2½ dl vettä

Keitä kannen alla 15-20 minuuttia, kunnes riisi on kypsää.

Täyte:
keitetty riisi
2 keitettyä kananmunaa hienonnettuna
1 prk tonnikalaa
2 dl juustoraastetta
mustaa pippuria
suolaa
1 tl kuivattua tilliä

Sekoita täytteen ainekset sekaisin. 
Puolita jokainen voitaikinalevy. Laita jokaiseen pasteijaan reilu ruokalusikallinen täytettä ja taita kolmioiksi (käytä vettä liimana). Painele haarukalla kolmion reunat kunnolla kiinni ja pistele päälle haarukalla reikiä. Voitele kananmunalla ja ripottele juustoraastetta päälle. 
Paista 225 asteessa noin 14 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.


Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Olisi kyllä kivaa vaihtelua makeaan leivontaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat ja vielä kivasti muokattavissa oman maun mukaan :) Tonnikalan tilalle sopii tosi hyvin myös jauheliha ja lohi! :)

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä. Näitä pitää melkein teheä kun levyjäkin on joulu jälkeen pakastimessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nämä pysyvät herkullisina useamman päivän, kunhan muistaa aina hiukan lämmittää niitä ennen syömistä.

      Poista
  3. Tonnikalapasteijat on hyviä, ja hyvää vaihtelua voitaikinan hävitykseen.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivat kyllä herkullisia ja helppojakin :) Juustolla täytetty olisi kaikkein helpoin ja sekin on niin hyvää!

      Poista
  4. Herkkuja tuli tällä ohjeella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Anu! Kiitos, kun aina tulet kertomaan jos olet jotain kokeillut :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊