Moi!
Tälläisen suolaisen piirakan tein uutena vuotena iltasyömiseksi. Ohjeen löysin Himoleipurin sivuilta, mutta pohjan jauhoja muutin sen mukaan mitä minulla oli kaapissa ja tein piirakan irtopohjavuokaan. Tämä oli tosi hyvää ja maukasta piirakkaa. Pohja oli täydellinen, oikein maukas ja siinä oli ihanaa purutuntumaa kauraleseiden ansiosta. Kokonaisuudessaan ihana piirakka! 😀
Leilan Himoleipuri-blogi on muuten ihania herkkuja pullollaan! ❤
Ohje kopioitu Himoleipurin blogista
Parsakaali-fetapiirakka ø24cm
Pohja:
100 g voita (lakt.)
1½ dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
1½ dl gluteenittomia kauraleseitä tai -hiutaleita
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
Täyte:
200 g parsakaalia (tuoretta tai pakastettua)
200 g fetajuustoa (lakt.)
10 kirsikkatomaattia
1 pieni punasipuli
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa (lakt.)
½ tl mustapippuria
vajaa ½ tl suolaa
n. 2 dl juustoraastetta
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24-26 cm). Jos käytät tuoretta parsakaalia, kiehauta parsakaalinuput 5 minuuttia vedessä, jossa ripaus suolaa.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi margariini (tai voi) joukkoon. Lisää vesi vähitellen ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina tekeytymään jääkaappiin täytteiden esivalmistelun ajaksi.
Kuutioi fetajuusto, leikkaa osa kirsikkatomaateista puoliksi ja punasipuli pieniksi lohkoiksi. Painele parsakaalinupuista enin kosteus pois talouspaperilla.
Painele piirastaikina kostutetuin käsin (levittyi hyvin myös lusikalla) voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohjalle puolet juustoraasteesta. Asettele päälle parsakaalinuput, fetakuutiot, punasipulilohkot ja kirsikkatomaatit. Laita lopuksi päälle loput juustoraasteet.
Vatkaa munat ja ruokakerma keskenään. Mausta mustapippurirouheella. Kaada seos täyteaineiden päälle.
Paista piirakkaa uunissa noin 30-40 minuuttia.
Terveisin Taru
Nam, kuulostaa herkulliselta!
VastaaPoistaJoo oli hyvää 😃
PoistaParsakaalin ja fetajuuston liitto piirakoissa on kyllä huippuhyvä!
VastaaPoistaNiin on! 😊 Mä oon paljonkin tehnyt suolaisia piirakoita parsakaali-fetatäytteellä kun se on yks mun lemppariyhdistelmistä. Tässä oli kuitenkin tämä gluteeniton pohja jonka takia tein Leilan ohjeella. Tykkäsin pohjasta tosi paljon, se oli parempi kuin gluteenia sisältävät pohjat 😀
PoistaKiitos ohjeesta olen myös hänen lukijansa.
VastaaPoistaKiva kuulla 😊
PoistaKiitos ohjeesta. Tuli juhlat, mihin pitää leipoa gluteeniton, lihaton piirakka. Googlettelin aikani ja tämä kuulosti parhaimmalta. Tässä on myös kaikkea, mitä itse rakastan (feta, tomaatit, parsa). Tällä ohjeella teen, uskon, että hyvä tulee.
VastaaPoistaIhana kuulla 😍 Tämä on todella hyvää!
Poista