Hei!
Nyt tuli kokeiltua ihanan erilaista täytekakkupohjaa! Tykättiin pohjasta älyttömän paljon!
Pohjaan sopii hyvin happamammat marjat kuten vadelma, puolukka ja karpalo. Tein kakkuun vadelmarahkatäytteen ja se sopi pohjan kanssa sairaan hyvin! Pohja ei maistunut rukiilta mutta oli huomattavasti maukkaampi kuin tavallinen sokerikakkupohja. Suutuntuma oli myös rouheampi ja vahvempi. Nam miten hyvää kakku oli! Ohje on kopioitu Leena-muorin blogista täältä. Kiitokset mahtavan ohjeen jakamisesta! ♥
Ruiskakkupohja 18cm
1 lasillinen kananmunia (laitoin 4kpl)
¾ lasillista sokeria
1 lasillinen ruissihtijauhoja (hienoja ruisjauhoja)
Käytä huoneenlämpöisiä raaka-aineita. Vaahdota munat ja sokeri todella napakaksi vaahdoksi. Nostele ruisjauhot varovasti sekaan. Voitele vuoka (18cm) voilla ja leivitä se ruisjauhoilla. Paista pohja 170 asteessa uunin alatasolla 45 minuuttia, sammuta uuni ja anna vielä paistua jälkilämmössä 15 minuuttia tai enemmänkin. Nosta kakku uunista, jäähdytä ja kumoa. Anna vetäytyä rauhassa. Leikkaa pohja 2-3 cm siivuiksi.
Huom. Kostutusta tarvitaan tähän pohjaan runsaammin kuin vehnäpohjaan, sillä ruis imee enemmän kuin vehnä. Kakun kokoaminen kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä.
Ruiskakkupohja 24cm
8 kpl kananmunia
1½ lasillista sokeria
2 lasillista ruissihtijauhoja (hienoja ruisjauhoja)
Kokeilin tätä pohjaa isompana, 24cm ja onnistui myös aivan mahtavasti!
Paistoaika oli mulla tässä tunnin jonka jälkeen otin pohjan pois uunista ja annoin jäähtyä.
Tuossa yllä siis ainesten määrät siihen!
24cm kakkupohjaan laitoin kostutusta 2dl per kerros.
24cm kakkupohjaan laitoin kostutusta 2dl per kerros.
Huomioitani:
Leikkasin pohjan vain kahteen osaan koska paistoin pohjan 20cm vuoassa ja siitä tuli aika matala ja laitoin 1½ dl vaniljalla maustettua maitoa per kerros.
Kakku jää myös kuopalle keskeltä niin sen takia piti myös vähän askarrella korkeista reunoista paloja tuohon monttuun keskelle. Pohja ei muuten leikkaantunut kakkusahalla vaan vaati kunnon sahalaitaisen veitsen ;D
Terveisin Taru
Ihan mahtavaa, että tykkäsitte pohjasta! Tuo täytekin näyttää todella hyvälle. Otan sen asiaksi ensi vuoden puolella. :) Tuo pohja on todellakin maistuvampi kuin normaali vehnäpohja. Ihan eri säväys tulee siitä kakkuun. Mukava kun muistutit tästä näin joulun alla, oli nimittäin jo ihan eri suunnitelmat...;) vähän olin unohtanut ajatella koko ruispohjaa. :D
VastaaPoistaPohja oli kyllä ihan mahtavaa! Niin kuin tuo täytekin jonka hoksasin tehdä! Vadelmat sopi pohjan kanssa yhteen tosi hyvin kaikkien syöjien mielestä. Rahkakin oli hyvä lisä! Mulla oli joulun kakkuun kanssa suunnitelmia mutta nyt tuntuu, että haluisin tehdä tätä samaa... ;D
PoistaHauska! Pitää joskus testata :)
VastaaPoistaKokeile ihmeessä, oli niin hyvää! Vehnäistä ei edes enää tee mieli kuin tätä vaan ;D Ja on tämä paljon terveellisempi kuin valkoiseen jauhoon tehty pohja! Ja makua löytyy! :)
PoistaTätä(kin) täytyy kyllä joskus testata..
VastaaPoistaSuosittelen kyllä! Tämä oli niin posiitivinen yllätys! Jotenkin sitä kuvitteli pohjan olevan vahvasti rukiin makuinen tai happaman oloinen, mutta ei ollut! :D
PoistaTätä kokeilen ehdottomasti. Kiitos Taru!
VastaaPoistaKiva kuulla ja ole hyvä! :) Tein pohjan jo uudestaan isompana pakkaseen joulua varten, kun niin tästä tykättiin ;D
PoistaRuisjauhoja tulee käyettyä kyllä paljon muuten, mutta eipä oo tullut testattua sokerikakkupohjaan. Täytyykin joskus kokeilla :)
VastaaPoistaKokeile ihmeessä! Oli kyllä tosi pohja. Mielenkiintoista miten tämä pohja ei ole pysynyt suosiossa, vai onko vaan vahingossa unohtunut... mutta toivottavasti saan nyt levitettyä ohjetta eteenpäin ;) Tämä on vehnäjauhopohjaa terveellisempikin! :D
Poista