Moi!
Olen siskon luona juhlissa saanut useamman kerran hyvää ja mehevää suolaista piirakkaa. Sain sitten kerran häneltä kuvan ohjeesta. Ohje oli Pirkka-lehdestä 3/1998. Lehdessä oleva ohje oli mun makuun turhan sekava niin kirjoitin siitä tänne helpomman 😁 Lisäsin aineksiin fetan, kun ilman sitä en osaa elää 😂 Taikina oli tosi vetelää ja siksi helppo levittää pellille. Piirakka oli kyllä tosi helppo tehdä! Jos kaipaat helppoa ja ruokaisaa piirakkaa niin testaa tämä! Tämä on todella mehevää ja maukasta! 😄
Ihan alkuperäinen ohje on Pirkan ja löytyy täältä.
Ihan alkuperäinen ohje on Pirkan ja löytyy täältä.
Nopea peltipiirakka
Lindan illanistujaispiirakka (ohje Pirkka)
Pohja:
3 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
3/4 dl öljyä
3 dl vettä
Täyte:
1 prk säilykeherkkusieniä
1 sipuli tai pari kevätsipulia varsineen
150 g saunapalvikinkkua
1 rs (n.250g) kirsikkatomaatteja
1 (n.250g) pienehkö kesäkurpitsa
100 g fetaa
4 dl kermaa (kuohu- tai vispi- tms)
3 kananmunaa
150 g juustoraastetta
mustapippuria
1 tl suolaa
2 tl yrttejä esim timjamia ja oreganoa tai
Provencen-yrttiseosta
Sekoita pohjataikinaa varten kulhossa kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon nopeasti sekoittaen öljy, munat ja vesi. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin - se saa olla hyvin löysää. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunipeltiin ja levitä tasaiseksi.
Pilko ja viipaloi herkkusienet, sipuli, kinkku, tomaatit ja kesäkurpitsa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Ripottele kaikki nämä pohjan päälle. Laita näiden päälle puolet juustoraasteesta. Sekoita keskenään kerma, munat ja täytteen mausteet. Kaada seos täytteiden päälle. Lisää lopuksi päälle loput juustoraasteesta.
Paista 225 asteessa 30 minuuttia.