perjantai 9. lokakuuta 2020

Karhunvadelma-vadelmakakku ja täyte 24-26cm täytekakkuun

Moi!
Veljeni tyttären syntymäpäiville tein myös täytekakun. Halusin tehdä kakun nakuna eli ilman kuorrutusta reunoilla. Makumaailma oli sama kuin leivoksissa eli karhunvadelma ja vadelma. Kakkuun tein ø26cm, 6 kananmunan vaalean sokerikakkupohjan. Kostutin pohjan maidolla. Väliin laitoin karhunvadelma-vadelmahilloa ja tein rahkatäytteen karhunvadelmista ja vadelmista. Päälle tein Candy meltseistä valumat (ohje) ja koristeeksi laitoin kaikkea hyvää ja ihanaa 😍😋 Valumiin en ollut ihan tyytyväinen, koska ne jonkun verran imeytyi kakkupohjaan ja näyttivät siksi epäsiisteiltä. Kakku oli hyvää ja raikas ❤



Karhunvadelma-vadelmatäyte 24-26cm täytekakkuun:
4 dl kermaa
2 prk (á 200g) Valion kuningatarrahkaa
3 dl karhunvadelmia
3 dl vadelmia 
½ dl sokeria (oman maun mukaan)
n. 1 dl vaniljakreemijauhetta


Sulata ja soseuta vadelmat ja karhunvadelmat. Vatkaa kerma, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon rahkat ja vadelmasoseet (yhteensä noin 4-5dl sosetta). Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe muutamassa erässä täytteen joukkoon.

Kostuta kakkupohjat kasatessasi kakkua. Lisää pohjien päälle ensin karhunvadelma-vadelmahilloa ja sitten täytettä.
Anna kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli niin kosteus ja maut tasaantuvat.

Tämä on todella ihana ja raikas täyte!!! 💕


Tässä kaikki Ainolle tekemäni herkut ❤

Marengit tein ihan perusmarenkien ohjeella 😊

Terveisin Taru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi 😊