Heips!
Tein pari viikkoa sitten viinereitä. Kokeilin näihin sellaista leikkaustapaa jonka näin Sikke Sumarin ohjelmassa. Levyyn leikattiin pintaviilto ennen uunia (kuva alempana) ja näin viineriin saatiin kolo täytteitä varten. Itse tykkään, että jos käyttää paiston kestävää kreemiä niin tälläistä askartelua ei kannata tehdä. Kovin oli nimittäin aikaa vievää touhua. Uunin jälkeen viilletyt kohdat olivat kiinni ja ne piti uudelleen leikata puukolla auki... Jos viinerin haluaa täyttää kermalla tai muulla sellaisella joka ei kestä paistoa niin sitten tämä on oiva tapa saada siisti kolo viineriin. Hyviä olivat, ihanasti yhteen sopi pehmeä kreemi ja raikkaat marjat ;D
Marjaviinerit: 16 kpl
8 kpl lehti- tai voitaikinalevyjä
Jaa jokainen levy kahtia ja tee taikinan pintaan viillot kuvan mukaisesti 1-1,5cm päähän reunasta. Voitele reunat ja paista 225 asteessa n.10 min. Kun viinerit ovat jäähtyneitä, leikkaa villot uudelleen auki ja painele keskusta alas.
Vaniljakreemi:
1½ dl vaniljakreemijauhetta
4½ dl kylmää vettä
Vatkaa 5 minuuttia keskinopeudella. Pursottele kreemi jäähtyneiden viinereiden koloihin. Asettele päälle haluamiasi marjoja.
Kiille: 1½ dl vettä kiehautetaan johon sekoitetaan ½dl hyytelösokeria ja seos vielä kiehautetaan ja annetaan hetken jäähtyä. Seosta sivellään pullasudilla marjojen pintaan.
Nämä voit myös pakastaa valmiina, ovat kivoja vierasvaroja!
Terveisin Taru
Onpa ihanan näköisiä herkkuja!
VastaaPoistaKiitos Tita! Voitaikinaleivonnaiset maistuu aina :D
PoistaNams, kuolaan täällä.
VastaaPoistaKiva idea ja täytettäkin saa näin päälle reilummin ;)
VastaaPoistaKiitos Pipari, nämä oli kyllä herkullisia. Marjoja olisi saanut olla enemmänkin :)
PoistaPs. Tein heti silloin kommentoimisen jälkeen sun pannukakkuja. Laitan blogiinkin ne sitten :)
Kiva kuulla :) :) Toivottavasti tykkäsit.
VastaaPoistaTämähän vaikuttaa helpolta ja hyvältä viineriohjeelta. Taidankin kokeilla tässä syksyn aikana...
VastaaPoistaTeen usein vastaavanlaisia jos pitää äkkiä saada kahvipöytään herkkuja, ovat niin helppoja tehdä ja erilaisilla marmeladeilla ja marjoilla saa vaihtelua :)
Poista