perjantai 8. toukokuuta 2020

Nopea peltipiirakka / Lindan illanistujaispiirakka (ohje:Pirkka)

Moi!
Olen siskon luona juhlissa saanut useamman kerran hyvää ja mehevää suolaista piirakkaa. Sain sitten kerran häneltä kuvan ohjeesta. Ohje oli Pirkka-lehdestä 3/1998. Lehdessä oleva ohje oli mun makuun turhan sekava niin kirjoitin siitä tänne helpomman 😁 Lisäsin aineksiin fetan, kun ilman sitä en osaa elää 😂 Taikina oli tosi vetelää ja siksi helppo levittää pellille. Piirakka oli kyllä tosi helppo tehdä! Jos kaipaat helppoa ja ruokaisaa piirakkaa niin testaa tämä! Tämä on todella mehevää ja maukasta! 😄

Ihan alkuperäinen ohje on Pirkan ja löytyy täältä.



Ihan alkuperäinen ohje on Pirkan ja löytyy täältä.

Nopea peltipiirakka
Lindan illanistujaispiirakka (ohje Pirkka)

Pohja:
3 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
3/4 dl öljyä
3 dl vettä

Täyte:
1 prk säilykeherkkusieniä
1 sipuli tai pari kevätsipulia varsineen
150 g saunapalvikinkkua
1 rs (n.250g) kirsikkatomaatteja
1 (n.250g) pienehkö kesäkurpitsa
100 g fetaa
4 dl kermaa (kuohu- tai vispi- tms)
3 kananmunaa
150 g juustoraastetta
mustapippuria
1 tl suolaa
2 tl yrttejä esim timjamia ja oreganoa tai
Provencen-yrttiseosta

Sekoita pohjataikinaa varten kulhossa kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon nopeasti sekoittaen öljy, munat ja vesi. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin - se saa olla hyvin löysää. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunipeltiin ja levitä tasaiseksi.

Pilko ja viipaloi herkkusienet, sipuli, kinkku, tomaatit ja kesäkurpitsa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Ripottele kaikki nämä pohjan päälle. Laita näiden päälle puolet juustoraasteesta. Sekoita keskenään kerma, munat ja täytteen mausteet. Kaada seos täytteiden päälle. Lisää lopuksi päälle loput juustoraasteesta.

Paista 225 asteessa 30 minuuttia.



Terveisin Taru

11 kommenttia:

  1. Olen tehnyt tällä ohjeella kans ja meille suolamäärä oli aika järkky ekalla kertaa. Sinä hoksasit jo heti vähentää. Nopeatekoista piirakkaa ja kyllä on tullut syötyä kaikki mitä olen tehnyt. Pohja ei kuulu omiin suosikkeihin, mutta alkuperäisen ohjeen kommenteista näkyy, että monet tykkäävät, eivätkä ole pitäneet yhtään liian suolaisena pohjaa. Siitä kivoja tällaiset piirakat, että saapi ujutettua kaikki jämät päällykseen. Kun mainitsit että muistuttaa leipää missä päälyksiä, niin minä tein semmosia leipämäisiä suolaisia eilen ison määrän. Laitan joskus ens viikolla ohjeen blogiin. Kyllä pieni vihreä piristää annosta kummasti, tuon sinun lautaskuvan mukaisen annoksen söisin heti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tälläiset kyllä kivoja ja monikäyttöisiä. Ja olet kyllä oikeassa tuon vihreän lisäämisestä. Kyllä olisi piirakka ollut tylsä kuvata ilman salaattia! Ei olis värikäs lautanen auttanut mitään 😁

      Poista
    2. Niin ja tässä nyt koko postaus muuttui kun selvisi piirakan oikea nimi. Katso ihmeessä uusi lisätty kuva. Olen syönyt Lindan illanistujaispiirakkaa siskon luona ja se on todella hyvää!

      Poista
    3. Ohjeiden alkuperän selvitys on kyllä joskus salapoliisityötä. Noissa facen leivontaryhmissä on aika jännä piirre, hyvin harvoin ilmoitetaan lähde mistä ohje otettu, joten ihan ymmärrettävää Kakkuviikarinkin laittama ohje. Ohjeen vielä ymmärrän, mutta en kyllä yhtään ole tykännyt, kun olen huomannut kuvia otettavan blogistani ja niitä ominaan laitetaan esim. useamman kahvikakun kuva on tullut vastaan. Kyllähän meistä jokainen blogin pitäjä omat kuvamme tunnistaa ja tekstit myös. Annanpa minäkin uuden tilaisuuden tälle piirakalle ja laitan linkin omaankin postaukseeni, jos olen sen laittanut. Pitää tarkistaa.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Tee ihmeessä! Kannattaa katsoa tuo kuvan alkuperäinen ohje. Päälle tulevat kerma ja munat tekevät piirakasta vielä paremman! 😃

      Poista
  3. pitää testata! Joskus pitää saada nopeasti jotain pientä syötävää.

    VastaaPoista
  4. Onpa muuten erikoinen juttu. Tämä piirakka on alkujaan Lindan illanistujaispiirakka. En ole koskaan ohjetta googletellut, vaan nappasin sen aikoinaan eräästä kokkailuryhmästä. Nyt kun aloitte puhumaan suolan määrästä, niin huvikseni googletin ko. reseptin. Siellä sanotaan suolan määräksi 1tl, joten sen on minulle ohjeen antanut, tainnut muuttaa liian suureksi 😁 Itsekin olen tuota määrää aina hiukka pienentänyt tehdessäni. Kiitos tästä huomiosta- muokkaan sen kyllä tuonne blogiini myös! 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt onkin sitten tuttu piirakka myös mulle! Siskolla olen juhlissa pari kertaa syönyt Lindan illanistujaispiirakkaa ja tykännyt siitä tosi paljon! Sain häneltä aikoinaan tuon kuvan ohjeesta ja lisäsin sen nyt tuohon postaukseeni. En ole itse aiemmin sitä tehnyt, enkä kyllä nytkään tunnistanut piirakkaa. Siskon tekemä on aivan erilaista. Selvisi se erokin heti, nimittäin mehevyys on piillyt noissa päällisen kermoissa ja munissa 😁👍 Täytyypä seuraavaksi tehdä ihan alkuperäisen Pirkan ohjeen mukaan ja katsoa saanko yhtä hyvää kuin sisko 😄 Minäkin korjasin suolan määrän nyt ohjeeseen 👍

      Poista
  5. Hei teille
    Minä en nyt pysy perillä, mitä te puhutte suolasta ja kermasta. Eikös molemmissa ole samat määrät.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊