400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kermaa
200 g tummaa suklaata (taloussuklaalevy)
1 pussi pätkis minibites suklaata (140g)
1 rkl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2-3rkl kiehuvaa vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa sinä aikana kerma ja sulata tummasuklaa mikrossa lautasella (sekoita n.30 sekunnin välein ja varo ettei suklaa pala). Rouhi pätkikset pieniksi veitsellä ja lisää sulaan tummaansuklaaseen, sekoittele seosta, jos pätkikset ei sula niin laita vielä hetkeksi mikroon. (Pätkis ei tykkää kovasti sulatuksesta niin tästä syystä tälläinen sulatustapa) Sekoita sula suklaa tuorejuustoon. Sen jälkeen yhdistä tämä kermavaahtoon. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen ja yhdistä ohuena nauhana täytteeseen.
Ps.Voit korostaa mintun makua kostuttamalla kakkupohjat Frezzan minttusuklaajuomalla!
Kuvan kakku löytyy täältä.
Terveisin Taru
Slurps! Pätkis on suosikkini! Hyvä idea kostuttaa Frezzalla! Oletko pursottanut reunat samalla täytteellä?
VastaaPoistaTykkään tosi paljon noista Frezza-kahvijuomista kostukkeena suklaakakuissa! Ovat aikuisten makuun varsinkin. Reunat olen pursottanut itse tehdyllä kaakaokermalla. Tuollaiseen kakkuun riittää 5dl kermaa+5rkl tomusokeria+5rkl kaakaojauhetta. Kuvan alla on linkki ohjeeseen :)
PoistaApua! Nyt oli kyllä liian hyvää...tätä täytettä on kokeiltava viikonloppuna, kun pitää tehdä suklaatäytekakku. Miten sattuikaan oikeaan aikaan. Todella upean kakun olet tehnyt!!
VastaaPoistaTämä on tosi hyvää! Sellaista miedosti minttuista ja ihanan suklaista. Kiitos Paljon Anne :)
PoistaOi nam nam.... näyttää ihanalta tuo täyte! En muistakaan olenko tehnyt pätkistäytettä tuolla ohjeella. Kuulostaa kyllä hyvältä tuo, kokeilulistalle vaan.
VastaaPoistaKokeile ihmeessä, hyvää on ;D
PoistaAina kun tekee jotain Pätkis-suklaasta, pitää yksi pussi varata leipurille koemaistelua varten ;)
VastaaPoistaIhana täyte, taatusti testaan sopivan paikan tullen!
Niinpä! ;D Ne pienet suklaat ovat katoavaista sorttia.... varsinkin jos on pieniä apukokkeja ;D
PoistaOi, mikä herkku ja kaunis.
VastaaPoistaKiitos Kirsti :)
PoistaHeh, olen koko kesän miettinyt Pätkistäytteen tekemistä, mutta sinä ehditkin ensin ;D Pätkis on aivan mielettömän hyvää, pitää tehdä itsekin tässä jossain vaiheessa, kunhan ehtii ja saa syöjiä taas kokoon. Meillä on tytön toiset juhlat tulossa viikonloppuna, mutta suunnitelmia leipomusten suhteen on niin paljon, ettei millään ehdi tekemään kaikkea. Eikä syöjiäkään ole tarpeeksi.. ;)
VastaaPoistaNo mä olen tehnyt tämän kakun miehelleni jotain 1½ vuotta sitten, mutta päivitin nyt tuonne täytteet osioon tämän vielä josko joku sieltä etsii täytteitä. Suunnitelmia piisaa täälläkin ja sitten hyviä jo kokeiltujakin tykkää uudelleen tehdä. Onneksi mulla riittää noita syöjiä, en tiedä mihin muuten joutuisin ;D
PoistaVoi, mikä ihanuus!! Pätkis on suurta herkkuani :) Tämä resepti lähti heti talteen...
VastaaPoistaKiitos! Tää on tosi hyvää, lupaan sen ;D Pätkiksen sulattamisessa saa vaan olla tarkkana, kannattaa lukea ohje kunnolla ennen tämän tekoa.
PoistaMulla ei ole kakun syöjiä, vaan taidanpa kokeilla tämän täytteen pienempänä kääriksen väliin...herkulta vaikuttaa, joka tapauksessa.
VastaaPoistaKokeile ihmeessä, tämä on ihanaa :) Suklaa jämäköittää täytettä kivasti niin sopii varmasti mainiosti kääretortunkin väliin.
PoistaJos tämän puolittaa niin minkä kokoiseen kakkuun täyte riittää?
VastaaPoistaLuulisin sen menevän puolikkaana 18-20cm kakkuun.
PoistaHei! Pätkishän on aika raikasta mintun vuoksi. Säilyykö raikkaus myös täytteessä vaikka mukana on tummaa suklaata? :)
VastaaPoistaHei Anonyymi! Tumma suklaa tuo tähän täytteeseen suklaan täyteläisyyden jota pätkis raikastaa mielestäni juuri sopivasti. Täyte on todella ihanaa! Kokeile ihmeessä! ;)
PoistaMillainen on kakkupohja tässä kakussa?
VastaaPoistaLinkki löytyy tuosta postauksesta 😊
PoistaTein siskolle synttärikakuksi, mutta jätin täytteestä liivatteet pois. Pelkkä suklaa hyydytti täytteen tosi hyvin ja oli ihanan kevyttä ja ilmavaa :)
VastaaPoistaVarmasti onnistuu näinkin. Kiitos kommentistasi 😊
Poista