lauantai 25. tammikuuta 2020

Fariini-suklaamarengit

Moi!
Olen leiponut täällä paljon herkkuja huomisiin syntymäpäiväjuhliin 😁 Tässä ensimmäinen herkkuohje. Olen tehnyt joskus fariinimarenkeja ja nyt lisäsin joukkoon vielä sulatettua suklaata. Niihin kinuskisiin fariinimarenkeihin löytyy ohje täältä. Ja alla ohje niihin suklaisiin fariinimarenkeihin 😃


Fariini-suklaamarengit:
3 valkuaista
2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
n.70 g tummaa suklaata

Vatkaa valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sitten sokeria pikkuhiljaa vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja hieman jäähtynyt sulatettu suklaa vaahdon joukkoon varovasti nostellen. 
Laita massa pursotinpussiin ja pursottele marenkeja leivinpaperille. Paista 100 asteessa koosta riippuen 50-60 minuuttia.

Minä paistoin tavallisessa uunissa molemmat pellit yhtäaikaa ja vaihtelin 20 minuutin välein peltien paikkaa. Tein näistä suht isoja niin kestivät kuivua yli tunnin. Jätä marengit uuniin jäähtymään ja jätä uunin luukku raolleen.
Kun marenki on kuiva, se irtoaa helposti paperista ja on kevyt.
Ohjeella tulee 2 pellillistä marenkeja

Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Jopas uulostavat hyviltä! Näitä on pakko testata. Kohta tulee tyttärenpojan 2 v. synttärit, siellä taitaa olla tarjolla näitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli kyllä kivan makuisia, vähän vaihtelua 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊