maanantai 21. heinäkuuta 2014

Varvaspiparkakut kastejuhlaan

Moi!

Tässä ohje kastajaisiin tekemistäni varvaspipareista. Pipari- ja pikeeriohjeet on kopioitu Mansikkamäen Ebeltä ja alkuperäinen pipariohje löytyy täältä. Kiitokset Ebelle hyvästä ohjeesta! Tällä ohjeella saa noin 110 varvaspiparkakkua. Lapset vallan villiintyivät näistä, kun huomasivat syövänsä varpaita! :D Nämä ovat tosi hyviä, miedosti vaniljan makuisia pipareita ja hieman koukuttaviakin ;D 


Vaniljapiparkakut:
2½ dl sokeria
1 3/4 dl (n.150 g) voita (pehmeää)
1 kananmuna 
½ dl kuohukermaa 
1 tl vaniljasokeria 
1 tl manteliaromia tms., raastettua sitruunankuorta jne. (voi jättää pois) 
6-6 ½ vehnäjauhoja 
1 ½ tl leivinjauhetta 
ripaus suolaa

1. Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vaniljasokeri ja aromi vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. 

2. Lisää 6 dl jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan. Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivaa. Muista, että taikina jähmettyy kylmässä ja jauhoja lisääntyy taikinaan kaulittaessa. Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi. 

3. Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa 1-2 tuntia tai kunnes taikina on kovettunut (yön ylikin). 

4. Kaaviloi taikina 3-5 mm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla kuvioita. Paista pikkuleipiä 4-6-7 minuuttia (koosta riippuen) 200 asteessa, kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla. Taikinasta tulee noin 65 keskikokoista piparia. (tai noin 110 varvaspiparkakkua) 

Pipareiden koristelupikeeri:
1 valkuainen 
3½ dl tomusokeria 
muutama tippa sitruunanmehua

elintarvikeväreillä voit värjätä seoksen mieleiseksesi 

Sekoita ainekset keskenään. Laita pursotuspussiin ja koristele piparit. 


Terveisin Taru

6 kommenttia:

  1. Nämä on Kyl aina niin herttaisia :) ristiäisleivonnaisista tulee aina hyvälle mielelle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ovat kyllä niin suloisia! Onneksi pääsen kohta tekemään näitä lisää, kun veljen tytär kastetaan <3

      Poista
  2. No nyt olet kyllä söpöjä tehnyt! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Siru :) Nämä oli kyllä niin söpösiä <3 ...ja hyviä!

      Poista
  3. Oletkin jo kerennyt päivittää tänne ristiäistarjoiluja, kiva. Liikkiksiä :). Ja kun koko piparia ei ole peitetty pikeerillä, ovat myös hyvänmakuisia ja hiukan nopeampia tehdä, kun noinkin paljon niitä väkersit. Pikeerillä koristelu on ihan kivaa, mutta siinä saa helposti aika kauan aikaa menemään. Onneksi ne voi ja pitääkin tehdä hyvissä ajoin, eikä juuri vieraiden kolistellessa ovella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikeeri tekee piparista kyllä varsin makean. Piparit ovat kokonaan päällystettynäkin ihanan näköisiä, mutta siinä hommassa en ole kovin taitava.. helpolla pääsin kun kirjoitin vaan nimen ja paremman makuisia piparit ovat näin. Piparit paistaa nopeasti eikä tuossa kirjoittamisessakaan kauaa mennyt, ehkä tunti. 2½ vuotias leikki vieressä muovailuvahalla ja pikkuvauva nukkui joten sain ihan rauhassakin touhuta ;D
      Mansikkamäen Ebe lupailee pipareille reilun 2 viikon säilyvyyttä joten helposti nämä voi tehdä vaikka viikkoa ennen juhlaa. Itse huomasin näiden vähän pehmenevän ajan kanssa.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊