Hei!
Olen koittanut tyhjentää pakastinta edellisvuotisista omena-karviaissoseista ja pari kertaa olen tehnyt tälläistä omenapannaria. Tämä on ollut hyvää ja oiva paikka upottaa sosetta! Lämpimänä jäätelön kanssa tämä on ihan parasta, mutta ei tuo kanelikermavaahtokaan huonoa ollut! ;)
Minä en koskaan käytä lettu- tai pannukakkutaikinoissa sokeria, siksi ohje on sokeriton. Päälle kuitenkin laitetaan makeaa hilloa ja aika usein vielä kermavaahtoa. Lisätkää sokeria ohjeeseen halutessanne.
Minä en koskaan käytä lettu- tai pannukakkutaikinoissa sokeria, siksi ohje on sokeriton. Päälle kuitenkin laitetaan makeaa hilloa ja aika usein vielä kermavaahtoa. Lisätkää sokeria ohjeeseen halutessanne.
Omenapannukakku:
8 dl maitoa
2 ½ dl omenasosetta (tosi vähäsokerista)
3 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
½-1 tl kanelia
Riko munat kulhoon ja vispaa käsivispilällä niiden rakenne rikki. Lisää maito, omenasose, suola ja kaneli ja sekoita. Lisää jauhot kahdessa erässä ja vispaa käsivispilällä kunnolla sekaisin. Anna taikinan turvota sen aikaa, kun uuni lämpenee 200 asteeseen. Kaada taikina leivinpaperoidulle syvälle uunipellille ja nosta varovasti uuniin. Paista noin 35 minuuttia.
Tarjoa vaniljajäätelön tai kanelikermavaahdon kanssa. Mulla oli tässä päällä vielä samaa omena-karviaissosetta jota oli pohjassakin.
Kanelikermavaahto:
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
Vatkaa kerma, vaniljasokeri ja kaneli yhdessä.
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
Vatkaa kerma, vaniljasokeri ja kaneli yhdessä.
Terveisin Taru
Mä olen samoilla linjoilla sun kanssa että pannukakkuun ei kuulu laittaa sokeria, mutta täyte saa ja kuuluukin olla makea!! :)
VastaaPoistaP.S. Oli tosi kiva nähdä! ♥ Tässä olen yrittänyt urakoida valokuvia läpi.... ;)
Mä olen äidiltä perityillä ohjeilla letut ja pannarit tehnyt, eikä äitikään sokeria taikinoihin laita. Jotenkin se tuntuu turhalta kun hilloa päälle kuitenkin tulee laitettua ;D Jotkut ripottelee letuillekin sokeria paiston jälkeen ja musta se on ihan kauheeta... :/ Hilloakin laitan tosi ohuelti, mutta kermavaahtoa saisi aina olla ;D
PoistaNiin olikin!♥ Oli tosi kiva jutella teidän kanssa :) Sulla olikin aika monta kuvaa selvitettävänä! Jään odottamaan sun postausta! :)
Nam, kuulostaa kyllä hyvältä! Mulla jäi viime vuonna omppuhillot kokonaan tekemättä pikkuneidin vuoksi, ja sitä olen kyllä kaivannut!! Omenapuut kuitenkin onneksi notkuvat omppuja joten tänä syksynä taas keitellään.. :)
VastaaPoistaTämä onkin mukava herkku lapsillekin! Mulla toi sose oli aikas kirpsakkaa, kun käytän niin vähän sokeria siinä. Karviainenkin antaa mukavaa makua siihen! :) Meillä tulee vähän omenaa, kun ollaan jouduttu kaatamaan lähes kaikki puut. Yksi vanha on enää pystyssä. Uusia ollaan ostettu, mutta ei ne vielä pitkään aikaa tuota satoa...
PoistaKuulostaa hyvältä! Täytyy kokeilla ;)
VastaaPoistaKiitos Linda! Nämä pannukakut on niin helppoja tehdä lapsiperheessä, kun ei tarvitse hellan edessä seistä! On herkullista ja ruokaisaa :D
PoistaJuu niin ovat ja niistä syö hyvin muutamanakin päivänä :) Vaikka letutkin ovat erittäin hyviä ;)
PoistaIhanaa, nams!:)Minä kans en ruukaa sokeria käyttää taikinassa. Tykkään syödä tuoretta pannaria ilman päällisiäkin, mutta kerma ja hillo, erityisesti omenahillo: nams ja mums! :D Onkos sulla karviaisreseptejä? Meille on tulossa niitä kivasti - kiitos nykyisen kodin valmiiden marjapensaiden. :) En ole koskaan tainnut syödä mitään karviaisjuttuja, mutta piirakkaan olen törmännyt reseptikirjoissa.
VastaaPoistaMäkin tykkään syödä pannaria ja lettujakin ilman mitään lisukkeita TAI sitten on oltava hilloa JA kermavaahtoa. Lapsena söin letut aina paljaaltaan kun en tykännyt hilloista lainkaan :D Ja joskus sain sellaisia lettuja vieraissa joihin oli ripoteltu sokeria päälle niin ne oli kyllä aika pahoja... Mutta makunsa kullakin... ;D
PoistaIhan pelkästään karviaisesta mulla ei oo reseptejä, paitsi tuo (aivan ihana!) likööri, mutta omena-karviaissoseesta löytyy useampi! Karviainen sopii musta tosi hyvin omenan kanssa! Jos omena on mieto niin karviaisella saa siihen mukavaa terää. Jospa hommaat omenaa kaveriksi ja teet sosetta??? Siitä löytyis sitten mainioita ohjeita! ;D
http://taikakakut.blogspot.fi/2013/08/omena-karviais-hyydykekakku.html
http://taikakakut.blogspot.fi/2013/08/kaneli-omenakakku.html
http://taikakakut.blogspot.fi/2014/03/omenaviinerit.html
https://taikakakut.blogspot.fi/2016/05/karviaislikoori.html