sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Vaniljainen omenamurupiirakka (24cm)

Moi!
Rakastuin kovasti Kakkutaikurin mustikkamurupiirakkaan ja kun hän teki piirakasta omenaversion halusin sitäkin kokeilla! Kopioin ohjeen hänen blogistaan ja alkuperäinen ohje piirakkaan löytyy täältä. Aloita tekeminen vaniljakreemistä ja se onkin sitten niin hyvää herkkua että! Niinkuin koko piirakkakin :D



Vaniljainen omenamurupiirakka:
Pohja:
2dl ruokokidesokeria
4dl jauhoja
100g voita
ripaus suolaa
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1dl maitoa tai kermaa
1 kananmuna

-Sekoita keskenään sokerit, jauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää sula voi ja sekoita murumaiseksi seokseksi.
-Ota murusta talteen n. 1.5dl murua.
-Lisää jäljelle jäävään muruseokseen maito/kerma ja kananmuna, sekoita tasaiseksi.
-Kaada n. 24 cm piirakkavuokaan, myös 26 cm käy.

Vaniljakreemi:
200g kermaa
200g maitoa
70g sokeria
1 muna
20g Maizenaa
1 vaniljatanko
25g voita
ripaus suolaa

- Halkaise vaniljatanko ja kiehauta se kattilassa, jossa on kermamaito, sokeri, muna ja tärkkelys. Kiehauta miedolla lämmöllä vain sen verran että seos sakenee ja tulee hieman kiiltäväksi. Keittää ei saa, sillä tuloksena on munakokkelia.
-Siivilöi seos puhtaaseen astiaan, lisää voi ja suola, sekoita. 
-Laita kelmu päälle, aivan kiinni kreemiin jotta se ei kuoretu, ja anna jäähtyä.

Lisäksi:
3-4kpl isohkoa omenaa

-Kaada puolet vaniljakreemistä pohjan päälle. Toisen puolen voi käyttää kastikkeena, tai säästää myöhempää käyttöä varten.
-Lisää pilkotut omenat haluamallasi tavalla.
-Halutessasi ripottele päälle kanelia.
-Lisää muruseos päälle.
-Paista 200 asteessa (uunin alatasolla) n.30 minuuttia.

(minun piirakka ei saanut lähes ollenkaan väriä alatasolla niin pidin vielä 5 minuuttia keskitasolla. Ensi kerralla paistaisin piirakan keskitasolla)


Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Ai jai jai... Voin kuvitella, miten herrrrrkullista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tämä on kyllä todella hyvää ja tuota vaniljakastiketta/kreemiä söisi piirakan kanssa vaikka kuinka paljon ;D

      Poista
  2. Voi kun näyttää hyvältä! Vielä olis omppuja, pitäisköhän tehdä tällaista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kokeile ihmeessä! On tosi hyvää peruspiirakkaa ja mehevää tuon vaniljakreemin kanssa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊