Moikka!
Tein tyttären 2-vuotissyntymäpäiville kaksi suolaista piirakkaa. Toinen oli tämä metsäsienistä tehty piirakka. Halusin pitää sienen maun puhtaana ja siksi laitoin kaveriksi vain sipuleita ja persiljaa. Laitoin piirakkaan herkkutattia ja suppilovahveroa. Piirakan maku oli mielestäni hyvä. Se oli mieto ja sienet olivat pääosassa :)
Metsäsieni-kevätsipulipiirakka
Rukiinen rahkavoitaikina:
250 g maitorahkaa
250 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1½ dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi ja jauhot. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä jauhoja. Kaulitse pellille.
Pohjan voi tehdä gluteenittomana
vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen!
Metsäsienitäyte:
Metsäsienitäyte:
8 dl - 1 litra metsäsieniä
1 sipuli
3 kevätsipulia varsineen
suolaa ja valkopippuria
n. 1½ dl tuoretta persiljaa silputtuna
4 dl juustoraastetta
4 dl kermaa
2 kanamunaa
Paista pannulla sienet ja sipuli, mausta suolalla ja valkopippurilla. Levittele piirakkapohjan päälle 2 dl juustoraastetta ja sitten sieni-sipulipaistos ja sitten loput juustoraasteesta ja vielä persiljasilppu. Sekoita keskenään kerma ja munat ja laita seos varovasti kauhan kanssa piirakan päälle. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Käytin itse tässä piirakassa kuivattua herkkutattia ja suppilovahveroa joita liotin noin ½ tuntia. Paistoin sienet sipulien kanssa voissa.
Toinen piirakka oli tämä parsakaali-pekonipiirakka. Tätä onkin tullut tehtyä monia kertoja. Tämä on yksi lemppareistani! Ohje on saatu joskus kauan sitten ystävältä.
Ohje siihen löytyy blogistani täältä.
Terveisin Taru
Ihana ohje! Kanttarellista voisin tämän tehdä. Ne on mun lemppari sieniä.
VastaaPoistaTuo pohjakin kuulostaa hyvältä! Tätäkin täytyy jossain vaiheessa kokeilla!
Kiitos Sari! :D Joo kyllä kanttarellit on ihan parhaita! Ostin Rekosta niitä suolattuna ja erittäin pitkällisen huuhtelun ja liotuksen jälkeen ne olivat tosi hyviä! Itse en ole niitä nimittäin koskaan metsistä löytänyt niin saan ostaa ne herkut muilta ;D Kokeile ihmeessä tätä! Pohja on hyvää ja kätevä näin juhlissakin, kun se ei murusta niin kuin yleensä suolaisten piirakoiden pohjat.
PoistaKumpikin näyttää herkulliselta. Vaikka sieniä vierastankin niin kyllä tulee ihan vesi kielelle.. :)
VastaaPoistaKiitos Raisa :) Tuo sienipiirakka on kyllä hyvännäköistä ja makuista ;D
PoistaHerkullisen näköisiä molemmat :) Mä käytän tuota rahkavoitaikinaa melkein kaikissa suolaisissa piirakoissa. On tosi helppo tehdä ja siinä on kiva koostumus. Ja jotenkin kevyemmän oloinen kuin peruspiirakkataikinat :) Nuo muumiaiheiset kortit on muuten tosi ihania! :)
VastaaPoistaKiitos! :) Mäkin taidan lähes vallan käyttää rahkavoitaikinaa ja aina täysjyväisenä tai rukiisena. Ei enää ees kehtaa laittaa pelkkää vehnäjauhoa... :D Jos ihan pienen piirakan teen niin sitten voin laittaa jonkun muun pohjan. Noita muumi-kortteja tuli muutama askarreltua ;D Sitten kun laitan yleiskuvia juhlatarjoiluista niin niitä näkyy enemmänkin. Koitin laitella niitä niin, että kortin hahmo sopisi jotenkin kyseiseen tarjottavaan. Haisuli pääsi parsakaalipiirakkaan tietystä syystä ;D
Poista