Heippa!
Tyttäreni 3-vuotissyntymäpäiville tein näitä lasten suuria herkkuja eli kakkutikkareista. Luulin ensin keksineeni jotain uutta, mutta se taitaa olla varsin vaikeaa tänä päivänä! :) Pienen googlettelun jälkeen löysin parista paikasta porkkana-popseja erinäisillä resepteillä tehtynä. Ulkomailla olivat yleisempiä. Minä tein omasta lempiporkkanakakusta nämä. Tässä ohjeessa paistetaan ensin kakku ja sitten tehdään kuorrute, jonka jälkeen nämä vatkataan yhteen. Näin saadaan helposti pyöriteltävä massa. Valkosuklaan ja candy meltsien yhdistelmä pinnassa sopii aivan mahtavasti makuihin! Nämä olivat todella onnistuneita ja suosittelen kokeilemaan jos haluaa tehdä herkullisia popseja. Jos et halua askarrella popseja, kokeile ihmeessä kakkua! Ohje kakkuun löytyy täältä.
Porkkana-popsit n.35 kpl
Pohja:
2 munaa
125 g sokeria (1 1/4 dl)
1 dl öljyä tai 100 g sulatettua voita
½ tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
150 g jauhoja (vajaa 2 dl)
(½ tl suolaa)*
200 g porkkanaraastetta (n.2 kpl)
½-1 tl kanelia
Kakkukuorrutus:
90 g pehmeää voita
125 g tomusokeria
100 g tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
Päälle:
½ pss candy melts nappeja
150 g valkosuklaata
Kannattaa kurkata kuvalliset popsien teko-ohjeet täältä.
* Jos käytät öljyä, laita suola. Jos käytät voita, voi suolan jättää halutessaan pois.
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, sekoita mukaan öljy (tai sulatettu voi).
2. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää huolellisesti sekoittaen munaseokseen.
3. Lisää porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi.
4. Voitele ja jauhota n.18-20cm vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa noin 35-45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla!
5. Kakun ollessa uunissa tee kuorrute: Vatkaa keskenään voi ja tomusokeri, lisää joukkoon vaniljasokeri ja tuorejuusto.
6. Kun kakku on valmis ja hyvin kohonnut uunissa, anna sen jäähtyä. Kun kakku on jäähtynyt, riko se pariksi palaksi kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää kaikki kuorrute ja vatkaa massa kunnolla sekaisin.
7. Pyörittele noin 35 palloa ja laita ne tarjottimelle jääkaappiin kovettumaan ja kylmettymään. Pari tuntia riittää. Muista kumihanskat! On hygieenisempää pyöritellä pallerot kumihanskat kädessä. Koska popseja ei paisteta, niin on suotavaa vältellä kaikenlaisten pöpöjen pääsy leivonnaiseen.
8. Ota kovettuneet pallot jääkaapista. Sulata noin 8 candy melts nappia kahvikupin pohjalla mikrossa. Dippaa tikut tässä ja paina tikku jokaiseen palleroon. Laita jääkaappiin hetkeksi kovettumaan.
9. Sulata loput napit ja valkosuklaa vesihauteessa miedolla lämmöllä. Älä anna veden kiehua. Itse tein niin, että heti kun vesi helmeili kattilassa väänsin lämmöt minimiin eli ykköselle. Näin massa pysyy sopivan ohuena ja siinä on helppo dipata popsit. Koristele popsi heti dippauksen jölkeen. Laita popsit lopuksi jääkaappiin kovettumaan.
Säilytä kylmässä.
Popsit voi myös pakastaa.
Kuorrute suojaa popsia kuivumiselta.
Säilytä kylmässä.
Popsit voi myös pakastaa.
Kuorrute suojaa popsia kuivumiselta.
Terveisin Taru
SÖPÖT! Poikanen pyysi synttäreilleen porkkanapiirakkaa, mutta nämä onkin sopivat suupalat pieniin suihin. Kiitos jälleen!
VastaaPoistaKiitos Kaisa! :) Nämä on juuri sopivan kokoisia. Harva jaksaa syödä täytekakun lisäksi isoja muffinsseja tms, niin olen ottanut tavaksi tehdä lisäksi pieniä makeita. Menevät paljon paremmin kaupaksi ;D
PoistaVoi että, kuinka ihkut. Just lasten synttäreille passelit ♥
VastaaPoistaKiitos Kirsti! Nämä väkerrykset on ihan lapsia varten tehty :)
PoistaIhania ja varmasti maukkaita! Pitääpä tämäkin pistää korvan taakse... =)
VastaaPoistaKiitoksia Maiju :) Nämä sopivat varsinkin lasten juhliin mainiosti! En ikinä kyllästy siihen reagtioon jonka kakkutikkarit saa lapsilta ;D
PoistaMoi
VastaaPoistaHeinoja kakkuja,olet tehnyt.Millaisia kumihanskoja käytit??
Moi ja kiitos! Käytän ihan normaaleja elintarvikekäyttöön tarkoitettuja kumihanskoja.
Poista