Heippa!
Toinen juustokakku jonka tein mieheni synttäreille oli superminttujuustokakku. Tätä on tullut tehtyä jo kymmeniä kertoja, omiin ja muidenkin juhliin :) Tämä ohje on 26cm korkeaan kakkuun. Ohje 22cm irtopohjavuokaan löytyy täältä. Tämä täyte sopii aivan ihanasti myös täytekakkuun!
Tämä on ihanan pehmeän minttuinen ja suklainen kakku :)
Toinen juustokakku jonka tein mieheni synttäreille oli superminttujuustokakku. Tätä on tullut tehtyä jo kymmeniä kertoja, omiin ja muidenkin juhliin :) Tämä ohje on 26cm korkeaan kakkuun. Ohje 22cm irtopohjavuokaan löytyy täältä. Tämä täyte sopii aivan ihanasti myös täytekakkuun!
Tämä on ihanan pehmeän minttuinen ja suklainen kakku :)
Superminttujuustokakku:
Pohja:
300 g minttudominokeksejä
100 g voita
Täyte:
7 dl kermaa
400 g tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
10 rkl minttulikööriä (vihreää)
8 liivatelehteä
3/4 dl vettä
200 g Marabou minttukrokanttisuklaata
pikkuisen vihreää elintarvikeväriä
Pursotukset:
2 dl kermaa
2 rkl kaakaojauhoja
2 rkl tomusokeria
Pohja:
300 g minttudominokeksejä
100 g voita
Täyte:
7 dl kermaa
400 g tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
10 rkl minttulikööriä (vihreää)
8 liivatelehteä
3/4 dl vettä
200 g Marabou minttukrokanttisuklaata
pikkuisen vihreää elintarvikeväriä
Pursotukset:
2 dl kermaa
2 rkl kaakaojauhoja
2 rkl tomusokeria
1. Murskaa keksit ja sulata rasva, sekoita ne keskenään sekaisin.
2. Painele keksi-rasvaseos leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 26 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
4. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Pilko minttusuklaa paloiksi.
5. Kuumenna minttulikööri kupissa mikrossa (tai keitä kattilassa hetki jos haluat alkoholin pois) ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen.
6. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen, jos haluat täytteestä vihreämpää, sekoita siihen hieman vihreää elintarvikeväriä.
7. Sekoita sokeri ja paloitellut minttusuklaat joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tunnin ajan tai yön yli.
8. Koristepursotus: Vatkaa kerma ja lisää samalla sihdin kautta kaakaojauhe ja tomusokeri. Pursottele kakun reunoille.
Ihanalta näyttääkin! Ihan pakko tätäkin testata.
VastaaPoistaKiitos! Tämä on tosi lempeän makuinen ja liköörin määrällä maun saa säädettyä itselle sopivaksi :) Ohje on alunperin Ulla Svenskin ja minä olen muutellut jonkun verran tätä ohjetta ja laittanut mm. likööriä enemmän kuin hän. Kokeile ihmeessä! :D
PoistaIhania kakkuja olet tehnyt, jälleen :) Tämäkin on taatusti ollut todella herkullinen! Itsekin tein jokin aika sitten minttukakkua, mutta käytin siihen Kissanminttu-likööriä, niin mintun maku jäi melko miedoksi, vaikka muuten ihan hyvä kakku olikin. Toisaalta muut kakkua maistaneet pitivät kakusta juuri sen miedon makunsa takia, makuja kun on monia :)
VastaaPoistaKiitos Suklaapossu :) Tämä on yksi meidän lempparikakkuja, raikas, kermainen ja makoisa, mutta ei liian makea. Tämä on sellainen pehmeän minttuinen, mutta sitähän saa liköörin määrällä muuteltua. Mulla oli ennen liköörinä Marie Brizard menthe verte-minttulikööri (koko pullo upposi kakkuihin!) ja nyt ostin Gabriel Boudier Creme De Menthe-minttulikööriä alkosta. Molemmat on kirkkaan vihreitä likööreitä, kissan mintussa on kermaa niin se on varmaan miedontanut mintun makua. Kokeileppa joskus tätäkin ja maistele täyte itselle sopivan minttuiseksi! ;D
PoistaMä itseasiassa käväsin heti tuon kakunteon jälkeisenä päivänä alkossa hakemassa sellaista vihreää minttulikööriä :) Tarkempaa merkkiä en muista, mutta haistelin sitä ja oli aivan eri tavaraa kuin Kissanminttu, jossa tosiaan on kermaa ja siksi melko lievän makuinen. Mun siis piti hakea sitä kunnon likööriä jo tuohon kakkuun, mutta leivontasormet syyhys liikaa. Mä oon sellanen, etten oikein pysty siirtämään leivontaa seuraavaan päivään, jos saan jonkun idean mieleeni. Ne on pakko toteuttaa heti, myöhemmin voisikin olla parempi :) Onneksi kaapista löytyi myös piparminttuaromia, niin laitoin sitä vielä tuomaan lisäaromia. Mutta ens kerralla tuolla vihreällä liköörillä :)
PoistaMä olen kans aikamoinen hätähousu jos inspis iskee, ei siinä aina pysty seuraavaan päivään odottamaan ;D Olen jo oppinut pitämään huolen siitä, että vähintään suklaata, jauhoja, sokeria ja munia on aina tarpeeksi kaapissa ;)
PoistaVoi eikä mikä herkku!!! Pakkohan tuota on kokeilla :P
VastaaPoistaKiitos Kassukka :D Suosittelen kokeilemaan, on nimittäin todella hyvää juustokakkua! Jos minttua rakastaa, tämä on oikea kakku herkutteluun ;)
PoistaIhanankuuloinen ohje. =) Tuo passionjuustokakkukin kuulostaa tosi hyvältä!
VastaaPoistaKiitos Kakkumonsteri :) Molemmat ovat omalla tavallaan aivan ihania kakkuja :)
PoistaJänskä väriyhdistelmä. Enpä ole tannut koskaan edes maistella tällaista kakkua.
VastaaPoistaTuo vihreä väri tulee minttulikööristä ja pikkasen aina sitten vielä lisään vihreää elintarvikeväriä, niin että kakun väri on hento vihreä. Minttu ja suklaa on klassinen yhdistelmä ja tämä kakku on sellainen pehmeän minttuinen. Suklaarouhe moussessa kruunaa vielä nautinnon ;D
PoistaTein kakkua uudenvuodenaattona. Maku oli erinomainen, mutta ohjeen mukaan tehty keksipohja oli todella kova, lähes mahdoton leikata. Kakku oli minulla tekeytymässä yön yli jääkaapissa. Osaisitko sanoa miksi pohja meni niin kivikovaksi? Ihan mahtava blogi sinulla. Vasta loppuvuodesta löysin blogisi, mutta sait minusta vakivieraan. Aivan upeita luomuksia täällä =)
VastaaPoistat. Rosa
Hei Rosa ja kiitos kommentistasi :) Ihanan kakun olit valinnut tehtäväksi! Tämä on tosi herkullista :) Keksipohjissa on kyllä omat jujunsa. Olen itse huomannut, että noista dominoista tulee helposti kova pohja. Johtuiskohan siitä, että niissä on se täyte... Ja sitten keksejä ei kannata hienontaa tehosekoittimessa, tai ainakin mun mielestä sillä tulee liian hienoa murskaa joka sitten menee helposti tiukkaan. Ja tämä onkin tärkeää, ettei murskaa kannata taputella liian tiukkaan irtopohjavuoan pohjalle. Mulla tämä on aina ollut vaikeeta, kun tekisi mieli oikein tasoitella ja painella se oikein siistiksi ;D
PoistaIhanaa, että tykkäät blogistani! Olet tänne tervetullut :)
Perunanuijalla paukuttelin keksit muruiksi, eli en usko että meni liian hienoksi. Voi olla kyllä että painelin massan aika tiukkaan vuokaan, pitääkin kokeilla toistamiseen niin, ettei tee liian tiivistä...
VastaaPoistaKaivelin äsken ikivanhan (25 vuotta ainakin) jostain Domino-valmistajan reseptikirjasesta leikkaamani Dominovaniljatortun reseptin. Olen tehnyt sitä useasti ja pohja ei mene siinä lainkaan liian kovaksi. Pohjaan tulee seuraavat aineet ja määrät: 130 g Dominokeksejä, 0,5 dl sokeria, 2 tl vaniljasokeria, 50 g sulatettua voita. 26 cm vuokaan teen tuon yleensä 1,5 kertaisena. Olisiko tuo sokeri, joka pitää pohjan pehmeämpänä? Tosin lisään sen kyllä jo lämpimään voisulaan ja jäähdytän voin sitten, että enpä tiedä tuota. Mielenkiintoinen juttu!
On kyllä jännä! Joskus lisään kaurakeksipohjaan 2 ruokalusikallista maitoa ja näin pohja pysyy hieman pehmeämpänä. Mutta myös kakun täyte päivien saatossa pehmentää pohjaa. En yhtään osaa arvuutella sokerin vaikutusta ja on kyllä jännää että saat siitä pohjasta pehmeän. En kyllä tiedä miksi mulla tulee dominoista kova pohja, mutta niin usein käy. Mielenkiintoista kyllä ;D
PoistaTää oli NIIIIIIN HYVÄÄ!! Oikeesti! :)
VastaaPoistaTIEDÄN! ;D Olen ainakin 20 kertaa tätä kakkua tehnyt, kaikki ei silti ole itselle tulleet (onneksi), mutta kuitenkin kertoo kakun suosiosta jotain ;D
PoistaVoiko tuon minttuliköörin korvata jollain muulla? vai onko se täysin must-tuote tässä kakussa?
VastaaPoistaMoi Hanna! Tuo likööri on kyllä koko kakun juju ja maku, mutta jos sen haluaa välttämättä jättää pois niin voi tilalla käyttää vaikka kaupan piparminttuesanssia makua tuomaan. Mutta jos jätät liköörin alkoholin takia pois niin sitten tuo esanssi ei käy koska siinäkin on alkoholia.
Poista