Tarun Taikakakut

lauantai 12. helmikuuta 2022

Minttusuklaaleivokset - Minttusuklaapiirakka (Gluteeniton ja laktoositon)

Moi!
Makeana leivoksena tyttäreni synttäreillä oli minttusuklaaleivoksia. Olen menneinä vuosina tehnyt näitä paljonkin koska ovat monelle mieleen. Nyt olikin kiva tehdä näitä pitkästä aikaa 😊 Ohje on Kinuskikissan ja se löytyy täältä. Olen suurentanut ohjeen pellillisen kokoiseksi tänne blogiini. Muokkailin myös aineksia omiin tarpeisiin sopiviksi. Mm. suklaiden ja jauhojen osalta. Tämä on todella ihanaa herkkua! 🤪 


Minttusuklaaleivokset
(Pellillinen)

Ohje on Kinuskikissan ja se löytyy täältä. Olen suurentanut ohjeen pellillisen kokoiseksi ja muokannut aineksia itselle sopiviksi.

Pohja:
75 g tummaa suklaata
75 g laktoositonta maitosuklaata
300 g voita
6 kananmunaa
3 dl sokeria
1½ dl kaakaojauhetta
3 dl karkeita gluteenittomia jauhoja 
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa

Kostutus:
1 dl maitoa

Täyte:
225 g voita
7½ dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
8 tl piparminttuaromia
(vihreää elintarvikeväriä)

Kuorrute:
150 g voita
70 g tummaa suklaata
170 g maitosuklaata

Koristeeksi nonparelleja

Paloittele suklaat rouheeksi. Sulata ja jäähdytä voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon vuorotellen voisulan kanssa. Lisää joukkoon lopuksi suklaarouhe. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15 min. Anna pohjan jäähtyä. Kostuta maidolla.

Vatkaa pehmeä rasva ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja piparminttuaromi ja vatkaa tasaiseksi. Voit halutessasi värjätä kreemin vihreäksi. Levitä tämä jäähtyneen pohjan päälle ja laita kovettumaan jääkaapiin.

Mittaa kattilaan rasva ja suklaat. Lämmitä vesihauteessa, kunnes suklaa on sulanut rasvan joukkoon. Jäähdytä hetki ja levitä sitten täytteen päälle. Tasoita lastalla sileäksi. (Vinkki: tasoitettuasi kuorrutteen ravista peltiä hieman – tämä auttaa lastanvetojen häivyttämisessä.) Jähmetä jääkaapissa.

Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Maito ja maitosuklaaa varmaankin laktoosittomia reseptissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaiken on oltava laktoositonta jotta leivokset ovat laktoosittomia.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊