lauantai 9. maaliskuuta 2019

Toscakakku (26cm)

Moi!
Tämä ohje on taas sieltä äidin reseptivihkosta jota kuvasin muutama viikko sitten. Multa puuttuu blogista toscakakun ja -piirakan ohje, enkä ole sellaisia koskaan leiponutkaan. Nyt halusin vihdoin kokeilla sellaista. Äiti tekee niin rutiinilla kaiken, että tässäkin ohjeessa oli vain ainesosat kirjoitettu vihkoon eikä lainkaan teko-ohjetta 😄 Sain suulliset ohjeet mutta kotona vielä tehdessä lisäsin ohjeeseen tuon märän pyyhkeen käytön. Tämä on oikein kosteaa ja maukasta kakkua ja tuo päällinen kyllä on ihan mahdottoman hyvää 😋 Sen verran kehitysideaa syntyikin että pitäiskö tuon kakun osuutta pienentää... Tai sitten pidän tämän kakun kakkuna ja kehitän ohjeesta suoraan piirakan! 😉


Toscakakku 26cm

Pohja:
100 g voita
2 dl maitoa
4 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Sulata voi kattilassa, nosta kattila sivuun ja lisää joukkoon maito. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää sitten vaahtoon vuorotellen nesteitä ja jauhoja niin että aloitat ja lopetat jauhoihin. Kaada taikina 26cm vuokaan jonka pohjalla ja reunoilla on leivinpaperi. Voit myös voidella ja jauhottaa vuoan. Ja jos on mahdollista niin käytä vuoan ympärillä kylmällä vedellä kasteltua pyyhekaistaletta. Tämän ansiosta kakku paistuu tasaisemmin eikä reunat kuivu. Jos pyyhettä ei ole, kakku kohoaa keskeltä hieman ja ennen päällisen lisäämistä voit painaa kakkua keskeltä tasaisemmaksi.
Paista pohjaa 175 asteessa 30 minuuttia.

Tee kakun paistumisen aikana toscapäällinen ja huomaa että pohjan ja päällisen paistolämpötilat ovat erilaiset.

Toscapäällinen:
150 g voita
150 g sokeria (1½dl)
150 g mantelilastuja
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl maitoa

Mittaa kaikki ainekset kattilaan niin että voi jää alimmaiseksi ja anna kiehua hiljalleen sekoitellen 5-10 minuuttia kunnes seos hieman sakenee. Kaada sitten valmiin kakkupohjan päälle ja paista uunissa 200 asteessa 10 minuuttia kunnes tosca on kauniin värinen. Anna jäähtyä.


Terveisin Taru

6 kommenttia:

  1. Toscakakku on kyllä yksi parhaista! Porkkanakakun lisäks tietenki! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää ja kuka nyt ei kinuskisesta mausta tykkäis 😄 Porkkanakakku on kans ihan parasta!

      Poista
  2. Toscakakku on kyllä hyvää.. Mutta niin harvoin tulee tehtyä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä hyvää ja oli hassua että se oli mulla kokeilematta. Mä kun oon jonkun verran kuitenkin leiponut 🤣

      Poista
  3. Toscapiirakkaa olen kyllä tehnyt, mutta en tällaista kakkumuodossa. Kiitos sinulle tästä ohjeesta .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakku oli kyllä hyvää. Pitää vielä tehdä piirakkaakin 😊 Niin ja kun oli niistä pelargoneista puhe niin piti laskea oikein kuinka monta mulla niitä on. Mulla on 33 pelargonia plus ne 8 pistokasta. Ja nyt mulla kuoli talven aikana yksi pelargonia, jota ei ole tapahtunut vuosiin. Aika monta pelargoniaa mulla on 😄

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊