torstai 1. elokuuta 2013

Parsakaali-Pekonipiirakka

Heippa!
Tämä piirakka on ollut käytössä ainakin sen kymmenen vuotta. Olen saanut ohjeen joskus ystävältäni. Piirakkaan olen lisännyt fetan. Alkuperäinen ohje on hukassa joten ulkomuistista teen piirakkaa ja tiedän, että pohja ainakin on muuttunut matkan varrella :) Tykkään nykyään lisäillä ruisjauhoja suolaisten piirakoiden pohjiin. Tähän piirakkaan kuuluu ehdottomasti kermaviili ja sitruunapippuri. Ihanan suolainen ja runsaan makuinen tämä on! Lempparia! :D



Parsakaali-Pekonipiirakka:
Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
150 g voita
1 dl juustoraastetta
1/2 dl vettä

1 pkt pekonia
1 iso sipuli
nippu parsakaalia
suolaa

1 prk kermaviiliä
1 muna
sitruunapippuria
juustoraastetta

Esikeitä parsakaalin nuppuja 10 minuuttia. Jätä siivilään valumaan jotta kaikki vesi poistuu parsakaaleista. 
Paista pekoni ja sipuli sillä aikaa kun parsakaali kiehuu.

Nypi pehmeä voi ja jauhot. Lisää juustoraaste. Sekoita joukkoon nopeasti vesi ja painele valmis taikina voidellun vuoan pohjalle.
Laita pohjan päälle pekoni-sipulipaistos.
Asettele esikeitetyt parsakaalin nuput pekoni-sipulipaistoksen päälle.
Murustele fetaa parsakaalin väleihin.
Ripottele parsakaalien päälle suolaa jos haluat. Minä laitoin 1/3 teelusikallista.

Sekoita kermaviili, muna ja sitruunapippuri yhteen ja lusikoi parsakaalien päälle. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.

Paista 200 asteessa keskitasolla n.30-35 minuuttia.

Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Siinä on kyllä kaikki herkullisen piirakan elementit samassa paketissa

    VastaaPoista
  2. minkä kokoinen vuoka sulla on ollut tässä käytössä? ja miten korkeat reunat pitää olla? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on tässä korkeareunainen vuoka joka on noin 24cm halkaisijaltaan. Uskoisin että ihan tavallinen piirakkavuoka käy myös koska piirakassa ei ole paljoa nesteitä jotka voisi valua yli. Myös irtopohjavuoka käy 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊