keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Mansikkajuustokakku (24cm)

Hei!
Mulla oli reilu viikko sitten synttärit ja tein kaksi juustokakkua mahdollisia vieraita varten. Tämä oli varma valinta jonka ohjeen kehitin jokin aika sitten. Ohje löytyy täältä. Tällä kertaa tein kakkuun kiilteen ja hain pihasta amppelimansikoita, kuukausimansikkaa ja punaherukoita koristeeksi. Marjoilla saa kyllä niin helpon ja näyttävän koristelun! Kakku on ihanan makeaa ja kuitenkin raikasta mansikkaa, kakku monen makuun :) 




Ohje löytyy täältä

Mansikkakiille 24cm kakkuun:
1 dl mansikkasosetta
1 dl vettä
3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Soseuta mansikkaa sauvasekoittimella, näin saat siitä mahdollisimman sileää. Lämmitä ½dl vettä kattilassa. Kun vesi kiehuu sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Kun liivatteet ovat lionneet lisää joukkoon mansikkasose ja loput vedestä. Sekoita tasaiseksi ja kaada varovasti kakun päälle.

Kakku saisi olla hieman hyytynyt kun kiille lisätään joten pidä kakkua ainakin tunti jääkaapissa ennen kiilteen tekoa. Kiilteen lisäämisen jälkeen anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia, mielummin yön yli.


Terveisin Taru

sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Gluteeniton suklaakakku

Moiks!
Tein viime viikonloppuna kaksostyttöjen rippijuhlaan suklaisen kakun jonka toteutukseen sain suht vapaat kädet. Toiveissa oli suklainen kakku joka ei olisi kermakakku tai kovin kermainen. Tein perussokerikakkupohjan gluteenittomista jauhoista (2/3) ja perunajauhoista (1/3). Täytteeksi laitoin simppelin suklaatäytteen joka ei ole kovin kermainen. Päälle toivottii ruusupursotusta, mutta koska tuo kaakaokreemi on tosi makeaa ja raskasta laitoin sitä kakun reunoille ohuen kerroksen ja ruusuja vain tuohon yläreunaan. Toivottavasti kakku on ollut mieluinen ja maistunut! :)
Paljon onnea tytöille ripille pääsyn johdosta!


8 munan sokerikakkupohja gluteenittomista jauhoista 
Kostutukseen 2dl Frezza Vanilla-kahvijuomaa 

Tummasuklaatäyte: 22x32cm kakkuun
4 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g tummaa suklaata 

Sulata suklaa mikrossa 30 sekunnin välein sekoittaen ja jätä jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita tuorejuusto eri kulhoon kuin kerma, kaada päälle sulatettu suklaa ja vatkaa ne sekaisin. Lisää lopuksi kerma ja vatkaa kaikki sekaisin. Jaa täytekakun väleihin. 

Suklaaganache: 22x32cm kakkuun 
90 g tummaa suklaata 
90 g maitosuklaata 
3/4 dl kermaa

Marmorointiin 2 palaa valkoista suklaata 

Kuumenna kermaa kulhossa mikrossa ja rouhi suklaat pieniksi. Kun kerma on kuumaa lisää rouhittu suklaa ja sekoittele varovasti. Lämmitä massaa aina tarvittaessa niin kauan, että suklaat on sulaneet. Kaada kakun päälle ja levittele nopeasti ja varovasti, pintaan jää helposti jälkiä.

Kaakao-tuorejuustokreemi: 22x32cm kakkuun
120 g voita
300 g tomusokeria
45 g kaakaojauhetta
200 g tuorejuustoa

Sekoita/vatkaa pehmeä voi, tomusokeri ja kaakaojauhe tasaiseksi. Lisää tuorejuusto kylmänä ja anna vatkaantua 5 minuuttia kunnes kuorrute on kuohkeaa ja pehmeää. Levitä kakun päälle.


Terveisin Taru

Tummasuklaatäyte 24-26cm täytekakkuun

Tummasuklaatäyte:
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
130 g tummaa suklaata

Sulata ensin (mikrossa tai vesihauteessa) suklaa jäähtymään. Vatkaa kerma. Vatkaa sulatettu suklaa tuorejuuston kanssa ja yhdistä sitten seos kermavaahtoon. Jaa täyte täytekakun väleihin.



Terveisin Taru

perjantai 25. heinäkuuta 2014

Pensasmustikka-vaniljatorttu

Moi!
Viime viikolla paikalliseen mansikkakojuun ilmestyi ihania isoja pensasmustikoita, enkä voinut olla ostamatta niitä! Halusin tehdä niistä jotain ihanaa ja helppoa ja päädyin torttuun. Sain samalla viikonlopuksi kahvipöytään kastamista, kun appiukko saapui miehelle avuksi rakennushommiin. Torttu maistui ihanalle ja rahkan ansiosta se ei ollut liian makeaa. Sokeriakaan en ihan hirveästi laittanut koska vaniljakreemi tuo makeutta. Kivan raikas ja pehmeän makuinen leivonnainen :)



Valmista ensin torttupohja jäähtymään
kostuta se maidolla, n. 1½dl riittää

Vaniljakreemi:
1 dl vaniljakreemijauhetta (Sallisen)
3 dl kylmää vettä

Vatkaa kreemijauhetta ja vettä 5 minuuttia keskinopeudella. Laita tekeytymään jääkaappiin.

Vaniljarahkatäyte:
2 dl kermaa
250 g maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
valmis vaniljakreemi

Vatkaa kerma ja sokerit. Lisää lopuksi rahka ja vaniljakreemi varovasti nostellen.
Koristele pensasmustikoilla ja mansikoilla.

Täytettä tuli sen verran, että sain siitä marjojen kanssa meille kivat jälkkäritkin, nam! :D

Terveisin Taru

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Kastejuhlan muita tarjottavia

Moikka!
Tässä kuvia vielä kastajaisten muista tarjottavista.

Tein juhliin kaksi kinkkuvoileipäkakkua Pullahiiren ohjeella. Pullahiiren ohje on kahvikakkuvuokaan joten jos haluat tehdä tälläisen pyöreän kakun katso ohje täältä.



Pienenä makeana herkkuna oli brownies-leivoksia. Olen tehnyt näitä pari kertaa aiemmin, ohje näihin löytyy täältä. Tein pohjaohjeen tuplana uunipellille ja sain tasan 40 leivosta. Ohjeesta poiketen leikkasin näistä puolet pienempiä. Pursotukseen riittää 2dl suklaakermaa.


Äitini teki juhliin karjalanpiirakoita (ohje täällä) ja munavoita. Ne olivat kyllä todella suosittuja! Miten ne voivatkaan olla aina niin ihania!?!? :D 
Kuvassa näkyvään erittäin herkulliseen mangojuustokakkuun ohje löytyy täältä.

Mehevästä suklaatäytekakusta löytyy juttua täältä
Tein juhliin vaniljapipareita joihin kirjoitin sankarin nimen pikeerillä. Ohje täällä.

Terveisin Taru

maanantai 21. heinäkuuta 2014

Varvaspiparkakut kastejuhlaan

Moi!

Tässä ohje kastajaisiin tekemistäni varvaspipareista. Pipari- ja pikeeriohjeet on kopioitu Mansikkamäen Ebeltä ja alkuperäinen pipariohje löytyy täältä. Kiitokset Ebelle hyvästä ohjeesta! Tällä ohjeella saa noin 110 varvaspiparkakkua. Lapset vallan villiintyivät näistä, kun huomasivat syövänsä varpaita! :D Nämä ovat tosi hyviä, miedosti vaniljan makuisia pipareita ja hieman koukuttaviakin ;D 


Vaniljapiparkakut:
2½ dl sokeria
1 3/4 dl (n.150 g) voita (pehmeää)
1 kananmuna 
½ dl kuohukermaa 
1 tl vaniljasokeria 
1 tl manteliaromia tms., raastettua sitruunankuorta jne. (voi jättää pois) 
6-6 ½ vehnäjauhoja 
1 ½ tl leivinjauhetta 
ripaus suolaa

1. Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vaniljasokeri ja aromi vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. 

2. Lisää 6 dl jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan. Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivaa. Muista, että taikina jähmettyy kylmässä ja jauhoja lisääntyy taikinaan kaulittaessa. Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi. 

3. Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa 1-2 tuntia tai kunnes taikina on kovettunut (yön ylikin). 

4. Kaaviloi taikina 3-5 mm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla kuvioita. Paista pikkuleipiä 4-6-7 minuuttia (koosta riippuen) 200 asteessa, kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla. Taikinasta tulee noin 65 keskikokoista piparia. (tai noin 110 varvaspiparkakkua) 

Pipareiden koristelupikeeri:
1 valkuainen 
3½ dl tomusokeria 
muutama tippa sitruunanmehua

elintarvikeväreillä voit värjätä seoksen mieleiseksesi 

Sekoita ainekset keskenään. Laita pursotuspussiin ja koristele piparit. 


Terveisin Taru

lauantai 19. heinäkuuta 2014

Mangojuustokakku (26cm)

Moi!

Tein kastajaisiin myös juustokakun. Halusin raikkaan ja pehmeän makuisen kakun ja mango oli siihen sopiva hedelmä. Tein mahdollisimman ison kakun, että siitä riittäisi monelle ja arvioisinkin kakusta syövän noin 25-30 henkilöä. Kakku on siis todella iso. Tykkään tosi paljon ingmannin perinteisestä mango-appelsiini jogurtista ja halusin laittaa sitä kakkuun. Laitoin vain yhden jogurtin, mutta enemmänkin olisi voinut laittaa. Yhden kermapurkin olisi voinut korvata yhdellä jogurtilla. Kakku oli moussemainen, pehmeä ja raikas. Todella hyvää!


Mangojuustokakku: 26cm


Pohja:
300 g kaurakeksejä 
120 g voita 

Täyte: 
6 dl kermaa 
400 g mangotuorejuustoa 
1 prk (150g) Ingman Perinteinen Mango-Appelsiini jogurtti 
2 tl vaniljasokeria 
4 rkl sokeria 
10-12 liivatelehteä 
3/4 dl vettä 

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 26cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä

Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon tuorejuusto, jogurtti ja mangosose. Kiehauta mikrossa lasissa vesi ja sulata puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.

Päällä: n.2 dl kermaa+1 tl sokeria vatkattuna ja mansikoita viipaloituna kiilteellä.
Kiille: 1½ dl vettä kiehautetaan johon sekoitetaan ½dl hyytelösokeria ja seos vielä kiehautetaan ja annetaan hetki jäähtyä. Seosta sivellään pullasudilla mansikoiden pintaan.


Terveisin Taru

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Mehevä suklaatäytekakku kastekakkuna

Hei!
Blogissa on ollut hiljaista, mutta täällä on leivottu ihan hulluna... Meillä on nimittäin vietetty kastajaisia <3 Tein täytekakuksi vaihteeksi jotain muuta kuin kermakakun. Kakussa on Suklaapossulta löytynyt mehevä suklaakakkupohja. Tein ohjeen kolminkertaisena ja sain pohjan (23x33cm) lisäksi siitä vielä 1½ litraisen kahvikakun. Täytteenä on mansikka-mascarponetäyte kaksinkertaisena. Päällä on kaakao-tuorejuustokreemiä.
Muista leipomuksista laitan sitten lähiaikoina juttuja :)

Kakun päällä on marsipaania todella ohut kerros ja kirjaimet ovat sokerimassaa. Nallet tein tumman ruskeasta marsipaanista tällä muotilla, molemmat ostin Ullan Unelmasta kuten myös valmiit marsipaaniruusut. Vieläkään en siis ole "jaksanut" opetella tekemään massoista ruusuja... ;)



Tein kuorrutteen tuplana isoon 23x33cm kakkuun.

Kaakao-tuorejuustokreemi 24cm kakkuun:
80 g pehmeää voita
200 g tomusokeria
30 g kaakaojauhetta
150-200 g tuorejuustoa

Ota voi ajoissa jääkaapista. Sekoita/vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri ja kaakaojauhe tasaiseksi. Lisää kylmä tuorejuusto kerralla ja vatkaa sähkövatkaimella n. 5 minuuttia kunnes kuorrutus on pehmeää ja kuohkeaa. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja koristele. 

Ohje alunperin täältä.


Tältä kakku näytti sisältä. Suklaapossun mehevä suklaakakkupohja oli aivan ihanaa! Koostumus oli aivan täydellinen eikä pohja vaatinut mitään kostuketta. Maku oli miedon suklainen ja se sopi todella hyvin tuon mansikkatäytteen kanssa yhteen joka myös on miedon makuinen. Itse tykkäsin tästä kakusta tosi paljon :) Tuo kreemi on todella makeaa, mutta onneksi sitä oli ohut kerros ;D

Terveisin Taru

sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Mansikka-mascarponetäyte 26cm täytekakkuun

Mansikka-mascarponetäyte:
250 g (1prk) Mascarpone-tuorejuustoa
4 dl kermaa
400 g (2prk) metsämansikkajogurttia
½ dl sokeria
6 liivatelehteä
½ dl vettä 
n. 1 litra tuoreita mansikoita 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri. Lisää vaahtoon mascarpone ja jogurtti. Kiehauta vesi (kattilassa tai lasissa mikrossa) ja liota liivatteet siihen, lisää ohuena nauhana täytteeseen. Lisää lopuksi paloitellut mansikat. Jaa täyte kakun väleihin ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia. 
Täyte on löysää joten tarvitset kakun kasaamiseen irtopohjavuoan reunoja ja mahdollisesti kalvoja, kuten juustokakkujen kasaamisessa, kuvia löytyy täältä.
Täytteestä tulee vahvat välit kakkuun.

Ps. Mielestäni metsämansikkajogurtissa on aidompi mansikan maku kuin tavallisessa mansikkajogurtissa.




Jos kiinnostuit kuvan kakkupohjasta, ohje löytyy Suklaapossun blogista täältä.

tiistai 8. heinäkuuta 2014

Mehevä suklaakahvikakku

Heips!
Tein suklaista kakkupohjaa täytekakkua varten ja taikinaa jäi sen verran ylimääräistä, että sain siitä vielä 1½ litraisen kahvikakun. Ohje Suklaapossulta täältä. Kakku on erittäin pehmoista ja kosteaa! Emme malttaneet odottaa kakun jäähtymistä ja söimmekin kakkua heti kuumana vaniljajäätelön kanssa ;D Kakku oli mielestäni parasta juuri näin syötynä. 

Kiireessä napattuja kuvia... ;D
Korppujauhotin vuoan joten kakun pinta ei ole kauneimmasta päästä vaikka koitin sitä hieman koristella... 

Terveisin Taru

perjantai 4. heinäkuuta 2014

Mansikkarahkakakku

Moi!
Ostin 10 litraa ihania mansikoita ja voi että kun ne kesän ensimmäiset onkin aina niin komeita! Isoja ja makeita :) Heti ensimmäisenä halusin tehdä rahkaa ja sitten halusin tehdä mansikkatortun, mutta loppujen lopuksi päätin yhdistää nämä kaksi. Luovuus lähti taas vähän lapasesta, mutta mitä pienistä, kun mukavaa oli! ;D Tein siis pienen sokerikakkupohjan jonka sisään tein hyydytetyn rahkakakun jossa oli rutkasti mansikoita. Mietiskelin miten nimeäisin kakun... hyydykekakuksi vai täytekakuksi? Tämä taitaa olla kuitenkin niiden risteytys. Jotenkin mieleeni tuli vielä niin sanotut "naked cake"-kakut joita ei päällystetä vaan täytteet ja kakkupohjat ovat paljaana nähtävissä. 
Oli miten oli, niin voi taivas miten herkullista tämä oli! :D Suosittelen kokeilemaan jos haluat oikein herkutella raikkailla tuoreilla mansikoilla. Tätä voisi syödä vaikka kuinka paljon...





Mansikkarahkakakku:
3 munan sokerikakkupohja 24cm vuokaan

Täyte:
2 dl kermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 prk Valion metsämansikkajogurttia
1 tl vaniljasokeria
n. 4 rkl sokeria
paljon tuoreita mansikoita paloina
4 liivatelehteä
1/3 dl vettä

Päälle mansikoita ja 2 dl kermaa+1 tl sokeria

Laita liivatelehdet likoamaan. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Sekoita joukkoon jogurtti ja rahka. Kiehata vesi ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää ohuena nauhana täytteeseen. Lisää täytteeseen pieneksi pilkottua tuoretta mansikkaa sen verran kuin haluat. 

Kasaa kakku suoraan tarjottimelle irtopohjavuoan reunaa ja kalvoja apuna käyttäen (näin). Halkaise kakkupohja kahtia ja aseta toinen pohja tarjottimelle. Kostuta pohjaa maidolla tai haluamallasi nesteellä. Asettele mansikan puolikkaita vuoan reunoille leikkauspinta ulospäin. Kaada sitten täyte vuokaan, laita toinen pohja täytteen päälle ja kostuta sekin. Anna hyytyä 4 tuntia tai yön yli.

Kun kakku on hyytynyt ota irtopohjavuoan reuna ja kalvot pois kakun ympäriltä. Vatkaa 2 dl kermaa ja sivele kakun päälle sitä kerros. Pursottele kakun reunaan kranssi ja asettele keskelle koristeeksi mansikoita.

Ps.Täytteessä sokerin määrä riippuu käyttämiesi mansikoiden makeudesta. Maistele siis täyte itsellesi sopivaksi. Minulle riitti tuo 4 ruokalusikallista koska mansikat olivat makeita. 

Todella hyvin kakun kanssa yhteen sopi mariannemarengit! Yhdistelmä toi mieleen britakakun :)

Laatikollinen ihania mansikoita!

Terveisin Taru

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Mariannemarengit

Heips!
Browniesien leivonnasta jäi ylimääräiseksi kaksi valkuaista ja koska mitään ei haaskata, tein niistä marenkia. Mukaan lipsahti marianne-crush pussin loppu. Helppoja, nopeita ja herkullisia herkkuja :)



Mariannemarengit: (pellillinen)
2 valkuaista
100 g (1 dl) hienoa sokeria
½ dl marianne crushia

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sen jälkeen lisäile sokeri pienissä erissä vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi vaahtoon marianne crush varovasti nostellen. Paista 130 asteessa 40 minuuttia ja lopuksi avaa uunin luukku vähän raolleen ja anna marenkien jäähtyä uunissa.

Terveisin Taru