sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Vadelmatäytteitä 24-26cm täytekakkuun

Vadelmatäyte:
1 prk kermaa
1 prk ranskankermaa
1 prk maitorahkaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
2 dl vadelmia soseena

Vatkaa kerma ja yhdistä joukkoon loput aineet. Lisää liotetut liivatelehdet ohuena nauhana lopuksi joukkoon. 
(Open Café)




Raikas vadelmatäyte: 
4 dl vadelmasosetta
4 dl kermaa
1 prk Valion vaniljarahkaa
4 rkl sokeria
1 dl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma ja lisää rahka, sokeri ja vadelmasose. Lisää lopuksi joukkoon pikkuhiljaa vaniljakreemijauhe.
(Kinuskikissa)





Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Vadelmamousse on tosi ihanaa, raikasta kakun täytteenä :) Itse oon tehnyt samantapaista kuin tuo ensimmäinen ohje, mutta oon laittanut vadelmaa enemmän ja maitorahkan sijasta laittanut tuorejuustoa. On tosi hyvää esim. valkosuklaapäällisen kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään kanssa kovasti vadelmasta ja helposti se päihittää raikkaudellaan mansikan. Näihin täytteisiin voi myös lisätä vadelmaa kokonaisena joka vielä lisää raikkautta :)
      Yksi suosittu täyte on myös ollut vatkattu valkosuklaa-ganache johon on painettu vadelmat (ja mustikat), se on niin ihanaa :D ...voisin lisätä sen tähän, kunhan kerkeän...

      Poista
  2. Kuullostaa hyvältä tuo ensimmäinen vadelmatäyte. Mulla on 24 cm kakku ja haluaisin paksut välit, n 2 cm. Riittääkö ohjeesta yhteen vai kahteen väliin? Ja nimenomaan tuosta ensimmäisestä ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Annu! Tuo täyte onkin ihanaa! :) Täyte riittää 26cm kakkuunkin joten saat sun 24cm kakkuun hyvän kokoiset välit! Eli täyte on mitoitettu kahteen väliin.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊