Hello!
Viime perjantaina piti vikkelään keksiä ja tehdä kastamista kahvipöytään. Herkun piti olla siis nopeaa ja helppoa, siksi päädyin tekemään näitä brownies-leivoksia. Olen aikaisemminkin tehnyt pikkuisen erilailla näitä ja ne leivokset löydät täältä. Nämä leivokset ovat todella herkullisia jos pohjaa ei onnistu paistamaan liikaa jolloin se kuivuu. Pohja on ohut joten se jäähtyy nopeasti ja on näin pian valmis kasattavaksi. Kostutin pohjaa maidolla, tällä tavalla pohja on vieläkin kosteampi. Marmeladi pohjien välissä myös mehevöittää leivosta. Päälle pursotin suklaakermaa ja lopuksi koristelin leivokset vadelmilla. Muista käyttää aina kotimaisia vadelmia jos ne syödään kuumentamatta. Minä ostin viime kesänä luomutilalta vadelmia ja ne ovat kyllä olleet todella mahtavia ja varsinkin koristeina! Vadelmat pysyivät nytkin kauniina leivosten päällä, eivät vettyneet tai muutakaan sulaessaan :) Prismat ainakin myy pakasteena suomalaista vadelmaa.
Välissä on vadelmamarmeladia.
Pursotukset on suklaakermaa:
2 dl kermaa + 2 rkl kaakaojauhetta (tummaa, leivontaan tarkoitettua) + 2 rkl tomusokeria, vatkaa kerma ja samalla siivilän läpi sihtaa joukkoon kaakaojauhe ja tomusokeri.
2 dl kermaa + 2 rkl kaakaojauhetta (tummaa, leivontaan tarkoitettua) + 2 rkl tomusokeria, vatkaa kerma ja samalla siivilän läpi sihtaa joukkoon kaakaojauhe ja tomusokeri.
Päällä koristeina kotimaisia luomuvadelmia.
Terveisin Taru
Wau, kylläpä on herkullisen näköisiä!
VastaaPoistaKiitos paljon Daniela :D
PoistaSöpöjä! Ja aina yhtä kaunis väri yhdistelmä - ruskea suklaa ja punainen vadelma! Nam!
VastaaPoistaKiitos Sanna :) Nämäkin olisivat ihania pikkuherkkuja jossain kutsuilla tai synttäreillä, kun ne vielä tuosta puolittaisi! Voisi tehdä vaikka kahta erilaista :)
PoistaOih, herkullisen näköisiä! Vadelma ja suklaa ovat ihan mahdottoman hyvä pari. Kirpeä vadelma raikastaa ihanasti makeaa suklaata. Mäkin käytin tänään noita ja tein vadelma-suklaakakun. Tai itseasiassa kaksi, kun ensimmäisen kakun vadelmatäyte ei jostain syystä suostunut hyytymään.. Hyvin kyllä upposi tuo epäonnistunut kakkukin ;) Eihän suklaa koskaan voi olla pahaa :)
VastaaPoistaKiitos Suklaapossu :) Minäkin tein vadelmasuklaakakun viime lauantaina! :D Eri tavalla kylläkin, mulla oli suklaatäyte, vadelmahilloa ja vadelmia vaan koristeena. Näistä leivoksista jäi suklaakermaa niin sitäkin käytin kakkuun :) Suklaa on aina hyvää vaikka vähän "epäonnistuisikin" ;D Mielenkiinnolla jään odottamaan sun kakkua :)
PoistaVadelma ja suklaa on ihana yhdistelmä, melkeinpä mssä vaan. Mikähän siinä onkin, että toiset vadelmat pysyvt sulaneinakin niin kuosissaan...minä ostan Kuopiosta siskon välityksellä juse semmosia ihania kuosinsa pitäviä vadelmia...omasta pihastakin satoa tulee, vaan ei ne pysy nätteinä sulaneena.
VastaaPoistaNämä leivokset olivat ihania, tahmean suklaisia ja vadelma oli kiva piristys suklaan vastapainoksi. Vadelmaa saisi olla kyllä enemmänkin :) Meinaan tulevana kesänä taas hamstrata noita vadelmia pakastimen täyteen ;D
PoistaKiitos Heidi. Yhdistelmä on kyllä ihana :)
VastaaPoista