perjantai 28. maaliskuuta 2014

Perinteiset kaurakeksit

Moi!
Nämä ovat oikeita pikaherkkuja, kun sokerihammasta kolottaa, ainekset vaan sekaisin, kasoja pellille ja uuniin hetkeksi. Keksit ovat rapeita reunoilta, sitkeitä keskeltä ja niin herkullisen makuisia! Ohjeen olen saanut yläasteella kotitalousopettajalta. Muistan kun 14-15-vuotiaana parhaan ystäväni kanssa tehtiin näitä ;D 


Kaurakeksit:
100 g voita
3 dl kaurahiutaleita
2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
1 kananmuna

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon loput ainekset. Laita pellille noin teelusikallisen kokoisia kasoja ja jätä reilusti leviämisvaraa. Paista 200 asteessa 5-8 minuuttia, kunnes keksit alkavat ruskettua reunoilta.


Terveisin Taru

9 kommenttia:

  1. näitä on tullut nuorena tyttönä tehtyä monestikkin,eipä vissiin aikoihin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on kyllä melko yleisiä ja varmasti monessakin koulussa opetettuja :) Ovat helppoja herkkuja aloittelevillekin leipureille :D

      Poista
  2. Käykö tähän kaurahiutaleiksi nalle kuntokaura (täysjyväkaura ja vehnälese)

    VastaaPoista
  3. voiks tohon käyttää erikois vehnäjauhoi?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊