tiistai 27. tammikuuta 2015

Porkkana-cake popsit / Porkkana-kakkutikkarit

Heippa!

Tyttäreni 3-vuotissyntymäpäiville tein näitä lasten suuria herkkuja eli kakkutikkareista. Luulin ensin keksineeni jotain uutta, mutta se taitaa olla varsin vaikeaa tänä päivänä! :) Pienen googlettelun jälkeen löysin parista paikasta porkkana-popseja erinäisillä resepteillä tehtynä. Ulkomailla olivat yleisempiä. Minä tein omasta lempiporkkanakakusta nämä. Tässä ohjeessa paistetaan ensin kakku ja sitten tehdään kuorrute, jonka jälkeen nämä vatkataan yhteen. Näin saadaan helposti pyöriteltävä massa. Valkosuklaan ja candy meltsien yhdistelmä pinnassa sopii aivan mahtavasti makuihin! Nämä olivat todella onnistuneita ja suosittelen kokeilemaan jos haluaa tehdä herkullisia popseja. Jos et halua askarrella popseja, kokeile ihmeessä kakkua! Ohje kakkuun löytyy täältä.





Porkkana-popsit n.35 kpl 

Pohja:
2 munaa 
125 g sokeria (1 1/4 dl) 
1 dl öljyä tai 100 g sulatettua voita 
½ tl soodaa
1 tl leivinjauhetta 
150 g jauhoja (vajaa 2 dl) 
(½ tl suolaa)* 
200 g porkkanaraastetta (n.2 kpl) 
½-1 tl kanelia 

Kakkukuorrutus:
90 g pehmeää voita 
125 g tomusokeria 
100 g tuorejuustoa 
1 tl vaniljasokeria 

Päälle:
½ pss candy melts nappeja 
150 g valkosuklaata 

Kannattaa kurkata kuvalliset popsien teko-ohjeet täältä.

* Jos käytät öljyä, laita suola. Jos käytät voita, voi suolan jättää halutessaan pois.



1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, sekoita mukaan öljy (tai sulatettu voi). 
2. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää huolellisesti sekoittaen munaseokseen. 
3. Lisää porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi. 
4. Voitele ja jauhota n.18-20cm vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa noin 35-45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla!
5. Kakun ollessa uunissa tee kuorrute: Vatkaa keskenään voi ja tomusokeri, lisää joukkoon vaniljasokeri ja tuorejuusto. 
6. Kun kakku on valmis ja hyvin kohonnut uunissa, anna sen jäähtyä. Kun kakku on jäähtynyt, riko se pariksi palaksi kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää kaikki kuorrute ja vatkaa massa kunnolla sekaisin. 
7. Pyörittele noin 35 palloa ja laita ne tarjottimelle jääkaappiin kovettumaan ja kylmettymään. Pari tuntia riittää. Muista kumihanskat! On hygieenisempää pyöritellä pallerot kumihanskat kädessä. Koska popseja ei paisteta, niin on suotavaa vältellä kaikenlaisten pöpöjen pääsy leivonnaiseen.
8. Ota kovettuneet pallot jääkaapista. Sulata noin 8 candy melts nappia kahvikupin pohjalla mikrossa. Dippaa tikut tässä ja paina tikku jokaiseen palleroon. Laita jääkaappiin hetkeksi kovettumaan. 
9. Sulata loput napit ja valkosuklaa vesihauteessa miedolla lämmöllä. Älä anna veden kiehua. Itse tein niin, että heti kun vesi helmeili kattilassa väänsin lämmöt minimiin eli ykköselle. Näin massa pysyy sopivan ohuena ja siinä on helppo dipata popsit. Koristele popsi heti dippauksen jölkeen. Laita popsit lopuksi jääkaappiin kovettumaan.

Säilytä kylmässä.
Popsit voi myös pakastaa. 
Kuorrute suojaa popsia kuivumiselta.

Ihanan kostea ja pehmoinen kakku ja makea kuorrute, NAM! ;D

Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. SÖPÖT! Poikanen pyysi synttäreilleen porkkanapiirakkaa, mutta nämä onkin sopivat suupalat pieniin suihin. Kiitos jälleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! :) Nämä on juuri sopivan kokoisia. Harva jaksaa syödä täytekakun lisäksi isoja muffinsseja tms, niin olen ottanut tavaksi tehdä lisäksi pieniä makeita. Menevät paljon paremmin kaupaksi ;D

      Poista
  2. Voi että, kuinka ihkut. Just lasten synttäreille passelit ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti! Nämä väkerrykset on ihan lapsia varten tehty :)

      Poista
  3. Ihania ja varmasti maukkaita! Pitääpä tämäkin pistää korvan taakse... =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Maiju :) Nämä sopivat varsinkin lasten juhliin mainiosti! En ikinä kyllästy siihen reagtioon jonka kakkutikkarit saa lapsilta ;D

      Poista
  4. Moi
    Heinoja kakkuja,olet tehnyt.Millaisia kumihanskoja käytit??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi ja kiitos! Käytän ihan normaaleja elintarvikekäyttöön tarkoitettuja kumihanskoja.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊