tag:blogger.com,1999:blog-7293782056264699130.post4706227757228449275..comments2024-03-16T16:12:49.572+02:00Comments on Tarun Taikakakut: Vanhanajan Charlotte Russe (20cm)Taruhttp://www.blogger.com/profile/15072281134592879751noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-7293782056264699130.post-38422812583153140072017-01-15T00:02:10.759+02:002017-01-15T00:02:10.759+02:00Joo siis nuo vanhat kirjat on ihan parhaita eikä n...Joo siis nuo vanhat kirjat on ihan parhaita eikä niitä kannata koskaan kyllä hävittää! :) Mullakin on muutama tosi vanha kirja ja sitten sellainen kolmiosainen emännän käsikirja sarja, niissä on ihan huippujuttuja ;D Kiitos! ♥Taruhttps://www.blogger.com/profile/15072281134592879751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7293782056264699130.post-10615414696450876362017-01-14T12:01:36.221+02:002017-01-14T12:01:36.221+02:00Täällähän tämä! Mun kirja on nimeltään Kotiruoka. ...Täällähän tämä! Mun kirja on nimeltään Kotiruoka. Se on vuodelta 1951. Aarre! <3 siinäkin ohjeistetaan tasapohjaiseen vuokaan :) kaunis tuo sinun kakkusi!Kakkumonsterihttps://www.blogger.com/profile/15215940745413831777noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7293782056264699130.post-37216969941604219672015-04-11T11:56:09.681+03:002015-04-11T11:56:09.681+03:00Kaikki kommentit tulevat mulle sähköpostiin oli ky...Kaikki kommentit tulevat mulle sähköpostiin oli kyse sitten vanhasta tai uudesta postauksesta :) Vastaan sulle sinne pitkoihin!Taruhttps://www.blogger.com/profile/15072281134592879751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7293782056264699130.post-23377157365290768672015-04-11T11:55:15.314+03:002015-04-11T11:55:15.314+03:00Kiitos Suklaapossu :) Kääretorttu on kyllä kaunis ...Kiitos Suklaapossu :) Kääretorttu on kyllä kaunis koriste ja mielestäni tuo minun onnistuikin kivasti. Kääretorttuhommat on mulla ollut kokeilun alla jo jonkin aikaa vaikken niistä niin perusta. Tässä pääsin tuotakin nyt harjoittelemaan. Kokeiltavaa on maailmassa kyllä niin paljon ettei ihme jos hieman vähemmän kiinnostavat jäävät jalkoihin ;DTaruhttps://www.blogger.com/profile/15072281134592879751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7293782056264699130.post-41058807039590858292015-04-11T11:50:46.463+03:002015-04-11T11:50:46.463+03:00Kiitos paljon Anna :) Noita ohjeitahan on netti pu...Kiitos paljon Anna :) Noita ohjeitahan on netti pullollaan, mutta halusin kokeilla jotain vanhaa. Tämä ohje kermakiisseleineen houkutti kovasti ja hyvää oli :)Taruhttps://www.blogger.com/profile/15072281134592879751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7293782056264699130.post-59125817616161355402015-04-10T11:12:53.846+03:002015-04-10T11:12:53.846+03:00Kirjotin sulle kommentia omena- ja vadelmapitkojen...Kirjotin sulle kommentia omena- ja vadelmapitkojen ohjeeseen. Aattelin tähän uusimpaan mainita asiasta, jos et saa ilmoitusta vanhojen postauksien kommenteista. Ois kiva jos voisit vastata siihen viestiin :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7293782056264699130.post-59808925999358191922015-04-09T21:57:29.257+03:002015-04-09T21:57:29.257+03:00Onpa hyvännäköinen kakku, ja tosiaankin koristeell...Onpa hyvännäköinen kakku, ja tosiaankin koristeellinen jopa ilman kermavaahtoakin :) Vaikka eipä se minusta huonon näköinen kermapursotuksillakaan ole. Täyte kuullostaa tosi mielenkiintoiselta, juuri sellainen vanhanaikaisen oloinen ohje, mutta taatusti (juuri sen takia) hyvä :) Olen myös suunnitellut jo jonkin aikaa eli varmaan viimeiset kymmenen vuotta Charlotte russen tekemistä. Ehkä tästä innostuneena jo tänä vuonna ;) Suklaapossuhttps://www.blogger.com/profile/16255227360862452552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7293782056264699130.post-73186810189465947712015-04-09T20:09:21.786+03:002015-04-09T20:09:21.786+03:00Mahtavan näköinen kakku! :) Kiva kun teit tämän va...Mahtavan näköinen kakku! :) Kiva kun teit tämän vanhan keittokirjan ohjeella! Vanhat ohjeet ovat aina hyviä! :)Annahttps://www.blogger.com/profile/07150695700185732480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7293782056264699130.post-60161880705868619622015-04-09T16:31:50.497+03:002015-04-09T16:31:50.497+03:00Nuo perintökirjat onkin aarteita! Ohjeet ovat kovi...Nuo perintökirjat onkin aarteita! Ohjeet ovat kovin lyhyitä, mutta hyvin niistä kuitenkin ymmärtää. Tässä kirjassa josta tämän Charlotte russen ohje on otettu, on jo paljon pidemmät reseptit kuin mitä tuossa toisessa kirjassa joka on vuodelta -48. Tuossa vanhemmassa kirjassa on todella minimaaliset neuvot! Kuvatkin on siinä tosi huonoja, mutta niitäkin on mukava tutkailla :)Taruhttps://www.blogger.com/profile/15072281134592879751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7293782056264699130.post-54457527847212805322015-04-09T16:22:34.511+03:002015-04-09T16:22:34.511+03:00Kiitoksia Nina! :) Joskus on kiva kokeilla jotain ...Kiitoksia Nina! :) Joskus on kiva kokeilla jotain uutta joka on vanhaa ;DTaruhttps://www.blogger.com/profile/15072281134592879751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7293782056264699130.post-64829885315447957592015-04-08T19:59:22.378+03:002015-04-08T19:59:22.378+03:00Charlotte russe on hyvää, en olekaan tehnyt sitä p...Charlotte russe on hyvää, en olekaan tehnyt sitä pitkään aikaan. Itse asiassa tällä hetkellä taas hiukan uudessa nosteessa kai leivontamaailmassa. Minullakin on useampia todella vanhoja keittokirjoja, molempien isoäitien peruja. Niitä on ihana selata ja niissä on tetty ihan oma tunnearvonsa, kun niissä on mummin ja mamman käsintehtyjä muistiinpanoja. Ohjeet niissä ovat tosiaan aika lyhyitä ja ytimekkäitä ja osaa aineosista olisi nykyään vaikea löytääkään. Celebration Treats 4Uhttps://www.blogger.com/profile/03680793659621716529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7293782056264699130.post-58919325776223765892015-04-08T19:48:37.143+03:002015-04-08T19:48:37.143+03:00Vanhat reseptit ovat kyllä hyviä! Ihanan näköinen ...Vanhat reseptit ovat kyllä hyviä! Ihanan näköinen kakku!Ninahttp://unelmienleipomo.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7293782056264699130.post-6294886514039425942015-04-08T11:18:50.132+03:002015-04-08T11:18:50.132+03:00Tässä -62 vuoden kirjassa oli kolme erilaista Char...Tässä -62 vuoden kirjassa oli kolme erilaista Charlotte russea, ensimmäinen oli tämä jonka tein, yhdessä oli persikoita ja yhdessä vadelmia. Kaikissa oli käytetty vain kermaa. Varmasti on siihenkin aikaan ollut monenlaisia ohjeita. Mulla on mummilta peritty kirja vuodelta 1948 ja siellä Charlotte russeen tulee liivatteella jämäköitetty kermavaahto joka on maustettu sokerilla ja vaniljatangolla. Eli hyvin pelkistetty täyte. Löysin sellaisenkin tiedon netistä, että aivan alkuperäisin Charlotte russe tehtiin kekseistä eikä kääretortusta! Niin ne ohjeet muuttuu aikojen saatossa :)Taruhttps://www.blogger.com/profile/15072281134592879751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7293782056264699130.post-17516797426001447142015-04-08T09:38:45.347+03:002015-04-08T09:38:45.347+03:00Olen aina luullut sen rahkaversion olevan alkuperä...Olen aina luullut sen rahkaversion olevan alkuperäinen.. :) Vaan hyvältä tämäkin oikea alkuperäinen versio kuulostaa.Raisa Phttps://www.blogger.com/profile/09493609446586201488noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7293782056264699130.post-87182166103844321422015-04-07T23:35:14.573+03:002015-04-07T23:35:14.573+03:00Sama täällä! Tykkään muutenkin kaikesta vanhasta, ...Sama täällä! Tykkään muutenkin kaikesta vanhasta, vanhassa on oma tunnelmansa :) Näitä kirjoja on välillä ihana selailla. Heti, kun munasin tuon koristelun kanssa olin onnellinen, että olin ottanut kuvat koristelemattomasta kakusta! Huh! ;D Kiva jos innostuit tästä! :DTaruhttps://www.blogger.com/profile/15072281134592879751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7293782056264699130.post-68527428983133490232015-04-07T23:21:00.594+03:002015-04-07T23:21:00.594+03:00Kiitos Leena :) Tykkään aina silloin tällöin tehdä...Kiitos Leena :) Tykkään aina silloin tällöin tehdä jotain vanhaa. Mulla on toinenkin vanha kirja joka on isoisoäitini vanha, vuodelta 1948. Mummini on sen sinä vuonna (14-vuotiaana) ostanut omalle äidilleen äitienpäivälahjaksi. Tosi kiva kun hän on silloin kirjaan sen kirjoittanut, muuten en tietäisi asiasta mitään. Ihania aarteita ehdottomasti! On noissa vanhoissa kirjoissa ihan hauskoja juttuja. Oli ihan pakko laittaa tuohon ohjeeseenkin nuo "ohutta kermaa" ja "sakeaa kermaa" :DTaruhttps://www.blogger.com/profile/15072281134592879751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7293782056264699130.post-47209783686699093402015-04-07T23:11:42.897+03:002015-04-07T23:11:42.897+03:00Kiva kuulla sinunkin kokemuksia. Sitruunaisena min...Kiva kuulla sinunkin kokemuksia. Sitruunaisena minäkin tämän täytteen tein, en ollut sitä näköjään tuossa maininnut. Lasten takia en laittanut alkoholia. Tuota arrakkia uteliaisuudesta kyllä googlettelin, mutten tiedä onko sellaista enää olemassakaan. Tuosta mansikka-omenahillosta tykkäsin, varmasti mansikkasose raikasti makeaa hilloa kivasti :) Taruhttps://www.blogger.com/profile/15072281134592879751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7293782056264699130.post-10968921410863984832015-04-07T21:46:19.945+03:002015-04-07T21:46:19.945+03:00Kiitos Kakkumonsteri! Itsekin tykkään tasaisesta e...Kiitos Kakkumonsteri! Itsekin tykkään tasaisesta enemmän ja mulla asettui aika kivasti nuo kääretortun viipaleetkin :)Taruhttps://www.blogger.com/profile/15072281134592879751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7293782056264699130.post-32382379240938700032015-04-07T21:44:48.405+03:002015-04-07T21:44:48.405+03:00Kiitos Katja :) Tuo täyte yllätti positiivisesti! ...Kiitos Katja :) Tuo täyte yllätti positiivisesti! Niin pelkäsin, että se maistuu kananmunalle, mutta onneksi kävi toisin. Itsekin tykkäsin kääretortusta, se oli vaan kovin pieni, niin silti oli lopuksi kakkukin. Kääretortusta tulee kakkuun kyllä kaunis pinta, mutta halusin pääsiäisen kunniaksi juhlalliset pursotukset. Sitten menin laittamaan reunaan ruusupursotuksen joka peitti liikaa kakkua ja korjausliikkeet vaan pahensivat tilannetta... onneksi otin koristelemattomasta kakusta kuvia! ;DTaruhttps://www.blogger.com/profile/15072281134592879751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7293782056264699130.post-53636619641544664382015-04-07T21:43:58.878+03:002015-04-07T21:43:58.878+03:00Oi että mä tykkään, kun nostetaan vanhat reseptit ...Oi että mä tykkään, kun nostetaan vanhat reseptit esille. Olet aivan oikeassa Taru, tuo pelkistetty versio, jossa ei ole kermaa päällä on todella kaunis. Hyvä kun nostit ne kuvat esille ensin. Jos (ja kun) käytän tätä reseptiä, teen ehdottomasti tuon pelkistetyn version!♥Eijahttps://www.blogger.com/profile/05660782537420840385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7293782056264699130.post-22393372235657325372015-04-07T19:30:10.514+03:002015-04-07T19:30:10.514+03:00Kivan näköinen ja varmasti makuinenkin! Vanhat res...Kivan näköinen ja varmasti makuinenkin! Vanhat reseptit on kyllä aarteita. Mullakin on yksi tosi tosi vanha kirja mummon peruja, ehkä 1930-luvulta tai jotai sinnepäin. Lueskelin sitä juuri yks päivä ja kyllä ne totisesti päivitystä nykykielelle ja käytännöille kaipaavat. Ihan hauskoja juttuja. :)Leena-muorihttp://leena-muorileipoo.vuodatus.netnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7293782056264699130.post-2672730264651807872015-04-07T17:03:55.795+03:002015-04-07T17:03:55.795+03:00Noin Charlotan täytteet aina ennen tehtiin, ainaki...Noin Charlotan täytteet aina ennen tehtiin, ainakin niissä ohjeissa mitä minäkin olen 70-luvusta lähtien käyttänyt. Sitruunaisena versiona sisus on meidän makuumme eniten. Tykkään kans tuosta matalammasta päältä tasaisesta mallista...mansikkasoselisäys omppusoseen sekaan varmasti oiva lisäys värin ja maunkin puolesta...Mimmi Mhttp://mimminkeittio.vuodatus.net/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7293782056264699130.post-23936994033419673332015-04-07T14:58:56.922+03:002015-04-07T14:58:56.922+03:00tosi kivannäköinen tuohon perusvuokaan tehtynä :)tosi kivannäköinen tuohon perusvuokaan tehtynä :)Kakkumonsterihttps://www.blogger.com/profile/15215940745413831777noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7293782056264699130.post-82203714943221108322015-04-07T13:25:09.777+03:002015-04-07T13:25:09.777+03:00Hyvän oloinen hyytelöresepti täytteeksi. Ja kaunis...Hyvän oloinen hyytelöresepti täytteeksi. Ja kaunis Charlotte.:) Ei tosiaan välttämättä tarvitsisi kermavaahtoa koristeeksi muuta kuin ehkä noihin reunakoloihin pieniä ruusukkeita. Kääretorttusi on niin tasainen ja onnistunut, että se itsestään jo muodostaa kauniin kuvion, joten mitä sitä turhaan paljoa peittämään.:)Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.com