perjantai 2. tammikuuta 2015

Luumu-kanelijuustokakku ja luumurahkasarvet

Moi!
Tapaninpäivän vieraille tein nämä herkut. Luumu-kanelijuustokakkuun ohje löytyy täältä.


Luumurahka
2 dl kermaa
1 prk (250g) maitorahkaa
n. ½ dl sokeria
n. ½ prk (1-2dl) luumumarmeladia

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää rahka ja luumumarmeladi.
Sokeria ja marmeladia kannattaa laittaa oman maun mukaan! 
Tällä määrällä täyttää noin 20 voitaikinasarvea. Rahka pursotetaan sarven sisään.
Sarvien teosta löytyy juttua täältä.
 Koristelussa käytin tummaa suklaata ja tomusokeria.



Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Oiiii, mitä ihania luumuisia herkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita, olivat kyllä todella herkullisia :)

      Poista
  2. Näyttää kyllä todella herkullisilta molemmat leivonnaiset. Suklaapursotukset sarvien pinnalla on tosi kivan näköiset:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Nuo suklaat oli minustakin hienot, mutta ekalla haukkauksella ne putosi sarven päältä pois! ;D Eli olivat hieman epäkäytännölliset, niin kuin tuo tomusokerikin. Molemmat suttaa :)

      Poista
  3. Herkullisia leivonnaisia löytyy kyllä täältä blogista :) En olekkaan ennen täällä vieraillut, mutta tulen toistekkin vierailemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Hilu :) Hienoa, että löytyi jotain herkullista ja kiva, että löysit tänne! Poikkea ihmeessä uudestaan! Olet tervetullut :)

      Poista
  4. Hei! Kiitos herkullisesta luumu-kanelijuustokakun ohjeesta! Minun piti tehdä sitä jouluksi, mutta vasta uudeksi vuodeksi sain tehtyä. Oli kyllä kaikkien mielestä tosi hyvää. Tulee varmasti tehtyä toisenkin kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Sari ja kiitos kommentistasi! Ihan mahtava kuulla, että teit tätä ja maistuikin makoisalta :) Mullakin jäi kaikenlaista jouluna tekemättä, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan ;) Tämä kakku jää mullakin kyllä vakkarikäyttöön, oli sen verran hyvää :)

      Poista
  5. Nuo sarvet/tötteröt ovat kyllä tosi ihanan näkösiä, varsinkin koristeltuina. Teen kans joskus samanoloisia, vaan harvemmin maltan koristella.... Jonkin sortin luumuinen kakku piti minunkin tehä, vaan kun ei ollutkaan syöjiä. Vieraat ilmoittivat olevansa makean lakossa....toiste sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi :) Yleensä laitankin vaan tomusokeria koristeeksi, kun on niin helppo tapa saada nättiä. Nyt oli vaan oikein leivontavimma, kun olen olosuhteiden pakosta leiponut niin paljon vähemmän. Heti kun jotain pääsi tekemään niin piti sitten oikein ajatuksella näprätä ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊