Heips!
Tälläinen herkku on jäänyt kokonaan päivittämättä ja näitä maisteltiinkin jo itsenäisyyspäivänä! Leivokset ovat muunnelma Kinuskikissan minttusuklaaleivoksista. Minttusuklaisia leivoksia olen tehnyt viimeksi pari vuotta sitten ja ne olivatkin meillä jossain vaiheessa suosittuja. Usein mies pyysi juuri niitä jos jotain leivoin. Tällä kertaa halusin vaihtelua ja minttukreemi muuntui karhunvadelmakreemiksi. Sain samalla kivan käyttökohteen jääkaapissa olevalle karhunvadelmasiirapille. Voit käyttää tähän myös karhunvadelmaa tuoreena soseena ja halutessasi voit käyttää sen siemenillä tai ilman.
Käytin rasvana tähän piirakkaan kokonaan voita. Pohjan voisi helposti tehdä myös juoksevasta kasvirasvasta. Pohjan kostutus on tosi tärkeää! Ilman kostutusta piirakan pohja on kuivahko, mutta kostutettuna todella pehmeä. Ihanan suklaista herkkua! 😀
Karhunvadelma-suklaaleivokset
Pohja:
100 g tummaa suklaata
200 g margariinia tai voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
¼-½ dl maitoa
Täyte:
150 g margariinia tai voita
5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
3-5 rkl karhunvadelmasiirappia tai sosetta
Kuorrute:
100 g margariinia tai voita
75 g tummaa suklaata
75 g maitosuklaata
Koristeeksi nonparelleja
Paloittele suklaa rouheeksi. Sulata ja jäähdytä rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon vuorotellen margariinisulan kanssa. Lisää joukkoon lopuksi suklaarouhe. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle n. 30 x 30 cm kokoiseksi levyksi. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15 min. Anna pohjan jäähtyä. Kostuta maidolla.
Vatkaa pehmeä rasva ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja karhunvadelmasiirappi tai (siemenetön) sose ja vatkaa tasaiseksi. Levitä tämä jäähtyneen pohjan päälle ja laita kovettumaan jääkaapiin.
Mittaa kattilaan rasva ja suklaat. Lämmitä vesihauteessa, kunnes suklaa on sulanut rasvan joukkoon. Jäähdytä hetki ja levitä sitten täytteen päälle. Tasoita lastalla sileäksi. (Vinkki: tasoitettuasi kuorrutteen ravista peltiä hieman – tämä auttaa lastanvetojen häivyttämisessä.) Jähmetä jääkaapissa.
Terveisin Taru
Kyllä näyttää herkulliselta, nam! Tätä ohjetta on kokeiltava :).
VastaaPoistaKiitos paljon! Kokeile ihmeessä, on tosi hyvää! :D
PoistaNam! Näyttää kyllä hyvältä. Ehdottomasti täytyy kokeilla joku kerta, sillä karhunvatukkoja löytyy aina pakastimesta :)
VastaaPoistaKiitoksia Anu :) Eikä tässä tarvitse siirappia keitellä, riittää, kun karhunvadelmat soseuttaa ja vatkaa kreemiin. Siemenet voi halutessaan siivilöidä pois. Kokeile ihmeessä tätä herkkua! :)
PoistaHerkullisen näköisiä nämäkin :) Muistan ne minttuversiot ja sen tapaisia on pitänyt kokeilla jo vuosia. Kauniit väritkin näissä, tuo punainen karhunvatukkainen raita näyttää tosi kivalta näissä. Ja pohjassa pilkistävä suklaarouhekin on herkun näköinen ;)
VastaaPoistaKiitos paljon :) Ne minttuversiot on aivan ihania! Olen tehnyt niitä tosi usein (aikana ennen blogia), kun kaikki tykkää niistä tosi paljon :)
PoistaOi mitä herkkua! Keskiviikkona lähtee testiin :) kestääköhän loppu pakastuksen, ettei mun tartte kaikkea heti syödä.. :D
VastaaPoistaKiitos! Kokeile ihmeessä, hyvää on :) Kestävät pakastuksen hyvin. Itse olen pakastanut kostutettuna ja paloiteltuna ja ovat aina olleet todella pehmoisia ja hyviä monta päivää :)
PoistaEli siis olet pakastanut pelkän pohjan eli ilman noita kuorrutuksia? :) mitenhän nuo kuorrutukset kestää pakastuksen..?
VastaaPoistaJoo! Itseasiassa nuo kuvassa olevat ovat jo olleet pakastimessa. Ei menneet miksikään :)
PoistaOnpa ihanannäköisiä! Hyvää alkanutta vuotta! :)
VastaaPoistaKiitos paljon Essi! Hyvää alkanutta vuotta sinullekin! :)
PoistaIhan mielettömän hyvännäköisiä leivoksia, täytteen väri on erityisen kaunis tumman suklaan kanssa!☺
VastaaPoistaKiitos Eija! Tuo onkin tosi ihanan väristä! Vaaleanpunainen ja ruskea onkin mahtava väriyhdistelmä :D
Poista