torstai 1. maaliskuuta 2018

Pellillinen maukasta kanttarelli-pekonipiirakkaa

Moi!
Tässä toinen suolainen piirakka jonka tein mieheni juhliin. Tämäkin onnistui tosi hyvin! Pekoni ja kanttarelli on kyllä mahtava pari! 💕 Pohjan päälle tuleva ensimmäinen täyte antaa mehevyyttä ja lisämakua piirakkaan. Päälle tuleva paistos saa olla reilun makuinen joten maistele siitä suolan määrää. Itse käytän pansuolaa ja laitoin sitä 1tl ja sillä määrällä paistos oli omaan suuhun hieman suolainen mutta kun paistos on miedon 1.täytteen päällä on lopputulos sitten superherkullinen! 😋 Jos paistoksen jättää vähäsuolaiseksi niin sitten helposti koko piirakasta tulee pliisu, mutta nämäkin ovat tietysti makuasioita 😊


Pellillinen maukasta kanttarelli-pekonipiirakkaa

Täysjyväinen rahkavoitaikina:
250 g maitorahkaa
250 g voita
3½ dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(ripaus suolaa)

Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi ja jauhot. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä jauhoja. Kaulitse ja painele pellille.
Pohja onnistuu myös gluteenittomista jauhoista!

Täyte 1.
200 g kanttarellituorejuustoa
150 g ranskankermaa
2 kananmunaa
2 dl juustoraastetta

Sekoita vispilällä kaikki nestemäiset ainekset sekaisin ja lisää lopuksi juustoraaste.
Levitä täyte pohjan päälle.

Täyte 2.
1 pkt (170g) pekonia
n. 2 dl pilkottua purjoa
n. 2½ dl paistettuja kanttarelleja (tuoreita n.½l)
noin 1 tl (pan)suolaa
½ tl valkopippurijauhetta
kourallinen tuoretta persiljaa silputtuna
---
2 dl juustoraastetta

Leikkaa pekoni saksilla palasiksi kylmälle paistinpannulle ja paista kypsäksi. Lisää sitten joukkoon pilkottu purjo ja paista vielä hetki. Lisää sitten joukkoon pilkotut (ja sulatetut) sienet ja paista hetki. Mausta suolalla, valkopippurilla ja persiljalla. Laita paistos piirakan päälle ja lisää päälle vielä juustoraaste. Paista piirakkaa 200 asteessa alatasolla noin 30 minuuttia.


Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Apua kanttarelleja - Ihanaa herkkua varmasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Kanttarellit saa aina veden kielelle! 😄

      Poista
  2. Varmasti herkullista! Meniskö kylmänä jos tekisin lauantain juhliin jo huomenna? Vai pitäiskö tarjota lämpimänä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tein nämä piirakat edellisenä päivänä ja lämmitin sitä mukaa tarjolle lisää kun edelliset loppui. Nämä on parasta kuumana, vähintään lämpimänä. Kylmänä en tarjoaisi. Laita piirakan palat tarjolle nätillä ruokalautasella jonka voi laittaa mikroon 😉👍

      Poista
  3. Ompas herkullisen näköistä :) Ihanaa maaliskuuta Sinulle!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊