lauantai 30. heinäkuuta 2016

Kakkuja!

Moi!
Mulla oli reilu viikko sitten synttärit ja tiesin, että väkeä poikkeaa niin tein vähän kakkuja :D Tein omiin suklaan himoihin kaksi Nigellan paholaisen kakkua vadelmilla höystettynä, ohje löytyy täältä. Tämä kakku on ihan parasta suklaaherkkua mitä tiedän ja varsinkin vadelmaisena!!! ♥



Toinen kakku jota halusin pitkästä aikaa tehdä oli ruotsalaisten versio Schwarzwaldin kakusta. Ohje löytyy täältä. Liian kosteat kelit vaan kävivät liiaksi marenkipohjien päälle... Tein pohjat jo edellisenä iltana ja ne ottivat jo etukäteen itseensä niin paljon kosteutta, että sulivat aikas nopsaan kakun sisällä vaikka kasasin kakun vain noin 3 tuntia ennen sen syömistä. Tällä kertaa en myöskään lähtenyt Alkoon hakemaan Cointreau-appelsiinilikööriä vaan maustoin täytekerman vain appelsiinin mehulla ja kuoriraasteella. Likööri maistuu kakussa niin vähän, ettei sen puuttumista edes huomannut. Kakku oli monen mielestä hyvää, itse en tällä kertaa tykännyt vaikka viimeksi se oli tosi hyvää. Liekö syynä sitten se marenkilevyjen sulaminen, se vaikutti kuitenkin kokonaisuuteen aika paljon...



Terveisin Taru

26 kommenttia:

  1. Myöhästyneet synttäri onnittelut!
    Aivan ihanat kakut!
    Tuota paholaisen kakkua täytyy kyllä kokeilla joku kerta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Sari! :) Kokeile ihmeessä! Se on suht helppo ja aivan älyttömän suklainen ja herkullinen! Palakuva löytyy ohjepostauksesta ;)

      Poista
  2. Lämpimät onnittelut vuosilisästä! ;) <3 Ihania kakkuja! Tuo paholaisen kakku pitää kyllä joskus testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Leena! :D Tuo Nigellan Devil´s food cake on täydellinen suklaakakku!

      Poista
  3. Onnea synttärin johdosta! Kauniit kakut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kaura! :) Tuohon suklaakakkuun en kyllästy lainkaan ;D

      Poista
  4. Onnea synttärisankarille. Ihanan näköistä suklaakakkua, ai että

    VastaaPoista
  5. Onnittelut minultakin! <3 Tuo suklaakakku näyttää ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Maiju! ♥ Tuo kakku on sairaan suklaista ja ihanaa!

      Poista
  6. Suklaa ja vadelma ovat ihan parasta yhdessä! ONNEA! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään myös! Vadelma piristää ihanasti tuhtia kakkua. Kiitos paljon! :)

      Poista
  7. Toivottelen paljon onnea näin jälkikäteen... suklaa-vadelmakakku on yksi minunkin lemppareista. Pitääpä muistaa tuo ohje, kun teen ensi kerran jotain herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Mimmi! :) Kokeile ihmeessä tätä! On ihanan suklaista!

      Poista
  8. Hyvännäköiset kakut : Tuo Nigellan kakku on kyllä aivan ihana suklaaherkku, nam! Paljon Onnea Taru!!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Suklaapossu! ♥ Tuo suklaakakku vie kyllä kielen mennessään... ;D

      Poista
  9. Onnittelut sinulle! :) Kakku näyttää jälleen ihan älyttömän hyvältä.. Meillä on tulevana viikonloppuna kolmen lapsen kummisynttärit. On vaan niin monia ihania reseptejä mitä haluttaisi kokeilla että tulee ihan valinnan vaikeus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Raisa :) No johan on sulla juhlia tiedossa! Tiedän tuon tunteen kun kaikkia ihania reseptejä on korvan takana miljoona ja valinta on lähes mahdoton! ;D

      Poista
    2. Yhdet yhteiset juhlat siis.. :D
      Hei sitä jäin miettimään, että jos teen kakun 26 cm vuokaan ja halkaisen pohjan kahteen osaan, niin kuinka monen kertaisena kannattaisi taikina tehdä? Tämä ohje taitaa nyt olla vahvoilla päästä kokeiluun.. :) t. Raisa

      Poista
    3. Okei! :D
      Mä en ole itse uskaltanut kikkailla lainkaan tämän reseptin kanssa, siksi teen aina kaksi kakkua yhden ison sijasta. Mutta yhteen isoon 26cm kakkuun tekisin myös kaksi erillistä pohjaa. Kaksinkertaisen taikinan luulisi riitävän 26cm vuokaan jotta yksi pohja olisi noin vahva kuin tässä kakussa ja näitä tekisin siis kaksi (eli yhteensä nelinkertainen taikina). Kakkupohja on todella kosteaa ja raskasta kypsänä joten leikkaaminen saattaa olla hankalaa. Ja kun pohjia olisi kaksi niin säästyisit leikkaamiselta. Mitään varmaa en uskalla luvata ettei tule sanomista... ;D

      Poista
    4. Tein taikinan kaksinkertaisena, mutta taikinaa oli niin reilusti, että paistoinkin pohjan kahdessa 24cm vuoassa (koska mulla on vain sen kokoisia vuokia kaksi kappaletta).. Kolminkertainen olisi voinut ehkä olla hyvä 26cm vuokiin..

      Sen verran jouduin pohjia leikkaamaan että sain niihin muodostuneet kohoumat pois (pinnan tasaiseksi) ja totesin tuon, että yksi halkaistu pohja olisi ihan mahdottomuus. Se mitä päältä leikkasin, hajosi ihan palasiksi kun siirsin pois. Se ei toki haitannut, saatiinpa maistella kakkua jo vähän etukäteen. :D

      Kakku oli kyllä ihan älyttömän hyvää, takuulla teen toistekin! Kiitos ohjeesta! :)

      Poista
    5. Okei! Mä ymmärsin väärin sitten kun luulin että leikkelit pohjia halki ;D Mutta kivastihan tuo sitten meni kun saitte herkutella jo etukäteen ;D Ole hyvä!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊