tiistai 12. joulukuuta 2017

Appelsiini-charlotta (24cm)

Heips!
Muutama viikko sitten tein tälläisen piristyskakun kaiken pimeyden keskelle 🌞 Kyllä tämä vähän helpotti! 😆 Kaikki alkoi appelsiinimarmeladista jonka halusin käyttää ja halusin tehdä jotain raikasta kakkua. Me tykätään tosi paljon tästä appelsiinicharlotasta ja muokkasinkin siitä täytteestä tämän täytteen. Tämä oli kyllä ihanaa charlottaa! Oikein piristävää herkkua! Ja ostinpa itselleni kimpun neilikoita ja ruusujakin, ne vasta piristääkin tähän aikaan vuodesta! 😄💕


Appelsiini-charlotta: 

Kääretorttu:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon sihdin läpi varovasti sekoitellen. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia.
Kun kääretorttupohja on jäähtynyt hieman kumoa se sokeroidulle leivinpaperille ja levitä päälle
purkillinen eli 230g appelsiinimarmeladia
ja kääri se tiukaksi rullaksi leivinpaperin sisään. Anna kääretortun tekeytyä jääkaapissa tunnista pariin. Leikkaa kääretorttu 1cm siivuihin. Vuoraa 24cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka tai muu vuoka kelmulla (minä laitoin pohjalle leivinpaperia ja reunoille kalvot). Asettele kääretortun viipaleita reunoille ja pohjalle.


Appelsiinirahkatäyte:
4 dl kermaa
1 prk sitruunarahkaa
1 prk maustamatonta maitorahkaa
2 appelsiinia (säästä puolikas liivatteiden sulattamiseen)
5 liivatelehteä
½ appelsiinin mehu liivatteiden sulattamiseen
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota kerma ja sokerit. Lisää rahkat. Leikkaa appelsiinit pieniksi paloiksi (säästä puolikas appelsiini josta puristat mehut liivatteiden liottamiseen). Sulata kylmässä vedessä pehmenneet liivatelehdet kiehautettuun appelsiinimehuun (n.½ dl) ja lisää ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen. Lisää lopuksi appelsiinipalat. Kaada täyte kääretortun siivuilla vuorattuun kulhoon. Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia. Kumoa hyytynyt kakku tarjoiluvadille. 


Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää menee kokeiluun. Hyvää joulun odotusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä on kyllä hyvää herkkua. Kiitos samoin sinulle Nila 💕

      Poista
  2. Näyttää ja kuulostaa kyllä ihanalta tuo charlotta! Pitäisi joskus kokeilla itsekin. Minä rakastan tätä vuodenaikaa, ihan lemppari syksyn kanssa. Mutta täällä on kyllä valkeutta eli lunta vaikka muille jakaa. Eikö teillä ole lunta? Mukava, että oot piristänyt itteäsi noilla ihanuuksilla. <3

    Valoisaa joulun odotusta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena 😍 No mä katoin et oon tehnyt tämän kakun 25.11. ja silloin oli kyllä ihan hirveen pimeetä. Nyt saatiin tiistaina vihdoin lunta tänne Poriin! Toivotaan että se pysyy! 👍👍👍
      Kiitos samoin sinulle ja perheellesi ihanaa joulun odotusta myös 💕

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊