Moi!
Tein kahvipöytään tarjolle talviomenista piirakan. Pohjan ohje on sama kuin tässä piirakassa, mutta ilman mantelirouhetta. Omenien päällä kanelia ja ruokokidesokeria.
Lohitahnan tein tällä kertaa näin:
Savulohitahna:
300 g lämminsavulohta
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ruukku tilliä
1 ruukku ruohosipulia
150 g ranskankermaa
2 rkl sitruunan mehua
mustapippuria
Silppua yrtit ja hienonna kala (tarkista ruodot pois). Lisää loput ainekset joukkoon ja sekoita kunnolla.
Miten tämä saaristolaisleivän ja lohitahnan yhdistelmä voikin olla niin taivaallinen! Nami! ;D
Terveisin Taru
Näyttääpäs herkullisilta sekä omenapiirakka että saaristolaisleivät. :)
VastaaPoistaKiitos! Molemmat olivat herkullisia :)
PoistaOi että, tuo tahna kuulostaa kyllä älyttömän hyvälle!
VastaaPoistaSe onkin hyvää! En edes tiedä kuinka usein olen tuota tehnyt! Olen tehnyt sitä juhliin, illanistujaisiin ja ihan muuten vaan. Ja aina se on huiman hyvää! ;D
PoistaTäällä näet ihania pieniä ja herkullisia savukalasarvia:
http://taikakakut.blogspot.fi/2013/08/savulohitahna.html
Näyttää herkulliselta, niin makea kuin suolainenkin ♥
VastaaPoistaKiitos Kirsti! Molemmat oli tosi hyviä :)
PoistaSaaristolaisleipää on super kiva tehä. Minulla kans nyt hioutuneena mieleinen resepti. Ootko kokeillut eri nesteillä? Itse teen aina 100 % omenamehuun, ja raastan omppoo sekaan. Muillakin oon koittanut, mut se on yli muiden. :) Mehevän näköinen omppopiiras.
VastaaPoistaTuo onkin helppo leipä! Ei siinä paljon taitoja vaadita ja niin herkullinen on lopputulos aina ;D Olen tehnyt vain tällä ohjeella näitä leipiä. Pitäisi kyllä kokeilla tuota omenamehuversiota! Olen kyllä nähnyt sellaisiakin tehtävän. Kuulostaa hyvältä! :)
PoistaSaaristolaisleipä lohitahnalla on kyllä ihan parhautta :). Itse olen leiponut saaristolaisleipää sekä omenamehulla että piimällä, mutta omaan makuuni on kyllä enemmän piimä taikinanesteenä.
VastaaPoistaNo on kyllä! Ihan koukuttavaakin :D Pitää kokeilla tuota omenamehua niin sittenpä tietää oman lempparinsa ;)
Poista