Morjens!
Tein itselle ja perheelle viikonloppu herkutteluun valkosuklaa-lime-juustokakun. Ohjeen vedin ihan hatusta yhdistellen useita ohjeita. Pohja on kaurakekseistä. Täytteessä on valion lime-valkosuklaarahkaa, kermaa, tuorejuustoa, levy valkosuklaata sulatettuna, limen mehua ja kuorta raastettuna. Kiille on limenmehua jossa on vihreää elintarvikeväriä. Päällä valkosuklaa spritsaukset ja viinirypäleitä.
Juustokakkujen tekovinkkejä täältä.
Juustokakkujen tekovinkkejä täältä.
(Ohjeen lisäys 16.5.2013)
Pohja: (26cm irtopohjavuoka)
250-300 g kaurakeksejä murskattuna
75 g voisulaa
Täyte:
200g tuorejuustoa
Valion valkosuklaa-lime-rahkapurkki
4 dl kermaa
1 levy valkosuklaata (130g)
5 liivatelehteä
yhden limen kuoriraaste ja mehu
1 tl vaniljasokeria
Kiille:
3-4 dl vettä
noin 0,5 dl limettimehua (yhden limen mehu) MAISTELE!!!!!
vihreää elintarvikeväriä
5 liivatelehteä
sokeria maun mukaan (mehu kannattaa jättää aika kirpeäksi)
Sekoita murennettujen keksien sekaan voisula. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle. Ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
Laita täytettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää siihen rahka. Notkista tuorejuusto. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuuston joukkoon. (valkosuklaa palaa todella helposti joten sekoita sitä sulatuksen aikana 20 sekunnin välein! Valkosuklaa sulaa myös todella nopeasti) Lisää varoen tuorejuusto-suklaaseos kermavaahdon sekaan. Lämmitä limenmehu kattilassa kiehuvaksi ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen ja lisää ohuena nauhana täytevaahtoon. Laita täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä vähintään tunti ennen kiilteen lisäämistä.
Laita hyytelöä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Sekoita mehu ja vesi sekä mausta sokerilla. Jätä kuitenkin mehu aika kirpeäksi. Lisää väriä tikulla ihan vähän kerrallaan. VINKKI: Tee mehu valkoiseen purkkiin/astiaan jotta sinun on helppo katsoa värjätessä että miltä väri näyttää kakun päällä. Ota mehusta 0,5dl erikseen kattilaan ja lämmitä se kiehuvaksi, lisää mehuun liotetut liivatelehdet ja kaada tämä kuuma mehu kylmän loppumehun joukkoon. Pidä ruokalusikkaa täytteen päällä ja kaada mehu lusikan kautta täytteen päälle ohuena nauhana. Näin estät täytteen ja kiilteen sekoittumisen.
Laita taas jääkaappiin hyytymään mieluummin 3 tunniksi. Koristele haluamallasi tavalla. Käy veitsellä kakun reuna läpi ennen irrottamista. Tai käytä reunakalvoja.
Terveisin Taru
Ihana ja kuulostaa todella herkulliselta ja vielä niin tyylikäskin, kelpaa herkutella :)
VastaaPoistaKiitos Sarppu! Tämä oli kyllä aivan suussa sulavaa! Limen ja valkosuklaan maku oli hyvässä tasapainossa, maku oli pehmeä :)
PoistaNäyttää ihanalta! Raikkaalta ja makuisalta :) Täytyy päästä kokeilemaan!
VastaaPoistaKiitos! Tämä on kyllä ihanan raikas ja pehmeän makuinen, sopii kivasti kesäiseen kahvipöytään ja tämän voi koristella vaikka mansikoilla! :)
Poistaihan kiva kakku tuli, tein ohjeen mukaan! olisin ehkä kaivannu enemmän valkosuklaan makua vaikka laitoin itseasiassa enemmän kun ohjeessa. maku oli pehmeä ja aika neutraali. hyvää silti.
VastaaPoistaKiva, että oli hyvää. Makuja kannattaakin muokkailla omien mieltymysten mukaisiksi :)
PoistaHeippa! Kuinka monelle syöjälle kakusta riittää? Mahtuuko kakku enää 26cm vuokaan, jos täytteen tekee tuplana? Tarkoitus olisi tehdä tätä juhliin, jossa on siis paljon muutakin syötävää. :)
VastaaPoistaMoi! Uskon, että täyte mahtuu 26cm vuokaan tuplana, koska kuvassa näkee kuinka matala tuo täyteosuus on. Kiille voisi olla sitten vähän matalampi, yhteensä 3dl nesteitä riittää hyvin.
PoistaVertailen nyt tähän suureen kakkuun:
http://taikakakut.blogspot.fi/2014/02/passionjuustokakku-26cm.html
Uskoisin, että tuollaisesta korkeasta 26cm kakusta syö helposti 30 henkeä. Ja varsinkin jos tarjolla on muutakin. Toivottavasti maistuu! Onnea juhliin! :)
Ihanan näköinen kakku! Millä nuo valkoiset koristelut tehty? Tekisi mieli tehdä kummitytön pojan ristiäisiin tämä 😊
VastaaPoistaKiitos Päivi! Tuossa olen sulattanut muutaman palan valkoista suklaata. Kannattaa laittaa palat pieneen minigrip-pussiin ja lasiin kuumaa vettä. Laita pussi lasiin niin ettei sinne missään nimessä pääse vettä, mutta suklaat on veden pinnan alapuolella. Menee vain hetki ja suklaa on sulaa. Leikkaa sitten yhteen kulmaan pieni reikä ja spritsaile kuvioita kakun pinnalle :) Tämä on tosi hyvää kakkua! Sellaista monelle maistuvaa :)
PoistaKiitos Taru. Meillä viimeistelyt menossa,kummitytön pojan ristiäisiin tehtiin kaksi. Innolla odotan maistamista 😊
VastaaPoistaOle hyvä! Toivottavasti maistuu! Itse tykkään tästä tosi paljon! Onnea juhliin :D
PoistaKinuskikissan blogissa oli täysin sama ohje sanasta sanaan...🤔
VastaaPoistaOhhoh! Kiva kun kerroit! Se ei varmaan ollut sitten Kinuskikissa Sinin ohje vaan löysitkö sen sieltä missä lukijat laittavat ohjeitaan? Se on sitten täältä kopioitu 😦🤔 Täytyy tutkia asiaa...
PoistaVai olisko sulla suoraa linkkiä sinne antas??
Poistahttps://www.kinuskikissa.fi/leipomot/roosako/lime-valkosuklaajuustokakku/
VastaaPoistaKiitos vinkistä ja linkistä! Mun ohje siellä oli... 😔
PoistaEi mitään pisti vaan silmään tuo. Olis ollu kohteliasta kertoa mistä ohje on peräisin eikä pitää omanaan... Aion tehdä tätä kakkua mummoni 70v juhliin 😊
VastaaPoistaSe on kyllä sellainen kirjoittamaton sääntö täällä blogimaailmassa ja toisen työn kunnioitusta että ilmoitetaan kenen ohje on jos niitä kopioidaan. Kyllä täältä saa ohjeita kopioida mutta olis se ystävällistä kertoa aina kuka reseptin on laatinut. Itse olen tosi tarkka siitä. Kiva kuulla että kiinnostuit tästä! Tämä on sellainen kiva kakku kun on raikas ja kakussa on paljon makua. Toivottavasti tykkäätte tekin! 😊
Poista