Heips!
Tyttären synttäreillä suolaisena tarjottavana oli tarte flambée-pitsoja mininä ja croisantteja. Tarte flambée-pitsojen täytteeksi laitoin perinteisen pekonin ja sipulin lisäksi vielä fetaa. Pohjan tein taas osittain ruisjauhoista. Tein ohjeen kolminkertaisena josta tein 18 pikkupitsaa jotka jaoin kaikki neljään osaan. Näistä tuli kivoja pieniä suolapaloja! Olivat kyllä taas tosi hyviä ja kaikki menivätkin kuin kuumille kiville! ;D
Rukiinen pitsapohja
(6 pientä pizzaa tai yksi iso)
1 ½ dl vettä
15 g tuorehiivaa (½ pss kuivahiivaa)
½ tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi (noin puoli tuntia). Painele jauhotetuilla sormilla yksi iso tai 6 pientä pitsapohjaa pellille.
Sivele jokaiseen pohjaan reilu ruokalusikallinen
ranskankermaa ja ripsauta päälle mustapippuria ja timjamia.
Ripottele päälle täyte:
paljon juustoraastetta
140 g (=1 pkt) pekonia paistettuna
1 sipuli paistettuna
murustele päälle fetaa
ja vielä vähän juustoraastetta
Paista 250 asteessa 5-10 minuuttia. (minä pidin 8 minuuttia)
Tarjolla oli myös croisantteja jotka ostin valmiina kaupasta ja täytin maustamattomalla tuorejuustolla, salaatilla, ilmakuivatulla kinkulla ja ihanan ohuella meetvurstilla. Herkullisia olivat nämäkin! :)
Terveisin Taru
Oi ihanaa mitä herkkupaloja! Tuollaiset jaetut pikkupizzat voisi olla hauskaa tarjottavaa juhlissa kuin juhlissa. Täytteet ainakin kuulostavat just sellaisilta, että voisin syödä noita vaikka kuinka monta :)
VastaaPoistaKiitos Anu :) Olisin halunnut tehdä ihan minejä noista pitsoista, mutta laiskuus iski... Olisi ollut ihania sellaiset ihan pienet pitsat :D Maku oli näissä ihan kohdillaan! ;)
PoistaHyvin toimi myös eri täytteillä. Täällä tehtiin kaksi pellillist ja 12 pikkupizzaa. Mm. soseutettu tuorepinaatti yllätti tosi positiiviseti. Ensi kerralla kokeilen ruisjauhon suhteen lisäämistä verrattuna vehnäjauhoihin :)
VastaaPoistaKiva kuulla! :) Ruisjauhoja voi varmasti lisätä. Mäkin haluisin niin kokeilla. Mä teen nykyään vallan kaikki pitsat rukiisella hiivataikinalla, tulee ihan paras pohja!
Poista