torstai 1. joulukuuta 2016

Tomaatti-mozzarellapiirakka ∅26cm

Hei!
Tätä ohjetta olenkin pyöritellyt ja testaillut useampaan kertaan ennen reseptin julkaisua. Olen saanut vastaavaa piirakkaa veljeni vaimon tekemänä, mutta halusin nyt itse tehdä oman reseptin. Nyt olen vihdoin tyytyväinen ja saatte ohjeen aivan huippuherkulliseen suolaiseen piirakkaan! Piirakka on tomaatin ansiosta mehukas ja maukas vaikkakin hieman vaikea leikattava. Eikä tuo mozzarellakaan kovin helppoa leikattavaa ole... Mutta siis vaikka pohja vettyy hieman täytteestä ja leikattavuus on hankala niin ikinä en kyllästy tähän, niin järkyttävän herkullista ja maukasta se on! 😋


Tomaatti-mozzarellapiirakka ∅26cm

Pohja:
150 g pehmeää voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
½ tl suolaa
3 rkl vettä

Täyte:
3-4 rkl vihreää tai punaista pestoa
(3-4 aurinkokuivattua tomaattia)
(kourallinen tuoretta basilikaa)
3 isoa tomaattia
3 mozzarellapalloa
mustaa pippuria
(vähän juustoraastetta)
---
2 dl kermaa
1 kananmuna

Päälle mustaa pippuria ja persiljasilppua

Nypi pehmeä voi, jauhot, kaurahiutaleet ja suola ja lisää lopuksi 3 rkl vettä. Painele noin 26cm vuoan pohjalle jauhotetuin sormin. Levitä pesto lusikalla pohjan päälle. Ripottele siihen päälle aurinkokuivattua tomaattia ja basilikaa hienonnettuna. Asettele sitten tomaatin ja mozzarellan siivut nätisti vuorotellen piirakkaan ja ripsauta päälle mustaa pippuria. Kaada kerma-kananmuna-seos lopuksi kaiken päälle. Paista 200 asteessa noin 35-40 minuuttia kunnes piirakka on saanut kauniin värin. Tarkkaile piirakan keskiosaa ettei se jää liian vetiseksi!

-Piirakka on iso joten se ei välttämättä mahdu tavalliseen lasiseen piirakkavuokaan ellei vuoassa ole korkeat reunat. Suosittelen tekemään piirakan 26cm irtopohjavuokaan josta piirakka on helppo liu'uttaa tarjoilulautaselle.

-Voit jättää täytteestä pois aurinkokuivatun tomaatin ja basilikan piirakan maun suuremmin kärsimättä, mutta kerma-kananmunaseos on ehdoton koostumuksen kannalta! Testattu on😉



Terveisin Taru

5 kommenttia:

  1. Tämä on minunkin suosikki suolainen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä hyvää! Aivan makuja täynnä vaikka on yksinkertainen aineksiltaan! :D

      Poista
  2. Moi. Aikasemmin tosiaan kommentoin sun blogiasi ja en erehtynyt,on niin herkun oloonen tämäkin piirakka että kokeiluun menöö :). Mietin sitä kun mainitsit leikattuvuudesta niin eikö kannattais korvata tomaattiviipaleet puolikkailla kirsikkatomaateilla ja mozzarellaviipaleet niillä minimozzarellalla (oliko nimeltään jtn mozzarellahelmet tjtn sellaista)? Sekoittais ne yhteen ja sekaisin, muuten tekis ohjeen mukaan? Joskus myös pohjan vettymisen ehkäisimeksi kuullut että hitusen ripottelee korppujauhoja taikinan päälle ennen täytteitä? Mutta juu kunhan ehdotin ja testailen tätä ainakin joulun jälkeen kun kinkku alkaa tympiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Anonyymi! Kokeile ihmeessä tätä, on nimittäin täynnä makuja tämä piirakka :D
      Vois molempia sun vinkkejä kokeilla. Jotenkin tykkään tuosta tomaattiviipaleiden ja mozzarellaviipaleiden ladonnan tekemästä "kuviosta", mutta miksei sitä voisi kokeilla kirsikkatomaateillakin. Niistäkin voisi hauskan näköinen piirakka tulla ;D

      Poista
  3. Hei Vaikuttaa herkulliselta makuuni. Tomaatti ja pohjan vettyminen: Ranskassa tuli vastaan tomaatti quichen ohje, jossa taikinan päälle ripoteltiin hiukan juustoraastetta ennen tomaattikerrosta. Käytän tätä tapaa muussakin, jos täyte tulee olemaan kovin kostea.
    Samaisessa ohjeessa tomaattiviipaleita valutettiin tovi.
    Valunut mehu ko. ohjeessa muistaakseni käytettiin päälle kaadettava crème fraîche - muna seokseen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊