torstai 20. lokakuuta 2016

Minttusuklaajuustokakku (24cm)

Moi!
Tein tilauksesta tätä minttusuklaajuustokakkua ja mitoitin kakun nyt 24cm vuokaan. Ohje on alunperin Ulla Svenskin. Tämä on ihan parasta herkkua!

Usean kerran olen tätä kyllä tehnyt! ;D
Täyte sopii myös ihanasti täytekakkuun, kurkkaa tänne!


Minttusuklaajuustokakku 24cm

Pohja:
250 g minttu Domino-keksejä 
85 g voita 

Täyte:
6 dl vispikermaa 
400 g maustamatonta tuorejuustoa 
1 dl + 2 rkl sokeria 
6 rkl vihreää minttulikööriä 
8 liivatelehteä 
130 g Maraboun minttukrokanttisuklaata 

1. Murskaa keksit ja sulata rasva, sekoita ne keskenään sekaisin. 
2. Painele keksi-rasvaseos leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja osin reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin. 
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. 
4. Vaahdota vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sitten notkistettu tuorejuusto. Pilko minttusuklaa paloiksi. 
5. Kuumenna minttulikööri kiehuvaksi ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen. 
6. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen, jos haluat täytteestä vihreämpää, sekoita siihen hieman vihreää elintarvikeväriä. 
7. Sekoita sokeri ja paloitellut minttusuklaat joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli. 



Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Nam! Varmasti hyvää. Kauniin värinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura! Mä laitan tähän aina vähän vihreää väriä, että saan sopivan värin. Pelkällä liköörillä väri jää aika vaaleaksi. Tämä on ihanaa herkkua! :)

      Poista
  2. Näyttääkin jo niin hyvältä!! Harmi kun ei taida löytyä kotoa minttulikööriä, muuten olisin testannut tätä heti... :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne! :D Mä olen jo yhden pullon käyttänyt pelkästään kakkuihin, toinenkin pullo on jo puoliksi käytetty! Ei tätä likööriä kyllä juomaan pysty... kuvausrekvisiittaa nuo lasit vaan on ;D Multa on muuten joskus kyselty liköörille korviketta, mutta en keksi mitään kovin hyvää korvaavaa juttua. Piparminttuesanssikin on jo jotenkin eri makuista...

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Tämä on kyllä kivan erilainen kun on vihreäkin. Ja maku on aivan ihana suklaisine sattumineen ;D

      Poista
  4. Älyttömän herkullisen näköinen, vaikken yleensä tällaisten fani olekkaan...tämä kyllä houkuttaa maistelemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi! Tätä kakkua on tullut paljon tehtyä, niin hyvää se on :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊