sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Passionjuustokakku (26cm)

Hei!
Tein kaksi juustokakkua miehen synttäreiden kunniaksi ja toinen niistä oli passionjuustokakku. Kakku on todella iso ja 26cm irtopohjavuokaan tehtynä kakusta tulee melko korkeakin. Tein kakun tukussa myytävästä Boiron passionpyreestä, mutta uskaltaisin sanoa, että näin isoon kakkuun riittää n. 19 passionhedelmää. Joskus ostin 16 passionhedelmää Leilan uunipassionjuustokakkua varten ja ne maksoivat 9,97€, joten melko hintavasta kakusta on kyse. Koska pyrettä ei ole kaikkien saatavilla laitan ohjeen alle niin, että siinä on ohje pyreelle kuin myös hedelmille. Tällä sokerin määrällä kakusta tuli pirtsakka ja raikas, mutta ei liian kirpeä. Me tykättiin kyllä tästä tosi paljon, passion on ihanan makuinen hedelmä :)


Passionjuustokakku: 26cm
Pohja:
250 g kaurakeksejä
80 g voita

Täyte:
7 dl kermaa
n.3 dl sokeria 
2 dl passionpyrettä (tai n.15 hedelmää)
10 liivatelehteä
3/4 dl vettä

Kiille:
1 prk (150g) Jam it! Passionhilloa
½ dl passionpyrettä (tai n.4 hedelmää)
½ + ½ dl vettä
2 liivatelehteä

Koristeena halkaistut passionhedelmät


Murskaa kaurakeksit ja lisää sulatettu voi. Painele 26cm irtopohjavuoan pohjalle. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät tästä linkistä. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen. 


Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen ja vatkaa kerma ja sokeri. Vatkaa kermavaahto ja tuorejuustot yhteen. Lisää passionpyre (tai passionhedelmien paseerattu mehu). Maista onko täyte sopivasti makeutettu omaan makuun. Kiehauta vesi lasissa mikrossa ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä ainakin tunti ennen kuin lisäät päälle kiilteen. 


Jos käytät hedelmiä: Osta ryppyisiä hedelmiä, ne ovat kypsiä. Sileät hedelmät ovat vielä raakoja ja väkevämpiä kuin ryppyiset. Laita iso siivilä kulhon päälle, halkaise passionhedelmät ja kaavi sisukset siivilään. Rapsuttele ja pyörittele lusikalla hedelmälihaa siivilässä, näin saa kaiken mehun ja lihan irti siemenistä (paseeraus), eikä siemenet mene mehun juokkoon. 


Kiillettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita kulhoon hillo, passionpyre (tai hedelmien sisus) ja puolet vedestä. Sekoittele tasaiseksi. Tässä kiilteessä siemenet saa olla, ne toimivat kakun koristeina. Kiehauta vesi lasissa mikrossa ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää ohuena nauhana seoksen joukkoon ja kaada kakun päälle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai mielummin yön yli.


Tietopaketti passionhedelmästä: Täältä

Terveisin Taru

30 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköinen juustokakku! Passion hedelmä on niin hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna :) Passion on ihanan raikas hedelmä ja se sopii juustokakkuun kuin nakutettu. Ihanan raikasta kakkua oli!

      Poista
  2. Täytyy kyllä tätä kokeilla. Kuulostaa ja näyttää niin ihanan raikkaalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan jos tykkää passionista. Kakusta tulee tosi kauniin värinenkin ja tuo kiille tekee kakusta kivan näköisen :)

      Poista
  3. Tämä on varmaan ihanaa! Tykkään myös tämäntapaisista raikkaista kakuista. Olisi hienoa, jos olisi mahdollisuus saada tuota valmista pyrettä, kun noiden hedelmien tyhjentäminen ei oikein innosta.. Tulisi sitten taatusti itsekin tehtyä tällaisia ihania passion-leivonnaisia silloin tällöin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä ihanaa ja mieskin ihastui ikihyviksi ;) Mulla kävi tuuri tuon pyreen kanssa, kun sain sitä kaverin kautta :) Kyllä noita hedelmiäkin rapsuttelisi, mutta hinta on aivan eri kuin tuolla pyreellä. Tämä kakku on silti niin iso, että harva tuon kokoista tekeekään. Kakkua pienentämällä rapsuttelun määräkin vähenee ;D

      Poista
  4. Saako Porista jostain Jam it hilloa/vastaavaa?

    //Esko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki Prismat ja Cittarit ainakin myy kyseisiä hilloja. Pikkukaupoista en ole näitä löytänyt.

      Poista
  5. Onko Porissa tukkua, missä tuota passionpyrettä myydään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mun kaveri haki sitä mulle Metro-tukusta. Ei Porissa taida enää olla muita tukkuja kuin tuo Metro-tukku. Jos olet tekemässä tätä niin voi nam! Tää on ihanaa! ;D Itse en voi tätä tehdä hetkeen, kun tyttärellä on passion ja kiivi kiellossa allergisen reagtion takia....

      Poista
    2. Joo, tätä olis suunnitelmissa tehdä! Yritän jos yksi tuttu sais hommattua... Jos onnistuu, niin täytyy varmaan heti hamstrata varastoon :) No voi harmi, toivottavasti on ohimenevää allergiaa!

      Poista
    3. Tuossa Boiron passionpyre-paketissa on litra tuota pyrettä joten on myös tosi riittoisaa! Itse rapsuttelin ja lohkoin pyrettä erilliseen kippaan veitsellä ja annoin sulaa ennen mittaamista. Pyre menee nimittäin tosi pieneen sulaessaan. Mulla on sitä vieläkin tuolla jemmassa, kun tästä kakusta jäi. Voi silti olla, että on jo ajan kanssa mennyt huonoksi... Pyre oli myös tosi edullinen verrattuna hedelmiin! Toivottavasi tykkäät kakusta! :)

      Poista
    4. Jes jes jes... arvaa kuka testaa tätä herkkua tulevana vkoloppuna... JEEE!! :) Pyrettä tulossa torstaina :)

      Poista
    5. Hienoa! Jään mielenkiinnolla odottelemaan, että mitä tykkäsit :)

      Poista
    6. Paitsi, että nyt ei löydy tuota passion hilloa... plääh! Jam It mangohilloa löytyi... ehkä kokeilen sitä!

      Poista
    7. Ihan hyvin voit tehdä kiilteen myös mangohillosta! Siinä ei vaan ole noita siemeniä, mutta voithan aina ostaa yhden passionhedelmän jos haluat siemeniä koristeeksi :)

      Poista
    8. Help help... otin eilen illalla passionpyrettä sulaamaan... nyt aamulla oli sulannut, mutta on ihan litkua... onkohan ihan ok?

      Poista
    9. Ei hätää! Passionhedelmässä ei ole lähes ollenkaan hedelmälihaa vaan sisältö on melkein kokonaan mehua :) Jos olet joskus passionhedelmää kaapinut niin sieltä ei lihaa paljoa irtoa vaan pelkästään mehua ja siemeniä :)

      Poista
    10. Huh.. kiitos taas avusta :) Ajattelin jo, että nyt on jotain pielessä.

      Poista
  6. Kuinkakohan monelle tästä kakusta tällä ohjeella riittää... 15 hlö?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakku on todella iso ja korkea. Tämän voi tehdä vaikka 28cm vuokaankin. Mä veikkaisin, että tästä riittää ainakin 20 hengelle ja jopa 25 hengelle. Kaikki riippuu aina niin syöjien ruokahalustakin ;D

      Poista
  7. Miten ohje pienenee jos kakun tekee 22 tai 24cm halkaisijavuokaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Erin! :) Se vois mennä sitten näin:

      Pohja:
      200 g kaurakeksejä
      70 g voita

      Täyte:
      4 dl vispikermaa
      400 g vaniljatuorejuustoa
      1½ dl passionpyrettä
      2-2½ dl sokeria (maun mukaan)
      2 tl vaniljasokeria
      8 liivatelehteä
      ½ dl vettä

      Kiille:
      1 prk (150g) Jam it! Passionhilloa
      ½ dl passionpyrettä (tai n.4 hedelmää)
      ½ + ½ dl vettä
      2 liivatelehteä

      Poista
  8. Kiitos ohjeesta! Kakku onnistu todella hyvin ja maku oli tosi raikas! Kohta pääsen taas tekemään tuota kakkua����

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihana kuulla! :D Tämä onkin tosi ihanaa kakkua, niin raikasta ja makua täynnä! :)

      Poista
  9. Hei! Tulipa hyvä kakku! Kiille toi ihanan raikkauden :) Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Ana! Ihan mahtava kuulla! Kiitos kommentistasi! :D Tämä kakku olikin varmaan ihana piristys pimeyden keskelle! :)

      Poista
  10. Moi
    Ollaan tehty tätä kakkua monesti. Pyrettä tosin käytämme paljon enemmän ja sokeria vähemmän. Mutta nytpä huomasin ettei jam it passion hilloa enää valmisteta :/ joka on kovin harmillista on ollut erittäin hyvä tossa kakun päällä! Korvattiin hedelmillä ja pyreellä mut olihan se eri makuinen.

    Irma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Irma! Tosi kiva kuulla että olette tykänneet tästä! Ja onpa harmi ettei hilloa enää löydy. Mahtaako mangohilloa olla myynnissä vielä... siihen kun lisäisi passionhedelmän sisukset niin voisi olla kiva päällinen niinkin. Kiitos kommentistasi 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊