Heips!
Sisko vihjaisi tälläisistä ruusun näköisistä kesäkurpitsapiiraista jotka näki Kotivinkki-lehdessä ja innostuin heti. Omenasta näitä onkin näkynyt monesti eri paikoissa. Tekotapa on sama. Nämä olivat kivoja tehdä ja maku oli aivan ihana! Kesäkurpitsa maistui ihanalta, sitruuna vilahti maussa mukana ja suola ja pippuri korostivat kesäkurpitsan herkkää makua entisestään. Tykkäsin älyttömästi! :D Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty vuohenmaitotuorejuustoa, minä laitoin tavallista tuorejuustoa. Yksi miinus näissä oli, nämä oli tarjottava heti. Olivat tuoreena parhaimmillaan, huoneenlämpöisinä jopa kamalia ja mikron kautta ihan hyviä ;D
Kesäkurpitsapiiraat:
10 kpl
1 pkt voitaikinalevyjä (500g)
Täyte:
noin 1 kesäkurpitsa (tai 2 pientä)
1 rkl sitruunanmehua
1 tl suolaa
valkopippuria
n. ½ pkt maustamatonta tuorejuustoa
Ota voitainalevyt sulamaan. Leikkaa kesäkurpitsa esim. juustohöylällä ohuiksi siivuiksi kulhoon. Mittaa päälle suola, pippuri ja sitruunanmehu ja sekoita. Lämmitä siivuja mikrossa noin 3 minuuttia välillä sekoittaen niitä, kunnes kesäkurpitsat ovat sen verran pehmeitä, että pystyt rullaamaan niitä. Leikkaa voitaikinalevyt pituussuunnassa kahtia ja kauli kaksinkertaisiksi. Levitä koko levylle tuorejuustoa ja laita toiselle pitkälle sivulle kesäkurpitsaviipaleita. Taita levyt pituussuunnassa kahtia niin, että kesäkurpitsan viipaleet jäävät taikinasiivun väliin. Rullaa ja laita muffinssivuokiin tai voideltuun muffinssipeltiin. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 15 minuuttia. Laske uunin lämpö 150 asteeseen ja paista vielä 20 minuuttia tai kunnes piiraat ovat kypsiä. Jos pinta tummuu liikaa, peitä piiraat foliolla. Tarjoa piiraat vastapaistettuina.
Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty vuohenmaitotuorejuustoa.
Ohje on Kotivinkki-lehdestä.
Ohje on Kotivinkki-lehdestä.
Terveisin Taru
Kivan näköisiä! Omenaversiotkin on minulla testaamatta.. :)
VastaaPoistaKiitos :) Mäkään en ole kokeillut omenaversiota. Mutta nämä oli tuoreena siis älyttömän hyviä! ;D
PoistaOnpa hyvän näkösiä. Mie en ole kesäkurpitsaa kokeillu kuin kesäkurpitsa lasagneen ja se onkin hyvää.
VastaaPoistaKiitos Kirsti! Mäkin laitan aina lasagneen kesäkurpitsaa ja se sopii sinne todella hyvin! :)
PoistaKauniit on piiraat! Siis eikö nämä olekaan kovin monimutkaisia tehdä!?! En ole koskaan omenaversioista lukenut ohjetta, kun on näyttänyt niin töiseviltä minun makuuni. Nämä maistuisivat kyllä varmasti. :)
VastaaPoistaKiitos Leena-muori! Ei näitä ole monimutkaista tehdä! Siinä se kävi näppärästi ystävän vieressä katsellessa ;D Ja uunituoreina olivat kyllä todella maukkaita :)
PoistaIhan huippuidea tehdä näitä kesäkurpitsasta! :D
VastaaPoistaMustakin oli mahtava idea! Kesäkurpitsasta kaipaa muutenkin ohjeita ja käyttökohteita. Nämä oli tosi hyviä! :D
PoistaOvatpa nättejä :) Mulla on omenaversiotkin vielä kokeilematta, jospa syksyllä omppukauden alkaessa ehtisi testailemaan niitä vihdoinkin :) Nämä kesäkurpitsaiset varmaan tosi hyviä :P
VastaaPoistaKiitos Suklaapossu! Nämä oli tosi hyvän makuisia, yllätyin kyllä, myönnetään ;D Vaikka kesäkurpitsa on mieto maultaan, sen maku korostui hyvin sitruunan ja suolan ansiosta. Ja voitaikina on aina herkullista ;D
Poista